Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Presa de azi: Traian Basescu s-a trezit dezamagit din visul cu PSD

Miercuri, 20 Mai 2009, ora 07:12
2358 citiri
Presa de azi: Traian Basescu s-a trezit dezamagit din visul cu PSD

Basescu nu plange, dar se declara dezamagit, titreaza Romania libera, in editia de miercuri. Presedintele Basescu se declara dezamagit de solutia politica gasita in decembrie 2008, atunci cand si-a asumat alcatuirea coalitiei PD-L-PSD.

Daca la sfarsitul anului trecut presedintele Basescu binecuvanta PSD si PD-L la investirea noului Guvern pentru ca au realizat "compromisul" in interesul public, seful statului s-a declarat luni, la Paris, dezamagit inclusiv de sine pentru solutia politica din 2008.

"Este un lucru pe care nu trebuie sa-l evit la Paris. Multi dintre dumneavoastra ati sustinut o solutie, alta decat de stanga. Cred ca, prin solutia politica pe care am gasit-o in luna decembrie (2008 - n.r.), pe multi dintre dumneavoastra v-am dezamagit. Vreau sa stiti ca m-am dezamagit si pe mine insumi", a spus presedintele.

El a motivat inca o data alegerea prin obligatia de a oferi Romaniei o solutie politica stabila.

Ziua scrie ca S-a dezamagit singur. "Sa stiti ca m-am dezamagit si pe mine insumi", le-a spus Traian Basescu romanilor stabiliti la Paris, la o intrevedere cu acestia luni seara, referindu-se la cooptarea PSD la guvernare.

"Multi dintre dumneavoastra ati sustinut o alta solutie decat cea de stanga. Cred ca, prin solutia politica pe care am gasit-o in luna decembrie, pe multi dintre dumneavoastra v-am dezamagit", a recunoscut seful statului aflat intr-o vizita oficiala in Franta, motivand ca a facut aceasta pentru a asigura stabilitatea politica a Romaniei.

"Intr-o perioada care se prefigura de criza, as fi putut, dintr-o vointa politica care sa-mi respecte toate abordarile trecute, as fi putut fi un presedinte care sa isi impinga tara intr-o situatie de instabilitate politica pentru a-si respecta niste crezuri. Am preferat sa sacrific crezurile mele, decat sa sacrific Romania impingand-o in instabilitate politica. Pentru asta pot fi judecat, pot fi apreciat, dar important e ca Romania sa aiba stabilitate", a explicat Basescu.

Din Evenimentul Zilei aflam ca Traian Basescu s-a trezit dezamagit din visul cu PSD. Daca, in decembrie, coalitia PSD-PD-L era "un vis vazut cu ochii", acum presedintele spune ca solutia politica pe care a ales-o l-a dezamagit si pe el.

Sase luni i-au trebuit presedintelui Traian Basescu pana sa se dezica de aducerea PSD la guvernare alaturi de PD-L. Tot atat cat i-a luat si in 2005 sa regrete numirea lui Calin Popescu-Tariceanu ca prim-ministru.

Daca, in decembrie, noul guvern era "un vis vazut cu ochii", luni, la ambasada din Paris, seful statului s-a declarat "dezamagit" de propria decizie de a aduce PSD langa PD-L.

"Cred ca, prin solutia politica pe care am gasit-o in luna decembrie, pe multi v-am dezamagit. Vreau sa stiti ca m-am dezamagit si pe mine insumi", si-a inceput el seria marturisirilor, fara a astepta vreo intrebare. Audienta, aproape 500 de romani din Paris, sustinatori de notorietate ai dreptei.

Traian Basescu spune ca s-a dezamagit pe sine, Iliescu ii raspunde, scrie Gandul. Anul trecut, in decembrie, presedintele Traian Basescu declara senin si multumit, la instalarea in functie a noului Executiv, ca si-a vazut visul cu ochii.

Astazi, visul a devenit dezamagire. Luni seara, acesta le-a spus romanilor din Paris ca isi asuma dezamagirea politica pe care le-a provocat-o prin aducerea la guvernare a PSD-ului. Mai mult, a admis ca s-a dezamagit si pe sine prin solutia gasita.

Comentand afirmatia acestuia, premierul Emil Boc a precizat ca niciunul dintre cele doua partide nu este fericit sa guverneze impreuna.

In schimb, Ion Iliescu l-a criticat dur pe Traian Basescu pentru "tendinta lui de a distruge orice structura democratica", iar Mircea Geoana a adaugat ca "nici nu este foarte greu" ca presedintele sa se fi deziluzionat.

Si Gardianul scrie ca Basescu mai irita o data o parte din clasa politica. Declaratiile presedintelui Traian Basescu facute in Franta au iritat o parte din clasa politica damboviteana. Cei mai afectati au fost social-democratii care l-au acuzat pe seful statului de promovarea unei strategii bazate pe zvonistica.

Alti parlamentari s-au simtit datori si ei sa riposteze la afirmatiile lui Basescu legate de prezenta in componenta parlamentului a 5% de fosti PCR-isti.

Presedintele PSD, Mircea Geoana, considera ca declaratia presedintelui Traian Basescu despre dezamagirea de a aduce PSD la guvernare a fost una conjuncturala, parte a unei strategii care este legata si de alte zvonuri pe care seful statului le-ar fi lansat in aceasta perioada.

Dezamagirea sefului statului legata de acceptarea PSD la guvernare a fost comentata si de fostul premier Adrian Nastase. "Daca ma asculta pe mine, care am fost impotriva acestei formule de guvernare, poate ca nu s-ar fi dezamagit atat de tare, dar el povestea la vremea respectiva ca asta era visul lui de aur, sa faca o majoritate de nu stiu cat si cu care sa rezolve ceea ce nu reusise sa rezolve, crearea partidului prezidential, si atunci a vrut sa faca majoritatea prezidentiala", a sustinut Adrian Nastase.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#Traian Basescu PSD, #Basescu dezamagit PSD, #PSD PDL Guvern , #PDL