Business Focus: Quarterly Report - transmisie online

Singura sansa la viata a PDL (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Vineri, 15 Februarie 2013, ora 23:50
7748 citiri
Singura sansa la viata a PDL (Opinii)
Foto: Traian Basescu si Vasile Blaga

Dupa ce a ingropat de unul singur Partidul Democrat Liberal, Traian Basescu revine la locul faptei cu o idee mai extravaganta decat toate de pana acum la un loc: Elena Udrea, presedinte PDL.

Dupa monologul de la B1 TV, nimeni nu cred ca mai are vreun dubiu ca presedintele va face si va spune tot ce este necesar pentru a o impune pe purtatoarea de tocuri inalte si posete luxoase in fruntea PDL - un partid pe care Traian Basescu l-a facut mare, dar pe care tot el l-a adus in halul in care este astazi.

Problema in astfel de cazuri este ca mortul nu se prea mai aduce de la groapa. Traian Basescu a calcat prea mult in picioare acest partid, si-a impus prea mult vointa, ideile si oamenii, ca astazi sa mai existe resurse si pentru o renastere.

PDL a fost epuizat, stors, compromis, umilit si balacarit doar de dragul pastrarii puterii, in 2009, care l-a costat pe Traian Basescu popularitatea, in 2010, prin nemeritata austeritate, prost gandita, calculata si mai ales catastrofal executata. Abia anul asta am aflat de la FMI ca a fost si inutil asumata, intrucat avea la baza o greseala de calcul...

Dar distrugerea partidului isi are sursa tocmai in taierea salariilor (si initial a pensiilor) si in cresterea TVA, toate executate cu mana PDL.

Incompetenta ministrilor numiti direct de la Cotroceni - cu Elena Udrea in toate guvernele - nu a facut decat sa cimenteze ideea ca pedelistii nu sunt altceva decat o adunatura de clanuri, cu interese si viziuni diferite, dar umili si neputinciosi in fata vointei tot mai bezmetice a lui Traian Basescu.

Ultimul discurs al presedintelui de la B1 TV demonstreaza mai bine decat orice altceva dezastrul: sa vorbesti ore intregi doar ca sa faci campanie Elenei Udrea, calcand in picioare orice altceva si neasumandu-ti nicio vina pentru tot ce s-a intamplat spune tot despre locul inspre care Basescu isi conduce partidul.

Desi, trebuie sa recunosc, varianta unui PDL cu Elena Udrea la conducere ar fi mai atractiva, pentru ca macar am asista la inmormantare cu lacrimi in ochi de la ras, nu de la plans.

Abia iesirea lui Vasile Blaga de astazi la pranz ar putea furniza o idee despre cum s-ar putea desfasura salvarea PDL. Buldogul din Modrogan a latrat putin inspre Cotroceni, primul pas spre singura strategie pe care o poate adopta partidul pentru a supravietui dezastrului numit Traian Basescu.

Doar ca, pentru a putea avea o sansa in viitor, Vasile Blaga ar trebui sa isi arate si dintii. Mai mult, el ar trebui sa se inconjoare de suficient de multe figuri gata oricand sa-i spuna presedintelui tot adevarul, cu dovezi, fapte concrete si date exacte.

De fapt, pentru a supravietui, PDL ar trebui nu doar sa se desprinda definitiv de Traian Basescu, asa cum o societate isi ia adio de la un raufacator, ostracizandu-l, ci ar trebui sa se lepede si de toate figurile care i-au radicalizat mesajele si intentiile.

Nu stiu daca Vasile Blaga are forta necesara pentru un astfel de proiect si nu stiu nici daca are cu cine. In afara unei sciziuni a PDL, care ar impaca numeroasele gasti - a "greilor", a "intelectualilor" reformatori si cea a adoratorilor "soarelui" Elenei Udrea (cu T. Baconschi in frunte) - si ar transa definitiv soarta fostului monolit, nimeni de fapt nu mai poate opri caderea in gol a PDL. Cel mult, o poate accelera.

Raul facut de Traian Basescu si "copiii" sai politici e prea mare pentru ca partidul sa isi revina pana in 2014. Doar cineva care ar avea puterea si, mai ales, rabdarea sa il reconstruiasca in totalitate, pe cu totul alte principii si cu alte modele decat Traian Basescu, ar mai putea avea o sansa.

Sorin Lavric a omagiat un legionar în Parlament, la doar două săptămâni după ce liderul AUR condamna antisemitismul
Sorin Lavric a omagiat un legionar în Parlament, la doar două săptămâni după ce liderul AUR condamna antisemitismul
Senatorul AUR Sorin Lavric l-a omagiat pe Tache Rodas, lider al unei grupări legionare și deținut politic, în cadrul unei declarații politice din Parlamentul României, de pe 13 septembrie....
Ciolacu, la fabrica Coca-Cola din Ploiești: ”Toată această supraimpozitare se va întoarce către companie, sub formă de ajutor de stat, în noile proiecte de dezvoltare”
Ciolacu, la fabrica Coca-Cola din Ploiești: ”Toată această supraimpozitare se va întoarce către companie, sub formă de ajutor de stat, în noile proiecte de dezvoltare”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri, la Fabrica Coca Cola din Ploieşti, că în timpul comunismului, când vorbeai de Coca Cola te gândeai imediat la un sentiment de libertate. ”Noi...
#Vasile Blaga presedinte PDL, #Traian Basescu presedinte PDL, #Elena Udrea candidat alegeri PDL , #PDL
Comentarii
Poza Ioan cel adevarat 2
Ioan cel adevarat 2
rank 5
Lasati PDL in soarta lui. Puneti gunoi la radacinha USL !