Parlamentarii PD-L discuta marti cu Basescu despre inlocuirea lui Boc - surse

Marti, 15 Februarie 2011, ora 10:41
2089 citiri
Parlamentarii PD-L discuta marti cu Basescu despre inlocuirea lui Boc - surse

Parlamentarii PD-L au cerut o intalnire cu presedintele Traian Basescu si cu prim-ministrul Emil Boc pentru a decide daca premierul va fi schimbat din functie, dar si variantele pentru inlocuirea sa.

Presedintele Traian Basescu trebuia sa se intalneasca, marti, la ora 14.00, la Palatul Parlamentului, cu premierul si cu parlamentarii, potrivit unor surse citate de Antena 3. Ulterior, s-a anuntat ca sedinta a fost amanata pana la ora 16.00.

Surse apropiate partidului au declarat, pentru Evenimentul Zilei, ca nu sunt sanse ca marti sa fie anuntat noul premier.

Liderul Consiliului National Executiv al PSD, Adrian Nastase, a lansat recent ipoteza demisiei lui Emil Boc, care ar urma sa fie "aruncat peste bord" de coalitie dupa ce s-a facut datoria.

"Maurul Emil Boc si-a facut datoria si acum el va fi aruncat peste bord, in incercarea lui Basescu sa se refugieze mai mult in zona partidului si sa incerce sa se salveze pe el", a comentat Nastase, invitat la Realitatea TV.

Nastase: Maurul Emil Boc si-a facut datoria si el va fi aruncat peste bord

Blaga neaga ca Boc ar demisiona si ca Basescu a fost la intalnirile PD-L

Secretarul Executiv al PD-L, Vasile Blaga, a confirmat luni seara, la postul public de televiziune, ca liderii partidului au avut mai multe intalniri in ultimele zile, dar a spus ca la ele nu a participat si presedintele Traian Basescu si a negat faptul ca premierul va fi demis.

"Noi avem un guvern al coalitiei condus de premierul Emil Boc. Ca sa cauti inlocuitor ar trebui sa isi dea demisia, or nu suntem intr-o astfel de situatie", a declarat Blaga.

Basescu s-a intalnit cu lideri PD-L: se cauta premier independent - surse

Presedintele Traian Basescu ar fi avut mai multe runde de intalniri cu lideri ai PD-L, duminica si luni, in care s-ar fi discutat problema gasirii unui premier independent care sa il inlocuiasca pe Emil Boc.

Potrivit surselor citate, Basescu a avut, duminica, o prima intalnire cu lideri ai PD-L la Vila Lac 1, unde ar fi discutat pe aceasta tema. Discutiile au continuat si luni dupa-amiaza, iar, conform jurnalistilor de la Antena 3, Traian Basescu s-a intalnit si luni seara cu liderii locali ai PD-L in aceeasi locatie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#parlamentari PDL Basescu, #parlamentari intalnire Basescu, #schimbare premier Boc , #PDL