UDMR il felicita pe Basescu si reconfirma cooperarea cu PD-L

Miercuri, 16 Decembrie 2009, ora 15:58
1305 citiri
UDMR il felicita pe Basescu si reconfirma cooperarea cu PD-L

Reprezentantii UDMR s-au intalnit, miercuri, cu presedintele Traian Basescu, la Palatul Cotroceni, profitand de ocazie pentru a-l felicita pe acesta pentru castigarea alegerilor si a-l asigura de sprijinul pe care urmeaza sa-l acorde PD-L pentru constituirea unei majoritati parlamentare si a unui Guvern.

"UDMR a raspuns invitatiei PD-L, dupa consultari cu toate partidele, si a convenit in principiu ca impreuna am putea sa mergem mai departe pentru constituirea unei majoritati parlamentare si a unui Guvern", l-a asigurat Marko Bela pe presedintele Traian Basescu, dupa ce l-a felicitat pe acesta pentru obtinerea unui nou mandat.

Liderul UDMR a mai tinut sa precizeze ca, odata cu incheierea campaniei electorale, a trecut si perioada confruntarilor intre partidele politice, iar acum ar trebui sa urmeze "un efort solidar pentru crearea unui Guvern", dincolo de interesele de partid.

"Prima urgenta este asigurarea unei guvernari stabile si crearea unui Guvern care sa faca fata provocarilor crizei economice si sa aiba un program pentru relansarea tarii", a mai declarat Marko Bela.

"Optam in continuare pentru crearea unui majoritati PD-L-PNL-UDMR, daca se poate", a declarat liderul Uniunii Maghiarilor, precizand ca mai exista si solutia unui Guvern format din PD-L, UDMR si grupul minoritatilor nationale, insa prima varianta ar fi cea mai buna.

La randul sau, presedintele Traian Basescu a tinut sa multumeasca electoratului maghiar care i-a acordat voturile, declarand ca este "convins ca divergente de program nu pot exista intre cele doua partide (n.r. PD-L, UDMR)" si ca inca nu si-a pierdut speranta in cooptarea liberalilor la guvernare.

Basescu le-a mai spus reprezentantilor UDMR ca "nu este de conceput un Guvern care doar sa treaca. Cu majoritate, cu minoriate, guvernul va trece, problema este sa fie o majoritate consistenta".

Citeste si:
Dacian Cioloș atacă PSD și PNL din cauza AUR: ”Sunt direct vinovate de comportamentul acestui partid fascist”
Dacian Cioloș atacă PSD și PNL din cauza AUR: ”Sunt direct vinovate de comportamentul acestui partid fascist”
Liderul USR, Dacian Cioloș, susține că PSD și PNL sunt direct vinovate de comportamentul și dezvoltarea partidului AUR, despre care spune că este un partid ”fascist”. ”AUR confirmă...
Ministrul Energiei a intrat din nou în izolare. Virgil Popescu, testat pozitiv a doua oară pentru Covid
Ministrul Energiei a intrat din nou în izolare. Virgil Popescu, testat pozitiv a doua oară pentru Covid
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat miercuri, 26 ianuarie, că a intrat în izolare după ce a primit rezultatul pozitiv al testului pentru Covid-19. Ministrul a precizat că are o...