Basescu e sigur ca intra in Parlament si anunta ca lupta pentru Unire. A dezvaluit cele doua mari "taine" ale Romaniei

Duminica, 06 Noiembrie 2016, ora 16:01
12210 citiri
Basescu e sigur ca intra in Parlament si anunta ca lupta pentru Unire. A dezvaluit cele doua mari "taine" ale Romaniei
Foto: Facebook Traian Basescu

Presedintele PMP, Traian Basescu, a anuntat, duminica, in cadrul evenimentului de lansare a candidatilor partidului la alegerile parlamentare, sloganul si obiectivele partidului.

Astfel, sloganul PMP in campanie este "Lupt pentru Romania", iar obiectivul principal, unirea cu Republica Moldova. De asemenea, PMP isi propune intrarea in Parlament.

In fata a cateva mii de participanti, adunati la Sala Palatului, Traian Basescu s-a declarat impresionat de entuziasmul din sala, spunand ca nu a mai vazut asa ceva de pe vremea PDL, "cand exista acest partid minunat".

"Nu am crezut ca voi mai vedea aceasta sala plina cu oameni plini de entuziasm, si asta arata ca nu am gresit incercand constructia unui partid nou", a spus Traian Basescu, acuzand "sistemul" ca nu isi doreste intrarea PMP in Parlament.

"Vor avea o deceptie grava, PMP va intra in Parlament cu un scor foarte bun, si asta cu certitudine nu datorita mie, ci eforturilor voastre. Sloganul nostru in aceasta campanie este 'Lupt pentru Romania'", a spus Traian Basescu, citat de News.ro.

In ce priveste obiectivul principal al PMP, Unirea R. Moldova cu Romania, Traian Basescu crede ca aceasta va fi posibila in cinci, sase ani: "Unirea se va face cand cetatenii din stanga Prutului vor fi convinsi in proportie de peste 50% ca vor acest lucru si cand Romania va proba cetatenilor Republicii Moldova ca e mai bine sa fim uniti decat sa traim in doua state independente".

In context, Traian Basescu l-a criticat pe presedintele Klaus Iohannis pentru demersul de a stabili o comisie care sa se ocupe de obiectivul de tara, considerand ca aceasta este treaba presedintelui, nu a unor "minti luminate" si ca obiectivul principal al Romaniei e clar si trebuie sa fie unirea cu Republica Moldova.

Devenit recent cetatean al R. Moldova, Traian Basescu este amenintat de Dodon ca, dupa alegeri, isi va pierde cetatenia, pe care nu o merita.

Despre Unire a vorbit si presedintele executiv al PMP, Eugen Tomac, care a spus ca "in 1939, Moscova stalinista impreuna cu Berlinul nazist au decis in secret ca natiunea romana sa fie divizata. Nu mai putem trai in tacere. Avem obligatia sa o spunem cu voce tare ca vrem unirea Romaniei cu Republica Moldova".

Tomac a explicat ca acest obiectiv se reflecta si in felul in care au fost alcatuite listele de candidati PMP pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie. "Suntem singurul partid din Romania care si-a pus pe listele pentru alegerile din 11 decembrie reprezentanti ai romanilor de peste hotare. Avem la Camera Deputatilor liderul unionist Codreanu de la Chisinau, iar la Senat pe Daniel Tecu, presedintele Federatiilor Asociatiilor Romanesti din Europa", a declarat Tomac, citat de Agerpres.

El a acuzat ca "exista voci atat in tara, atat la Moscova, cat si chiar in anumite capitale europene care isi doresc ca romanii sa taca atunci cand aduc in discutie un subiect sensibil - reintregirea tarii".

Basescu: Cand vom afla cele doua taine ale Romaniei, vom sti de ce ne-a mers rau

In discursul sustinut in fata membrilor PMP, Traian Basescu a vorbit si despre cele doua mari "taine" ale Romaniei pe care trebuie sa le elucidam daca vrem sa stim de ce ne-a mers prost si am stat in ambiguitate.

"Romania are doua mari taine; cea mai mare, a Revolutiei sau a loviturii de stat din decembrie 1989. Toti artizanii ei s-au aflat in primii sase ani in toate strucuturile de conducere, de la generali vanduti Moscovei la cei care nu doreau sa se ajunga la democratie. A doua taina este cea a Mineriadei din 13-15 iunie. Ca si legat de taina Revolutiei, si taina Mineriadei este una inca nejudecata si neanalizata de justitia romana", a spus Traian Basescu, citat de News.ro.

El a adaugat ca "tot mai multi au tentatia sa spuna ca a fost un singur responsabil, Ion Iliescu". "Nu este adevarat, au fost mai multi, au fost multi generali care au pus mana pe putere, care erau vanduti Rusiei. Cand vom avea aceasta taina elucidata de Justitie, atunci vom sti de ce ne-a mers rau, de ce am stat in ambiguitate", a mentionat Traian Basescu.

PMP vrea sa il instaleze pe Basescu la Palatul Victoria

In ce priveste planurile PMP pentru viitorul imediat, Valeriu Steriu, presedintele executiv al PMP, sustine ca PSD si PNL ar trebui sa se teama de PMP. El crede chiar ca, daca membrii partidului vor munci bine in urmatoarele 40 de zile, Traian Basescu va putea ajunge la Palatul Victoria.

"Pentru politica romaneasca astazi este o zi importanta pentru ca PSD-ul si PNL-ul inteleg ca nu se poate face politica fara Partidul Miscarea Populara. Suntem partidul de care trebuie sa se teama pentru ca fara noi nu vor pune primul-ministru la Palatul Victoria la 11 decembrie. Este astazi o zi importanta pentru ca il avem astazi, alaturi de noi, pe omul care a condus tara vreme de un deceniu si este omul care a condus de la Palatul Cotroceni. Daca vom munci bine in urmatoarele 40 de zile, daca ne vom stradui sa dam fiecare picatura de energie in campania care urmeaza, peste 40 de zile il vom putea instala intr-un alt palat, il trimitem in Palatul Victoria", a spus Valeriu Steriu, citat de Agerpres.

Traian Basescu se numara printre cei mai bogati candidati pentru un loc in Senat.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Dreapta Unită declară război coaliției PSD-PNL după comasarea alegerilor: ”Nu îi vom lăsa să fure votul românilor”
Dreapta Unită declară război coaliției PSD-PNL după comasarea alegerilor: ”Nu îi vom lăsa să fure votul românilor”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a anunțat miercuri seară, 21 februarie, că Alianţa Dreapta Unită va contesta orice comasare a alegerilor pe toate căile legale. ”Ce vedem astăzi...
REPER după anunțul comasării alegerilor: ”Comportamentul antidemocratic” al PNL și PSD ”arată cât de disperate sunt ca să rămână conectate la banii publici”
REPER după anunțul comasării alegerilor: ”Comportamentul antidemocratic” al PNL și PSD ”arată cât de disperate sunt ca să rămână conectate la banii publici”
Partidul REPER a criticat, miercuri, 21 februarie, decizia PSD şi PNL de a comasa alegerile locale şi europarlamentare, susţinând că acest demers ar arăta "frica" liderilor celor două...
#lansare candidati PMP, #PMP slogan obiectiv, #Basescu Unire, #Basescu taine Romania , #PMP