Orban: Traian Basescu a dat inapoi statul roman cu zece ani

Miercuri, 03 Februarie 2010, ora 10:33
2986 citiri
Orban: Traian Basescu a dat inapoi statul roman cu zece ani

Prim-vicepresedintele PNL Ludovic Orban sustine ca Traian Basescu si "camarila portocalie" nu au nicio intentie sa reformeze statul, ba, mai mult, "au intors statul roman cu cel putin 10 ani inapoi".

"Gargara electoralista cu reforma statului sustinuta de Basescu, Boc si camarila portocalie este revoltatoare. In Romania nu numai ca PD nu a modernizat statul, in Romania tot ceea ce caracterizeaza un stat modern, democratic, compatibil cu statele Uniuni Europene a disparut din organizarea impusa de Partidul Democrat", a declarat Ludovic Orban, la Realitatea Tv.

Basescu: As da doi ani din urmatorul mandat pentru revizuirea Constitutiei

Liderul PNL mai spune ca in timpul "regimului portocaliu" s-a ajuns la politizarea tuturor institutiilor statului, de la cele de varf pana la cluburi sportive.

"Au politizat toate institutiile statului, au introdus criterii de numire politica pana si in zone care niciodata nu fusesera atinse de filoxera artizanatului politic: cluburi sportive, Posta Romana si asa mai departe. S-a ajuns ca platile la hectar sa fie distribuite pe criterii politice, s-a ajuns ca serviciile sanitar-veterinare ale medicilor concesionali sa fie platite numai daca medicii veterinari raspund comenzilor politice, padurarii au fost transformati in agenti electorali ai PD. Aproape nicio institutie a statului nu este neatinsa de acest flagel politic. De fapt au intors statul roman cu cel putin 10 ani inapoi", a mai spus liderul PNL.

Regimul de tip camarila, impus si cu ajutorul PSD-ului

Intrebat daca este posibila o alianta intre PNL si PSD, asa cum propusese presedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, Orban a spus ca nu este posibila, pentru ca exista diferente majore la nivel de doctrina intre cele doua formatiuni si, totodata, si PSD a contribuit la impunerea "regimului de tip camarila".

"Intre PNL si PSD, in ultimii 20 de ani, au fost diferente majore de viziune si de opinie. Noi nu abandonam niciun principiu liberal si vom continua sa oferim Romaniei o alternativa de dreapta la regimul de tip camarila impus de portocalii in prima faza si cu ajutorul PSD-ului.

In mod evident ca nu respingem colaborari punctuale in masura in care PSD-ul ne va sprijini vom apara democratia, vom apara drepturile si libertatile individuale. De alianta...mai greu pentru ca in 20 de ani a existat aproape o prapastie doctrinala intre Partidul National Liberal si Partidul Social Democrat", a mai spus Orban.

A.S.

Citeste si:
Mihai Chirica se dezice de George Smion, după ce l-a susținut la alegerile europarlamentare. „Se crede o persoană mesianică, care va veni și va salva România” VIDEO
Mihai Chirica se dezice de George Smion, după ce l-a susținut la alegerile europarlamentare. „Se crede o persoană mesianică, care va veni și va salva România” VIDEO
Primarul municipiului Iași, Mihai Chirica, cel care l-a susținut pe liderul AUR George Simion la alegerile europarlamentare din 2019, și-a schimbat opinia despre acesta. Chirica a declarat...
Avocat, despre congresul PNL: ”Juridic, este un eveniment privat în spațiu închis, la care pot participa maximum 200 de persoane vaccinate”
Avocat, despre congresul PNL: ”Juridic, este un eveniment privat în spațiu închis, la care pot participa maximum 200 de persoane vaccinate”
Avocatul Adrian Toni Neacşu, fost membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), susţine, într-o postare pe Facebook, că viitorul Congres al PNL, programat peste o săptămână la...
Sursa: Ziare.com