Nichita (PSD): Basescu va muta piesele pentru a influenta votul de la alegeri spre PDL

Joi, 20 Septembrie 2012, ora 11:33
1920 citiri
Nichita (PSD): Basescu va muta piesele pentru a influenta votul de la alegeri spre PDL

Traian Basescu va fi in continuare un presedinte jucator si va muta piesele pentru a influenta votul de la alegerile parlamentare spre PDL, este de parere vicepresedintele PSD, primarul Iasiului, Gheorghe Nichita.

Gheorghe Nichita nu crede ca "presedintele Traian Basescu se va limita doar la a sta deoparte sau a vedea ce se intampla in clasa politica, ca un presedinte nejucator".

"El va juca in continuare si va muta cu piesele pe care le are in toamna aceasta, astfel incat sa influenteze votul spre PDL in special", a precizat edilul iesean, la RFI Romania.

Alegatorii nu mai sunt usor de manipulat

Vicepresedintele PSD e convins insa ca alegatorii nu mai sunt usor de manipulat.

"Populatia deja s-a pronuntat la referendum si sunt convins ca nu mai e atat de usor de manipulat de la Cotroceni. Sunt convins ca si presedintele Traian Basescu are o dificultate si-si da seama de lucrul asta, ca nu mai poate sa convinga populatia, asa cum o convingea in ceilalti ani si probabil ca va vedea ce se intampla si va muta cand va considera de cuviinta", a explicat Nichita.

"Sunt increzator in intelepciunea poporului si in ratiunea poporului, pentru ca daca astazi suferim foarte mult in Romania, suferim tocmai din cauza faptului ca in acesti ani de zile a fost prea mult scandal si prea multa ura si prea multa dezbinare. Greutatile le puteam invinge daca eram uniti", a continuat primarul social-democrat al Iasiului.

Victor Ponta si Crin Antonescu au intelepciunea de a sta unul langa altul

Gheorghe Nichita a fost intrebat cum comenteaza afirmatiile unor lideri ai PDL, care se asteapta ca USL sa se destrame dupa alegerile parlamentare din 9 decembrie.

"Eu cred ca liderii politici ai USL, in special Victor Ponta si Crin Antonescu, i-am vazut acum si la Tulcea, la Murighiol, la intalnirea noastra, au intelepciunea si ratiunea necesara ca sa stea unul langa altul, sa depaseasca momentele dificile care sunt intre partidele aliantei, pentru ca intr-adevar acest USL sa functioneze si sa aiba un program de guvernare coerent pentru urmatorii ani de zile", a mentionat liderul social-democrat.

"Intepaturile sunt la cei care de fapt ar vrea dezmembrarea USL-ului, dar nu sunt fundamentale, nu sunt esentiale. Sa ne gandim foarte bine ca sunt doua partide foarte mari, cu rezultate foarte bune la locale si sa ne gandim ca au si personalitati destul de marcante, aceste doua partide. Sunt unii care probabil s-ar gandi ca le-ar fi mai bine lor, personal, daca USL-ul s-ar destrama. Or cred ca interesul despre care discutam noi acum nu-i cel al lui X sau al lui Y, al lui Nichita sau al lui Orban sau al lui Popescu sau Ionescu (...). Lucrurile au sansa sa functioneze foarte bine in viitor. Nu ca au sansa, vor functiona cu siguranta!", a incheiat Gheorghe Nichita.

Citeste mai mult despre Nichita: Traian Basescu va juca in continuare si va muta piesele pentru a influenta votul de la alegeri spre PDL, pe RFI Romania.

Citeste si:
Miza alegerilor din Germania pentru România
Miza alegerilor din Germania pentru România
Bucureștiul se teme de o Europă cu mai multe viteze, de o criză economică adăugată la cea sanitară și de complicațiile pe care le poate produce Rusia la periferia estică a UE. România...
Ce se întâmplă dacă moţiunea de cenzură va fi respinsă la CCR. Soluția anunțată de USR PLUS
Ce se întâmplă dacă moţiunea de cenzură va fi respinsă la CCR. Soluția anunțată de USR PLUS
USR PLUS va depune o nouă moţiune de cenzură alături de AUR, în cazul în care Curtea Constituţională va decide că procedura depunerii moţiunii care este deja în Parlament este...
Sursa: Ziare.com