Basescu e convins ca ar fi mai bun ca Ciolos, exceptional chiar. In ce conditii ar taia iar salariile

Miercuri, 25 Noiembrie 2015, ora 07:25
5039 citiri
Basescu e convins ca ar fi mai bun ca Ciolos, exceptional chiar. In ce conditii ar taia iar salariile

Fostul presedinte Traian Basescu a afirmat marti seara ca ar fi un foarte bun premier, sustinand ca primul lucru care trebuie facut in situatii de criza este sa-ti salvezi tara.

"As fi un exceptional premier. Nu avem in politica un om care sa fie mai bun premier decat as fi eu. Nu as mai taia salariile si pensiile decat daca o situatie de criza ar impune acest lucru. (...) Esti pe nava si obiectivul tau este sa aduci echipajul la chei. Aduceti-va aminte ce spuneam in plina criza 2009 - 2010: imi asum responsabilitatea sa duc nava 'Romania' la chei linistit. Ca sa-ti salvezi echipajul... degeaba te rogi la Dumnezeu sa salvezi echipajul, daca nu esti suficient de priceput sa salvezi nava.

Deci primul lucru care trebuie facut in situatii de criza (...) este sa-ti salvezi tara. Daca iti salvezi tara, iti salvezi si poporul. Daca nu salvezi tara, o scufunzi in umilinta", a declarat Traian Basescu la Romania tV, sustinand ca ar fi "un premier mai bun decat Dacian Ciolos" si ca, daca ar fi in locul acestuia, "si-ar da demisia".

Fostul presedinte a recunoscut ca taierile salariale l-au costat "enorm" din punct de vedere politic.

"Taierile m-au costat enorm. Cineva trebuie sa-si asume si treaba asta. Nu am crezut ca, pe timp de criza, solutia este sa maresti fiscalitatea. Daca maream taxele, ce garantie aveam ca vom colecta banii aceia? Atunci am spus ca facem o reducere la bugetul de stat. Situatia devenise imposibila. Ajunsesem sa ne imprumutam cu dobanzi uriase ca sa platim pensiile si salariile", a detaliat Basescu.

Basescu puncteaza un obiectiv important: Guvernul lui Ciolos are un rol decisiv. Doctor Ponta il abandonase

Potrivit acestuia, "Guvernul Ciolos a abandonat obiectivul pentru 2016" si "a si anuntat ca deficitul va fi 2,95%". "Ce a anuntat Ciolos este continuarea politicii Guvernului Ponta. Intra in vigoare noul Cod Fiscal, se maresc salariile bugetarilor, deci este o continuare totala a politicii bugetare a Guvernului Ponta. Atunci care mai este logica guvernului de tehnocrati? (...) In acest moment, guvernul de tehnocrati isi asuma ceea ce Guvernul lui Ponta a decis", a opinat Basescu.

Basescu: Am stiut dinainte de nominalizarea lui Ciolos. PNL si PSD i-au recomandat ministri

Gorghiu spune niste clisee pe care le repeta intruna

Referindu-se la co-presedintele PNL, Alina Gorghiu, Traian Basescu a aratat ca este vorba despre un politician tanar cu care are insa "o singura problema". "Am o singura problema cu ea, probabil ca mi se datoreaza. Nu retin decat niste lozinci dupa ce vorbeste o ora la o emisiune. Spune niste clisee pe care le repeta intruna. Nu are forta sa creeze idei, atitudine, sa trateze", a afirmat Basescu.

Fostul sef de stat a dorit sa sublinieze, pe de alta parte, ca Miscarea Populara "nu se construieste cu resturi din fostul PDL". "Nu asta e filosofia a partidului, ci atragerea de tineri. Fostii PDL-isti au usi la care sa bata, nu usa mea este prima. A fost candva usa mea prima, acum nu mai este. (...) Am o singura dorinta in politica - sa construiesc un partid nou, cu oameni noi. Sunt si oameni mai copti si multi tineri. Obiectivul meu este sa dau acestui partid toata experienta mea si sa-i invat ce sa nu faca in politica, pentru ca eu le-am facut pe toate - si bune si rele si compromisuri", a mentionat Traian Basescu.

Citeste si:
Liviu Dragnea, la un pas de interdicție pe viață în parlament. Inițiativă legislativă pentru foștii condamnați penal
Liviu Dragnea, la un pas de interdicție pe viață în parlament. Inițiativă legislativă pentru foștii condamnați penal
Persoanele care în trecut au suferit condamnări penale definitive ar putea avea interdicție în a mai candida la alegerile parlamentare decât dacă nu a intervenit o reabilitare, amnistie sau...
Tensiuni în coaliție după șirul de gafe ale UDMR. Ce șanse sunt ca maghiarii să fie scoși de la guvernare
Tensiuni în coaliție după șirul de gafe ale UDMR. Ce șanse sunt ca maghiarii să fie scoși de la guvernare
O serie de gafe din partea reprezentanților UDMR din ultima vreme a alimentat noi tensiuni în interiorul coaliției de guvernare, ajungându-se până la cereri pentru demiterea reprezentanților...