Orban: Traian Basescu a dat inapoi statul roman cu zece ani

Miercuri, 03 Februarie 2010, ora 10:33
3203 citiri
Orban: Traian Basescu a dat inapoi statul roman cu zece ani

Prim-vicepresedintele PNL Ludovic Orban sustine ca Traian Basescu si "camarila portocalie" nu au nicio intentie sa reformeze statul, ba, mai mult, "au intors statul roman cu cel putin 10 ani inapoi".

"Gargara electoralista cu reforma statului sustinuta de Basescu, Boc si camarila portocalie este revoltatoare. In Romania nu numai ca PD nu a modernizat statul, in Romania tot ceea ce caracterizeaza un stat modern, democratic, compatibil cu statele Uniuni Europene a disparut din organizarea impusa de Partidul Democrat", a declarat Ludovic Orban, la Realitatea Tv.

Basescu: As da doi ani din urmatorul mandat pentru revizuirea Constitutiei

Liderul PNL mai spune ca in timpul "regimului portocaliu" s-a ajuns la politizarea tuturor institutiilor statului, de la cele de varf pana la cluburi sportive.

"Au politizat toate institutiile statului, au introdus criterii de numire politica pana si in zone care niciodata nu fusesera atinse de filoxera artizanatului politic: cluburi sportive, Posta Romana si asa mai departe. S-a ajuns ca platile la hectar sa fie distribuite pe criterii politice, s-a ajuns ca serviciile sanitar-veterinare ale medicilor concesionali sa fie platite numai daca medicii veterinari raspund comenzilor politice, padurarii au fost transformati in agenti electorali ai PD. Aproape nicio institutie a statului nu este neatinsa de acest flagel politic. De fapt au intors statul roman cu cel putin 10 ani inapoi", a mai spus liderul PNL.

Regimul de tip camarila, impus si cu ajutorul PSD-ului

Intrebat daca este posibila o alianta intre PNL si PSD, asa cum propusese presedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, Orban a spus ca nu este posibila, pentru ca exista diferente majore la nivel de doctrina intre cele doua formatiuni si, totodata, si PSD a contribuit la impunerea "regimului de tip camarila".

"Intre PNL si PSD, in ultimii 20 de ani, au fost diferente majore de viziune si de opinie. Noi nu abandonam niciun principiu liberal si vom continua sa oferim Romaniei o alternativa de dreapta la regimul de tip camarila impus de portocalii in prima faza si cu ajutorul PSD-ului.

In mod evident ca nu respingem colaborari punctuale in masura in care PSD-ul ne va sprijini vom apara democratia, vom apara drepturile si libertatile individuale. De alianta...mai greu pentru ca in 20 de ani a existat aproape o prapastie doctrinala intre Partidul National Liberal si Partidul Social Democrat", a mai spus Orban.

A.S.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Ludovic Orban camarila PDL, #Basescu reforma stat gargara, #Orban alianta PSD PNL , #PDL