Traian Basescu il da in judecata pe Cristian Oprea de la Cotidianul

Vineri, 26 Septembrie 2008, ora 23:30
7672 citiri
Traian Basescu il da in judecata pe Cristian Oprea de la Cotidianul
Prima pagina din Cotidianul, din 3 sept. 2008

Pentru prima data, presedintele Basescu da in judecata un ziarist, pentru "o serie de informatii neadevarate". Este vorba despre Cristian Oprea de la Cotidianul iar motivul este un articol in care erau comentate dezmintirile sefului statului pe marginea "trocului" PD-L si PRM.

Articolul incriminat de presedinte se numeste Traian Basescu, deziceri pe toata linia de supervizarea trocului PD-L- PRM, fiind publicat in Cotidianul, sambata, 5 septembrie 2008.

Traian Basescu ii cere lui Oprea despagubiri simbolice de 100 RON.

Purtatorul de cuvant al presedintelui, Valeriu Turcan, a confirmat pentru Ziare.com faptul ca presedintele il va actiona in justitie pe Cristian Oprea.

Presedintele solicita daune morale de 100 de lei pentru "prejudiciu moral constituind in vatamarea dreptului la onoare si reputatie, produsa prin afirmatiile paratului Cristian Oprea".

Daunele vor trebui achitate in solidar de ziaristul Cristian Oprea si trustul Realitatea - Catavencu.

Comunicatul Presedintiei Romaniei

Presedintia Romaniei a remis redactiei Ziare.com un comunicat cu precizari suplimentare privind actiunea declansata impotriva lui Oprea. "Reprezentati ai Administratiei Prezidentiale au semnalat in repetate randuri domnului Cristian Oprea inexistenta unora din informatiile continute de articolele care purtau semnatura domniei sale.

De asemenea, domnului Oprea i s-a semnalat incorectitudinea atribuirii de informatii inexistente unor surse din Administratia Prezidentiala sau Palatul Cotroceni.

Orice consilier al Presedintelui, pe care domnul Cristian Oprea il poate indica drept sursa, poate confirma redactiei ziarului Cotidianul neadevarul sau inexistenta unor afirmatii facute de acesta in cadrul unor articole."

Am atasat la finalul acestui articol comunicatul presedintiei, in format pdf.

Reactia lui Cristian Oprea: "Sunt socat de gestul domnului presedinte"

Pe site-ul Cotidianul, a fost publicat punctul de vedere al lui Cristian Oprea, pe care il redam in randurile de mai jos:

"Sunt socat de gestul domnului presedinte. Ma surprinde o astfel de atitudine, avand in vedere ca seful statului a promis ca nu va da ziaristi in judecata pe durata mandatului sau la Palatul Cotroceni.

Surprinderea este cu atat mai mare cu cat s-au facut, in mass-media, afirmatii cu adevarat defaimatoare la adresa Domniei sale si s-a marginit doar la trimiterea unor drepturi la replica.

Eu insumi am publicat un articol continand o sinteza a afirmatiilor denigratoare la adresa presedintelui Romaniei, multe dintre ele putandu-se incadra lejer la calomnii si insulte. Pentru aceste insulte si calomnii domnul presedinte Traian Basescu nu a chemat pe nimeni in judecata, motiv pentru care i-am apreciat capacitatea de a le rezista. Nu am resentimente in ceea ce-l priveste.

Voi continua sa relatez fara partinire activitatea domnului presedinte al Romaniei, sa-i respect, la fel ca pana acum, functia."

Fost consilier al ministrului Petre Daea, chemat în judecată la Iași din cauza unor nereguli în privința averii sale
Fost consilier al ministrului Petre Daea, chemat în judecată la Iași din cauza unor nereguli în privința averii sale
Mihai Amarandei, fost consilier al ministrului Agriculturii Petre Daea, a fost chemat în fața Curții de Apel Iași de către reprezentanții Agenției Naționale pentru Integritate (ANI), după...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#Traian Basescu, #judecata, #ziarist, #Cristian Oprea, #cotidianul, #troc, #PDL, #PRM , #PDL