Tariceanu: PNL nu trebuie sa fie un catelus al PSD

Luni, 07 Decembrie 2009, ora 15:28
12192 citiri
Tariceanu: PNL nu trebuie sa fie un catelus al PSD
Foto: presaonline.ro

Calin Popescu Tariceanu a declarat, luni, ca ar trebui gasita o solutie politica fara ca PNL sa se bazeze pe "ura impotriva lui Traian Basescu".

Fostul premier liberal a subliniat ca "graba in luarea unor decizii este complet nejustificata. Normal ar fi, si asta e valabil si pentru PNL in principal, dar si pentru ceilalti, sa se astepte rezultatele definitive si sa nu se ia decizii pe baza unor exit-poll-uri care intotdeauna au o marja de eroare, asa cum s-a vazut si in turul I".

"O solutie politica trebuie discutata in cadrul partidului si trebuie facuta o analiza politica serioasa a situatiei si in cunostinta de cauza la nivelul structurilor de conducere, al forurilor statutare trebuie luata o decizie. Cred ca PNL trebuie sa fie parte din toate aceste incercari politice care trebuie facute pentru scoaterea Romaniei din criza", a mai declarat Tariceanu, adaugand ca PNL nu ar trebui sa "persiste" in atitutinea de a se considera "un fel de catelus al PSD-ului", relateaza Mediafax.

Intrebat daca in opinia sa Antonescu ar trebui sa demisioneze ca urmare a esecului proiectului Iohannis, liberalul a argumentat ca factorii care conditionau realizarea acestui proiect nu s-au implinit, iar discutiile in acest sens nu mai au rost.

"Proiectul Iohannis depindea, as spune, de o serie de factori care nu s-au reunit. Nu as spune ca ar fi o greseala, nu. Dar, din pacate, factorii care conditionau realizarea proiectului nu s-au reunit, asa incat astazi cred ca aceasta solutie nu mai are rost sa fie discutata", a adaugat Tariceanu.

Vosganian: PNL vrea un rol important

La randul sau, Varujan Vosganian a declarat tot luni ca nici un penelist nu ar trebui sa-si exprime o opinie proprie in legatura cu viitorul partidului.

"Opinia mea este ca nici unul dintre noi nu trebuie sa aiba o opinie proprie, ci o opinie de echipa. PNL este un partid care vrea un rol important, iar asta ramane sa stabilim in urma unor discutii politice", a declarat Vosganian.

Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
#Tariceanu rezultate alegeri 2009, #negocieri PNL PDL alegeri 2009, #rezultate prezidentiale 2009 , #PDL