PSD: Campania lui Basescu, finantata din afacerile cu droguri usoare

Duminica, 14 Februarie 2010, ora 15:40
7041 citiri
PSD: Campania lui Basescu, finantata din afacerile cu droguri usoare

"Guvernul si Presedintia sunt doua institutii care se fac vinovate moral de victimele provocate de drogurile usoare si se pare ca, din aceasta afacere, in care au fost implicate si gasti din PD-L, a fost finantata campania electorala a lui Traian Basescu. De aceea, cer ca institutiile autorizate sa faca lumina in acest caz", a declarat duminica deputatul PSD Mugurel Surupaceanu.

"Afacerea drogurilor usoare tradeaza anumite interese ale PD-L, iar unele persoane din acest partid sunt legate in mod direct de aceasta. In luna august 2009, Emil Boc a refuzat sa semneze ordonanta de urgenta data de Ion Bazac prin care se cerea interzicerea lor. Actul de atunci seamana cu Ordonanta de azi, in fapt credem ca este aceeasi ordonanta tinuta in sertar", a precizat duminica social democratul.

Surupaceanu spune ca prin acest refuz se poate observa una dintre motivatiile pentru care Guvernul Boc a tinut in mod explicit sa ajute comerciantii de droguri usoare.

"De asemenea, trebuie sa ne reamintim o alta chestiune din septembrie 2009 cand comisia prezidentiala recomanda consumul de droguri usoare. Implicarea presedintiei si a Guvernului in aceasta problema indica sustinerea acestora a consumului de droguri usoare in Romania. Cele doua institutii sunt principalele responsabile pentru victime, din cauza ca au girat moral si institutional afacerea drogurilor etnobotanice din Romania", a mai spus social democratul.

Guvernul a interzis 36 de substante si produse etnobotanice

Mugurel Surupaceanu a reiterat ideea ca din afacerile cu droguri usoare s-au finantat cheltuieli de campanie electorala ale lui Traian Basescu, iar institutiile abilitate ar trebui sa faca lumina.

Sase tineri au ajuns la spital dupa ce au fumat plante halucinogene

"Cer institutiilor abilitate ale statului sa lamureasca aceste lucruri. Nu cred ca politicienii care isi pun scaunele pe cadavrele unor tineri mai au ce cauta in functii publice", a mai declarat Surupaceanu.

Bazac dezminte spusele lui Surupaceanu

Fostul ministru al Sanatatii, Ion Bazac, a declarat, in cadrul unei interventii telefonice la Realitatea Tv, ca propunerea lui de interzicere a plantelor etnobotanice nu a ajuns pe masa Guvernului pentru a fi aprobata, asa cum a declarat duminica Mugurel Surupaceanu, pentru ca Comisia Europeana a cerut studii care sa defineasca aceste plante mai exact.

"Actul meu normativ era un act cu caracter general, iar Comisia Europeana a constatat ca incalcam regulile concurentei si s-a infiintat o comisie care sa faca o lista a acestor plante. Nu a ajuns pe masa Guvernului, a fost insa dezbatuta public", a precizat Bazac.

Pirpiliu (PD-L): Surupaceanu a ramas in campanie electorala

Deputatul PD-L Daniel Pirpiliu a declarat duminica, la Realitatea Tv, ca afirmatiile colegului de la PSD Mugurel Surupaceanu, privind implicarea unor grupuri de interese din jurul democrat-liberalilor in afacerile cu produse etnobotanice, demonstreaza ca acesta a ramas in campanie electorala.

"Diferenta intre mine si domnul Surupaceanu este urmatoarea: eu, anul trecut in luna martie, am initiat un proiect de a introduce sub control 16 substante, 15 din ele se gasesc in OUG. Dansul (Surupaceanu - n.r.) e in campanie, daca avea o preocupare in acest sens, putea s-o faca de anul trecut. Sunt primul deputat in aceasta legislatura care a luat initiativa pe aceste probleme", a spus Pirpiliu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
După decizia luată în coaliția PSD-PNL de a retrage sprijinul pentru candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la primăria Capitalei, Marcel Ciolacu o prezintă pe Gabriela Firea ca cea mai bună...
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Klaus Iohannis a răspuns marţi, 23 aprilie, de ce s-a deplasat în Coreea de Sud cu un avion de lux în timp ce miniştrii au mers cu un avion de linie, precizând că a venit într-o deplasare...
#PSD acuza PDL droguri, #finantare campanie droguri usoare , #PDL