Basescu a batut palma cu transportatorii: Le da locuri eligibile pentru Parlament

Miercuri, 03 August 2016, ora 14:43
5306 citiri
Basescu a batut palma cu transportatorii: Le da locuri eligibile pentru Parlament

Partidul Miscarea Populara (PMP) si Confederatia Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania (COTAR) au semnat, miercuri, un protocol prin care transportatorii primesc doua locuri eligibile pe listele partidului pentru alegerile parlamentare.

"Astazi am semnat un protocol de colaborare in ceea ce priveste activitatile profesionale, dar si activitatile politice intre Partidul Miscarea Populara si Confederatia Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania. (...) Ne asumam sa asiguram doua locuri eligibile pentru COTAR pe listele noastre la alegerile legislative din aceasta toamna", a declarat Traian Basescu intr-o conferinta de presa.

Basescu a spus ca este vorba de doua protocoale, unul de colaborare pe probleme ale transportatorilor care tin de infrastructura, RCA, legislatie si unul legat de implicarea politica a COTAR in PMP - vor avea reprezentanti in toate structurile partidului.

Astfel, presedintele Vasile Stefanescu devine membru in Consiliul Executiv National al PMP, urmand ca saptamana viitoare sa fie desemnati reprezentantii Confederatiei in consiliile judetene.

"Noi speram ca aceasta colaborare care am pornit-o astazi cu domnul presedinte Traian Basescu, cu PMP sa fie una de lunga durata si benefica pentru ambele parti. In primul rand noi, transportatorii, am stat deoparte si vedem ca in momentul de fata in transport poate sa vina oricine de afara sa faca ce vrea", a afirmat Stefanescu.

Presedintele COTAR a adaugat ca transportatorii sunt afectati, printre altele, de RCA si ca va avea o intalnire la Guvern miercuri, alaturi de alte patronate, iar in cazul in care nu se rezolva problema vor declansa proteste in septembrie.

Transportatorii, infuriati de costul RCA: Ameninta cu proteste si vor o discutie cu Ciolos

"Domnul presedinte Traian Basescu, daca domnia sa a vrut sa fie varful nostru de lance impotriva acestor lucruri si sa ne ajute, noi suntem alaturi de domnia sa pana la capat, cum si dansul va fi alaturi de toate legile din transport, de infrastructura, tot ceea ce ne leaga pe noi si avem cerinte ca patronat", a conchis Stefanescu.

Potrivit prezentarii de pe site, COTAR este "o organizatie patronala reprezentativa la nivel national a transportatorilor rutieri de persoane, scolilor de conducatori auto, a transportatorilor in regim de taxi si inchiriere, precum si a service-urilor auto din Romania, avand o structura federativa, cu personalitate juridica, independenta, nonprofit, nonguvernamentala si apolitica".

Citeste si:
Cum a devenit obez aparatul bugetar din România: „Fiecare ministru și-a adus oameni de care nu te poți atinge”
Cum a devenit obez aparatul bugetar din România: „Fiecare ministru și-a adus oameni de care nu te poți atinge”
În contextul în care România se apropie din ce în ce mai mult către o criză economică, numărul angajaților la stat crește de la lună la lună. Totodată, deși premierul Nicolae Ciucă a...
Șansele ca PNL să cedeze în favoarea impozitului progresiv. Consultant politic: ”Este aceeași meteahnă a lui Liviu Dragnea”
Șansele ca PNL să cedeze în favoarea impozitului progresiv. Consultant politic: ”Este aceeași meteahnă a lui Liviu Dragnea”
Impozitul progresiv este noul măr al discordiei în coaliția de guvernare, o idee susținută de tabăra PSD, dar criticată de tabăra PNL. De când a fost vehiculată ideea, politicienii...