Basescu: Dragnea a mintit. Am discutat si cu Vasile Blaga, a ras

Vineri, 02 Octombrie 2015, ora 14:56
5222 citiri
Basescu: Dragnea a mintit. Am discutat si cu Vasile Blaga, a ras
Foto: B1TV

Traian Basescu a dezmintit categoric ca Liviu Dragnea l-ar fi sponsorizat in campania pentru prezidentialele din 2009, afirmand ca l-a intrebat despre acest lucru si pe Vasile Blaga, fostul sef al campaniei sale, care a ras cand a aflat ce ar fi afirmat social-democratul.

Declaratiile fostului presedinte au fost facute vineri, la sediul central al PMP, ca replica dupa ce Teodor Nitulescu, fost prefect de Teleorman, a dezvaluit intr-o emisiune de televiziune ce i-a spus Liviu Dragnea.

Nitulescu, pe atunci prefect desemnat de PDL, a declarat ca la scurt timp dupa ce Traian Basescu a castigat cel de-al doilea mandat, in 2009, Liviu Dragnea (PSD) a venit la el si i-a spus: "sper ca nu aveti de gand sa scoateti sabia si anul asta", sustinand ca l-a ajutat "financiar" pe candidatul PDL la presedintia Romaniei.

Un consilier din MAI si-a dat demisia dupa acuzatii formulate la adresa sa in dosarul lui Dragnea

Un fost sef al PSD Teleorman il acuza pe Dragnea: A sifonat un miliard de euro la Teldrum

"Teodor Nitulescu e un om serios", a comentat Traian Basescu, intrebat de jurnalisti despre dezvaluirea de seara trecuta. "Dar Liviu Dragnea e un mincinos. Ca sa se puna bine cu Nitulescu, care era prefect, a spus si o minciuna", a adaugat Traian Basescu razand.

Mai mult, fostul presedinte a dezvaluit ca dupa ce a vazut stirea de presa a sunat la fostul trezorier al PDL si la Vasile Blaga, fostul secretar general, pentru a-i intreba daca a existat o astfel de finantare.

"Mi-au infirmat categoric", a subliniat Traian Basescu, adaugand ca Liviu Dragnea "are caracterul unui om dispus sa minta ca lui sa ii fie bine".

"Si cand a plecat de la PDL a plecat mintind sa isi ascunda obiective economice (...) Daca ar avea partidul pe mana, pentru interesul lui l-ar vinde in mod categoric. Nu am dubii, pentru ca il stiu", a mai declarat acesta.

Congres de forma la PSD: Dragnea candideaza de unul singur la sefia partidului

In context, Traian Basescu a dezvaluit si ca "intr-un an in care eram in opozitie cu Dragnea", acesta, "in stilul lui unsuros", a venit sa ii aduca un dar.

"O corabiuta, sa imi poarte noroc (...) Cand eram in opozitie cu PSD, Dragnea isi facea drumuri la mine (...) Sotia, afland de unde-i, l-a luat si l-a aruncat", a declarat acesta, referindu-se la cadoul primit.

Traian Basescu a afirmat ca Vasile Blaga era "pe la Vaslui" cand l-a sunat sa il intrebe daca "stie ceva despre vreo eventuala sposorizare de la Dragnea".

"Sigur ca l-a luat rasul", a declarat Traian Basescu.

Fostul presedinte l-a atacat inca o data pe liderul interimar al PSD, spunand ca si-a sacrificat toti partenerii din partid.

"L-a sacrificat fara sa ezite pe Geoana, pe Ponta acum, de curand. S-a bagat peste tot unde credea ca ii este bine. Caracterul lui e mizerabil. Asta-i Dragnea!", a mai spus Traian Basescu.

Basescu: Ponta si Dragnea se urasc sincer, dar mint si se pupa pe gura. Ce-l sfatuieste pe Iohannis (Video)

#Basescu Dragnea sponsorizare 2009, #Basescu Dragnea Blaga sponsorizare , #PMP