Pacaleala lui Traian Basescu (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Joi, 28 Februarie 2013, ora 12:12
6422 citiri
Pacaleala lui Traian Basescu (Opinii)

"Eh, am spus ca nu ma intorc in PDL in 2014, dar am mai spus eu si ca demisionez in cinci minute..." Recunoasteti stilul, nu trebuie precizat autorul.

Totusi, ce impresie ti-ar putea lasa un astfel de om, care intamplator se afla in cea mai inalta functie in stat, daca nu ai fi trait alaturi de el, zi de zi, in ultimii aproape noua ani? Europenii si europenismul, dati ca exemplu si la foarte mare cautare printre adeptii sai, probabil si-ar face cruci si ar scuipa in san.

Nu e cazul insa si in Romania, unde sustinatorii statului de drept lauda seriozitatea doar la nemti. Cand isi intorc privirea in interior, inconsecventa de natura clinica a lui Traian Basescu este considerata opera de arta, secretul celui mai mare politician nascut vreodata, arma invincibila a unui mare reformator.

Stiti probabil razgandirile mentionate de presedinte nu sunt deloc exceptiile, ci regula de aur a vietii sale.

In final, nimic nu a scapat pana acum sa nu fie reevaluat si rasreevaluat. Crezul sau a fost exprimat cu ocazia altei celebre turnuri: participarea la referendum. Atunci presedintele a explicat ca s-a razgandit pentru ca "numai boul e consecvent".

Drama acestei natiuni e ca va avea 10 ani din istoria sa in frunte un individ care a amestecat totul intr-o pasta nedefinita, in care nu poti sa pui nicio baza si pentru care albul pare negru si ziua noapte doar in functie de cum i s-au aranjat hormonii si neuronii intr-o seara.

Timpul si obisnuinta l-au absolvit de orice vina. Oamenii pur si simplu s-au obisnuit sa auda din partea celui mai important om in stat orice. Despre criza, despre seful mafiei lui Adrian Nastase, despre Stolojan sau Nastase insusi, extrem de rare sunt exemplele care sa demonstreze ca omul asta are macar o singura credinta, o valoare sau o idee clara si neschimbatoare despre ceva.

Cat despre revenirea in politica.... nu exista nicio stire in declaratia lui Basescu. Daca nu a plecat nicio clipa de acolo unde va reveni se cheama ca ramane. Desigur, cei care pana acum au sarit in sus cand cineva isi exprima dubiul ca Traian Basescu nu va putea sta departe de jocurile politicii si va reveni in arena, tot ei vor nega la fel de vehement si evidenta interventiei permanente a presedintelui in viata interna a PDL.

Pana la urma, un fleac, de ce ne-am deranja ca presedintele face praf Constitutia? Doar in vara era cu ea in spate zi de zi....

Probabil e nevoie tot ca Traian Basescu sa o recunoasca, in stilu-i cunoscut, pentru a se lamuri si sustinatorii sai ca "pleasca" nu a plecat niciodata dintre ei. Se va intampla, cel mai probabil, dupa ce va reveni oficial in PDL (sau oriunde va gasi o usa deschisa), cand cu o gluma va explica de ce nu s-a putut abtine sa stea in afara vietii de partid cat a fost presedinte.

O va spune la fel de detasat pe cat a spus ca vara nu-i ca iarna sau "eh, am spus ca nu ma intorc in PDL in 2014, dar am mai spus eu si ca demisionez in cinci minute..."

Asta fiind omul, nu cred ca exagerez daca presupun inutila o discutie serioasa despre orice are legatura cu prezentul sau viitorul sau. Ar inseamna sa ne suim cu buna stiinta la volanul unei masini fara directie si frane si sa acceleram incontinuu, crezand ca astfel ajungem in alta parte decat la spital.

Asta e drama noastra. Tragedia e ca s-ar putea ca nici restul sa nu fie deloc mai buni decat el, ci doar sa sufere de alte pacate inca necunoscute la fel de bine.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Traian Basescu presedinte, #alegeri interne PDL, #Basescu intoarcere politica PDL , #PDL