Basescu, despre referendumul pe Justitie: Romanii au sansa sa demonstreze ca sunt deasupra vremurilor

Vineri, 26 Aprilie 2019, ora 12:53
7472 citiri
Basescu, despre referendumul pe Justitie: Romanii au sansa sa demonstreze ca sunt deasupra vremurilor
Foto: Arhiva Facebook Traian Basescu

Fostul presedinte Traian Basescu afirma, vineri, ca "romanii au sansa sa demonstreze ca sunt deasupra vremurilor" si indeamna la o participare larga la referendum.

"Validarea referendumului ar fi semnalul si garantia ca Romania nu va abandona principiile statului de drept si ca Justitia va ramane independenta", sustine Traian Basescu, care adauga ca "intrebarile pentru referendum nu sunt nici cele mai inspirate si nici cele mai clare".

"Romanii au sansa sa demonstreze ca sunt deasupra vremurilor. Exista momente, ce-i drept foarte rare, cand popoarele trebuie sa fie deasupra elitelor politice pentru a-si salva tara. Din pacate, alianta PSD-ALDE-UDMR a adus tara la cel mai scazut nivel de credibilitate de la intrarea in Uniunea Europeana si pana acum. Cu o guvernare orientata strict pe salvarea lui Dragnea si a acolitilor sai infractori, Romania a fost decredibilizata, fiind in pragul aplicarii Articolului 7 din Tratatul de la Lisabona, ca semnal puternic pentru alterarea valorilor statului de drept, prin decizii destinate a pune Justitia sub controlul guvernantilor", a scris, vineri, pe Facebook, fostul presedinte Traian Basescu.

Potrivit acestuia, "intrebarile pentru referendum nu sunt nici cele mai inspirate si nici cele mai clare, dar participarea la acest referendum este vitala pentru re-credibilizarea Romaniei".

"O buna participare care sa duca la validarea referendumului ar fi semnalul dar si garantia ca Romania nu va abandona principiile statului de drept si ca Justitia va ramane independenta. Este momentul ca romanii sa demonstreze prin participarea la referendum, ca sunt parte a setului de valori occidentale si nu niste tolerati in selectele cluburi politice care sunt NATO si Uniunea Europeana. Romanii au sansa sa demonstreze, ca atunci cand politicieni derapeaza, au forta de a-si asuma responsabilitatea corectarii derapajelor unei puteri politice corupte si imorale", a mai scris Basescu.

Fostul presedinte sustine ca Liviu Dragnea, Calin Popescu Tariceanu si Kelemen Hunor "trebuie sa primeasca fara menajamente, direct de la romani, mesajul de respingere a unei politici facute in favoarea unor gasti corupte si nu in favoarea romanilor asa cum au jurat la investire".

"Pana la urma, oricate deficiente ar fi in formularea intrebarilor, in mod categoric, tot merita un DA. Romanii pot demonstra ca sunt deasupra vremurilor si nu sub vremuri", a mai scris Basescu pe Facebook.

Presedintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul referitor la intrebarile pentru referendum.

Cetatenii sunt chemati sa se pronunte prin DA sau NU cu privire la urmatoarele intrebari:

1. "Sunteti de acord cu interzicerea amnistiei si gratierii pentru infractiuni de coruptie?"

2. "Sunteti de acord cu interzicerea adoptarii de catre Guvern a ordonantelor de urgenta in domeniul infractiunilor, pedepselor si al organizarii judiciare si cu extinderea dreptului de a ataca ordonantele direct la Curtea Constitutionala?"

Data referendumului este 26 mai 2019, in ziua desfasurarii alegerilor pentru Parlamentul European.

Klaus Iohannis, mesaj pentru romani: Acest referendum este si despre PSD, care a votat Codurile, sa poata fura in liniste

Citește și:
Cât de mult se teme Lucian Bode de moțiunea împotriva sa: ”E un fel de șaorma cu de toate”
Cât de mult se teme Lucian Bode de moțiunea împotriva sa: ”E un fel de șaorma cu de toate”
Ministrul de Interne, Lucian Bode, și-a exprimat convingerea joi, 6 octombrie, că moțiunea simplă iniţiată de USR şi semnată și de parlamentarii Forţa Dreptei împotriva sa nu va trece....
Ambasadorul Rusiei la Bucureşti, convocat la MAE. Mesajul României pentru Putin după anexarea ilegală a teritoriilor ucrainene
Ambasadorul Rusiei la Bucureşti, convocat la MAE. Mesajul României pentru Putin după anexarea ilegală a teritoriilor ucrainene
Ambasadorul Federaţiei Ruse la Bucureşti, Valery Kuzmin, a fost convocat la sediul Ministerului Afacerilor Externe, după anexarea celor patru regiuni ucrainene, demers considerat ilegal de...