Traian Basescu acuza bolsevizarea PD-L

Marti, 13 Aprilie 2010, ora 07:53
7047 citiri
Traian Basescu acuza bolsevizarea PD-L

Traian Basescu nu este de acord cu modul in care vor fi organizate alegerile in PD-L, criticand introducerea de catre partid a listei inchise de patru prim-vicepresedinti. Potrivit lui Basescu, felul in care vor fi organizate alegerile interne in PD-L va duce la bolsevizarea partidului.

"Inteleg ca si-au marit numarul de prim-vicepresedinti pentru ca probabil ca era necesar. Dar sa vii cu lista in PD-L mi se pare o bolsevizare a partidului, asa cum au facut si altii. (...) Aia nu mai e lista de oameni politici alesi. E lista de gasca oricine ar fi in ea. Deci presedintele isi pune o gascuta sub el", a declarat Traian Basescu, luni seara, la B1 TV.

El a spus ca este pentru prima data in istoria PD-L cand se intampla asa ceva si a precizat ca ar fi fost mai bine sa se pastreze vechea forma de alegeri pentru conducerea partidului.

"Cred ca trebuiau sa ramana la sistemul clasic al PD-L-ului, in care se alege presedintele si trezorierul in Congres, dupa care forul superior se alege in Consiliul National de Cooordonare. (...) Acum afecteaza pe de o parte ideea de presedinte ales de Congres, cel mai inalt for al partidului, si pe de alta parte, presedintele cu o gascuta. N-are una mare ca la alte partide, are una micuta", a spus Basescu.

Basescu: N-am marit numarul de trupe in Afganistan ca sa ma placa Obama

Seful statului nu considera ca este o problema faptul ca Emil Boc nu va avea un contracandidat. Asta pentru ca, afirma Basescu, un concurent al premierului ar fi o "lovitura pentru Guvern".

"Cand am fost eu ales am fost trei candidati. Acum e cu unul singur, ca nu poti sa pui in functia de presedinte pe altcineva, ar fi o lovitura chiar pentru Guvern", a declarat Traian Basescu.

Subofiteri raniti in Afganistan, decorati de presedintele Basescu

Potrivit sefului statului, dintre toate congresele, cel mai democratic a fost cel al PSD si a precizat ca ceea ce incearca sa faca acum democrat liberalii "este un hibrid care nu ii va duce nicaieri".

Nu sunt de acord cu politica pe care o aplica Guvernul

Traian Basescu a mai criticat si politica pe care o aplica Guvernul, precizand ca nu este de acord cu politizarea excesiva a administratiei.

"Eu nu sunt de acord cu politica pe care o aplica Guvernul: 'Schimbati tot si sa vina numai de-ai nostri, pentru ca numai la noi sunt competentii'. Nu este asa. Este un exces de politizare", a spus seful statului.

Cazul Voicu, un efect colateral al Mos Craciun-ului lui Vanghelie, spune Basescu

Traian Basescu a atras atentia ca PD-L risca sa urmeze exemplul PSD din 2000-2004 care, dupa ce a numit politic pana si "femeia de serviciu", a pierdut alegerile.

"O sa va spun ca cei care cred ca infestand aparatul de stat la nivel central si local numai cu oamenii nostri, sa sa uite la PSD, dupa ce PSD a facut in 2000-2004 exact acelasi lucru, a dat afara tot ce nu era PSD, pana la femeia de serviciu, au pierdut alegerile in 2004. Este de tinut minte si de luat aminte", a mai declarat Traian Basescu.

Voi zbura cu "Carpati" pana cand Romania va avea conditii sa aiba un alt avion

In ceea ce priveste discutiile pe marginea securitatii aeronavei prezidentiale, botezata "Carpati", Traian Basescu a spus ca are incredere in avionul cu care se deplaseaza, desi in curand implineste 36 de ani.

"Este un avion foarte sigur, in care ma urc cu certitudinea ca ajung acolo unde mi-am propus. Mai sunt mici probleme ca nu se gasesc piese de schimb pentru el. Daca vor fi tragedii, nu vor fi din cauze tehnice", a declarat Traian Basescu.

Seful statului a mai declarat ca au existat probleme tehnice la aeronava prezidentiala.

Basescu are avion mai putin performant decat cel cu care s-a prabusit Kaczynski

"O singura data a curs niste combustibil din rezervor, dar apoi l-au lipit. Alta data s-a fisurat un hublou de la cabina pilotilor, cand veneam din China. Au gasit o solutie, sa zboare mai jos cu viteza mai mica si am ajuns pana acasa", a mai spus presedintele.

Cu toate astea, Traian Basescu a precizat ca va zbura cu acest avion "pana Romania va avea conditii sa aiba un alt avion".

I.O.

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#Traian Basescu PDL, #Basescu alegeri PDL bolsevizare, #Basescu politizare PDL , #PDL
Comentarii
Poza Gonzagues
Gonzagues
rank 5
Flatulescu-zombius alcoolicus macabrus acuză bolșevizarea PD-L adunăturilor zooportocalii!!!!!!!!!!!!!!!!Haida-de!
Poza DR.STRANGELOVE
DR.STRANGELOVE
rank 5