PD-L ii cere scuze lui Basescu

Joi, 04 Septembrie 2008, ora 07:09
4444 citiri
PD-L ii cere scuze lui Basescu

In contextul in care au fost multe voci care au spus ca presedintele Traian Basescu nu este strain de intelegrea dintre PD-L si liderul PRM Corneliu Vadim Tudor, vicepresedintele democrat-liberal Cezar Preda i-a cerut, miercuri, scuze sefului statului, in numele partidului pe care il reprezinta.

"Imi cer scuze public, in numele partidului, presedintelui Romaniei daca prin ce am facut noi ieri (n.r.-marti) i-am adus vreun prejudiciu. Nu a fost in intentia noastra si nu cred ca vom avea vreodata asemenea intentii", a declarat Cezar Preda, la Antena3.

"Daca noi, PD-L, reusim sa facem ceva prin care ii facem rau presedintelui Romaniei ori suntem pe un drum gresit, ori nu judecam bine ori ne indreapta cineva spre acest lucru", a continuat vicepresedintele PD-L.

Vicepresedintele PD-L a negat intelegerea dintre PD-L si PRM, explicand ca niciun democrat-libereal nu si-a exprimat vreodata o asemenea intentie.

"Nu am avut niciodata in intentie si nici nu avem sa facem o intelegere cu PRM. Nu am auzit de vreun parlamentar din Romania care sa faca o intelegere cu Corneliu Vadim Tudor, pe care acesta sa nu o denunte in primele cinci minute", a explicat Cezar Preda.

Cezar Preda a mai spus in legatura cu decizia lui Catalin Avramescu de a nu mai candida, ca este o reactie emotionala, dar pe care o intelege.

Democrat-liberalii ii vor ceda lui Corneliu Vadim Tudor postul de vicepresedinte al Senatului in schimbul sprijinului politic al PRM pentru motiunile simple anuntate de pedelisti.

Intelegerea ar fi avut loc marti dimineata, democrat-liberalii aratandu-se dispusi sa cedeze postul de vicepresedinte al Biroului Permanent ce ii revenea, conform algoritmului politic de la Senat.

Liderul senatorilor liberali, Puiu Hasotti, a criticat marti "trocul politic" dintre PD-L si PRM. Hasotti sustine ca acest "troc politic" a fost comandat de Traian Basescu si de Emil Boc.

Presedintele PRM a negat ca Traian Basescu ar fi putut sa aiba vreo legatura cu ceea ce s-a intamplat in Senat, acesta avand "treburi mult mai importante la Bruxelles", treburi pentru care ii este recunoscator.

Si seful statului s-a dezis, printr-un comunicat remis de Presdintie, de jocurile politice in centrul carora este plasat. Mai mult, Basescu a facut apel la partide sa nu il implice in "campania electorala prematura".

"Pentru a pune capat actiunii de intoxicare a opiniei publice lansata astazi, 2 septembrie a.c., de membri ai unor partide politice, presedintele Romaniei precizeaza ca nu au existat niciun fel de contacte intre domnia sa si vreun lider politic sau vreun partid politic, inclusiv PD-L, pe tema alocarii de functii in Senatul Romaniei", se arata in comunicat.

Basescu le-a sugerat partidelor sa se ocupe de solutii pentru problemele cetatenilor in campania electorala si nu de dezinformare.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Cezar Preda, #PDL, #scuze, #Traian Basescu , #PDL