PDL isi priveste moartea in ochi

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Sambata, 23 Martie 2013, ora 12:01
3269 citiri
PDL isi priveste moartea in ochi

Partidul lui Traian Basescu a ajuns iarasi la picioarele lui Traian Basescu. Batuti, jigariti, huliti, injurati si nevotati, dar inca nu persecutati de procurori si nici tarati prin tribunale de justitia statului de drept, pedelistii isi tin cu mana tot mai uda de transpiratie averile agonisite de-a lungul anului.

Ramasa fara farul calauzitor si fara directie, corabia presedintelui rataceste in port fara sa inteleaga de ce se scufunda in ape linistite si mici, iar USL creste fiind in larg in toiul furtunii.

E misterul care ingrozeste si infierbanta in acelasi timp fiecare creier de pedelist angajat la varful partidului - cum e posibil ca in timp ce USL face tot felul de nefacute, tot noi suntem cei care scadem in sondaje? Fie ca e mimata, fie ca exprima o nedumerire sincera, aceasta intrebare este in fond marea drama a PDL. Ea repeta aceeasi poezie penibila si uzata pe care toti liderii partidului o repeta de ani de zile:

"Noi am salvat tara; USL e zero sau mai rau - minus zero, sunt dusmanii tarii si ai Europei; doar noi suntem si prezentul si viitorul, acum si mereu - doar noi suntem cei care trebuie sa conduca tara; nu am facut nicio greseala, ci avem doar merite...."

Torturati de aceasta cruda disonanta cognitiva, sarmanii pedelisti isi fac iluzii ca puterea pe care au piedut-o le era destinata cumva, banii pe care i-au adunat isi inchipuie ca au fost munciti pe bune, iar locul lor nu ar putea fi decat in fruntea tarii. Zi dupa zi, insa, realitatea le mai da cate un sut si-i aduce tot mai aproape de viata reala. Pentru posesorii de averi colosale din partid, facute in ultimii 8-10 ani, asta se traduce intr-o singura mare spaima: justitia si momentul adevarului.

In aceasta problema, Traian Basescu inca ii mai poate ajuta. Insa mana intinsa de presedinte inseamna si un cost enorm pentru fiecare dintre cei care se stiu cu musca pe caciula. Pentru protectia pe care le-o ofera, batandu-se inca pentru o justitie "independenta" - care se traduce exact prin numirea unui sef al procurorilor care sa stie bine sensul vietii vechi si ce inseamna "statul de drept", Traian Basescu are insa pretentia de la pedelistii sai de vaza sa il asculte in continuare.

Are nevoie ca ei sa nu moara pana cand isi va termina mandatul si va reveni in sanul partidului. In schimbul linistii somnului, Traian Basescu le cere pedelistilor sai un singur lucru - sa ramana uniti si sa il creada pe cuvant cand le spune ca Elena Udrea e cel mai potrivit om care sa nu lase PDL sa dispara din atentia electoratului. El stie ca altfel, cu un Blaga linistit, exista pericolul ca locul partidului sau sa fie furat de PNL, iar in 2014, dupa ce nu va mai fi presedinte, sa nu mai gaseasca unde sa se intoarca.

Si asa am ajuns la jocul cel mai mare si mai important care va avea loc in PDL. Toti in PDL isi iubesc presedintele impartial, insa nu toti isi manifesta dragostea la fel. Batalia va fi doar intre diverse tehnici de a manifesta mostenirea cea mai importanta a lui Basescu. Dintre strategii, trebuie sa se aleaga cea care va asigura supravietuirea partidului, de asa natura incat sa-i ofere destula putere lui Traian Basescu sa lupte si sa se apare, cand se va intoarce, de greselile si dosarele trecutului.

Problema urșilor, analizată în ședință extraordinară la Camera Deputaților. Câte animale urmează să fie ucise
Problema urșilor, analizată în ședință extraordinară la Camera Deputaților. Câte animale urmează să fie ucise
Biroul permanent al Camerei Deputaţilor se reunește luni, 15 iulie, la ora 15.00, pentru a rezolva de urgență modificarea legislației cu privire la numărul de urși admis în țară. După...
Trecutul profesional al parlamentarilor, secret de stat. De ce își ascund politicienii CV-urile. „Trei luni de zile am fost linșat”
Trecutul profesional al parlamentarilor, secret de stat. De ce își ascund politicienii CV-urile. „Trei luni de zile am fost linșat”
Peste 25 de parlamentari refuză încă, în apropierea finalului de mandat, să expună pe pagina instituției informațiile cu privire la parcursul lor profesional. Unii deputați și senatori...
#traian basescu congres pdl, #Elena Udrea candidat presedinte PDL, #Vasile Blaga presedinte PDL , #PDL
  1. Problema urșilor, analizată în ședință extraordinară la Camera Deputaților. Câte animale urmează să fie ucise
  2. Trecutul profesional al parlamentarilor, secret de stat. De ce își ascund politicienii CV-urile. „Trei luni de zile am fost linșat”
  3. Opulența unui bugetar de lux. Toni Greblă încasează 4 pensii speciale și salariu de premier
  4. Acuzații grave lansate de George Simion: „Asta au făcut băieții șmecheri și Sebastian Burduja!"
  5. Guvernul Ciolacu a stabilit ținta exporturilor pentru anul 2024. Anunț de ultimă oră al ministrului
  6. Surpriză! Pe cine a ales Elena Lasconi șef de campanie pentru alegerile prezidențiale
  7. „Înaltă trădare!". Diana Șoșoacă cere punerea sub acuzare a lui Klaus Iohannis
  8. Cei mai anoști prezidențiabili din perioada postcomunistă
  9. De ce nu mai au partidele lideri carismatici care sǎ atragă voturi și când a apus epoca lor. „Mitul salvatorului nu va dispărea niciodată”
  10. Cum se modifică legea după tragedia din Bucegi. Parlamentarii reiau dezbaterile pe un proiect mai vechi