Ambitia PMP la parlamentare: 15% si Basescu premier

Luni, 26 Septembrie 2016, ora 15:41
5706 citiri
Ambitia PMP la parlamentare: 15% si Basescu premier
Foto: Arhiva Ziare.com

Partidul Miscarea Populara isi propune obtinerea unui scor de 15% la alegerile parlamentare si are in vedere participarea la guvernare in cadrul unei coalitii, avand si cea mai buna solutie pentru functia de premier - Traian Basescu, a declarat luni deputatul Eugen Tomac, presedinte executiv al formatiunii.

"Suntem pregatiti sa mergem spre guvernare. Avem oameni foarte bine pregatiti din punct de vedere profesional, cu o experienta extraordinara si mult mai pregatiti decat cei din PNL si nu numai. De asemenea, exista o realitate pe care o cunoastem cu totii: PSD si-a desemnat candidatul la functia de premier, pe domnul Dragnea.

PNL-PDL, dupa fuziune, a generat un tandem Iohannis - Predoiu. Probabil, domnul Predoiu ramane si in continuare optiunea celor de la PNL. Noi, dupa 11 decembrie, suntem convinsi ca putem propune cel mai bun prim-ministru pe care-l poate avea Romania. (...) Suntem convinsi ca cel mai bun prim-ministru al Romaniei poate fi presedintele Traian Basescu", a afirmat Tomac, intr-o conferinta de presa.

Traian Basescu s-ar fi intalnit in taina cu Gabriel Oprea. Negociaza un loc pe listele PMP la alegeri? (Surse)

Deputatul Valeriu Steriu, celalalt presedinte executiv al PMP, a declarat, la randul sau, ca programul de guvernare al partidului va tine cont de "agenda cetateanului", iar propunerile avute in vedere vor fi unele "sustenabile".

"Nu vom face un program de guvernare stufos, vom avea cateva pagini de idei care sa arate cum si mai ales prin ce finantam prioritatile noastre. Prioritatile au fost expuse, in cateva randuri, si de domnul presedinte Traian Basescu - partea de infrastructura, educatie, sanatate.

Alaturi de acestea, fondurile europene, care trebuie absorbite (...) ca sa corecteze decalajele existente intre Romania si alte state. Vrem sa venim cu un program croit pe prioritati, pe obiective si tot ceea ce aratam acolo sa fie sustenabil. Nu vom spune: facem autostrada Bucuresti-Brasov si sa nu aratam de unde luam banii", a spus Steriu.

Potrivit lui Steriu, un draft al programului PMP urmeaza sa fie finalizat saptamana viitoare.

Eveniment Quarterly Report

Nicușor Dan susține că a găsit datorii de miliarde de lei la Primăria Capitalei. Gabrielei Firea: ”Marota transformată 100% în minciună”
Nicușor Dan susține că a găsit datorii de miliarde de lei la Primăria Capitalei. Gabrielei Firea: ”Marota transformată 100% în minciună”
Primarul Capitalei, Nicușor Dan, o acuză pe Gabriela Firea că i-a lăsat conturile pe minus cu miliarde de lei. Pe de altă parte, În schimb, Gabriela Firea susține că edilul prezintă doar...
Vâlceanu (PNL): Măsurile fiscale asumate de Guvern vor sărăci românii și vor distruge economia
Vâlceanu (PNL): Măsurile fiscale asumate de Guvern vor sărăci românii și vor distruge economia
Deputatul liberal Dan Vîlceanu, fost ministru al Finanţelor, a criticat vineri, 29 septembrie, măsurile fiscale pe care Guvernul și-a angajat răspunderea în fața Parlamentului. Acesta...
#Traian Basescu premier, #PMP Traian Basescu premier , #PMP