Basescu il apara pe Iohannis: Parlamentarii au probleme comportamentale si incearca sa le ascunda in spatele unei declaratii neinspirate

Miercuri, 08 Martie 2017, ora 13:07
4412 citiri
Basescu il apara pe Iohannis: Parlamentarii au probleme comportamentale si incearca sa le ascunda in spatele unei declaratii neinspirate
Foto: Facebook/Traian Basescu

Senatorul PMP Traian Basescu a declarat, miercuri, in cadrul plenului reunit in care se dezbatea declaratia de reafirmare a prestigiului Parlamentului, ca deputatii si senatorii au "probleme comportamentale" pe care incearca sa le ascunda in spatele unei declaratii "neinspirate".

Liderul PMP a sustinut, totodata, ca "exagerarile" din documentul care a fost asumat de Parlament ii vor face pe parlamentari sa fie "criticabili".

"Am luat la cunostinta de continutul acestei declaratii. As vrea sa subliniez doar cateve elemente. In primul rand, consider ca e o initiativa gresita, este ca si cum am vrea sa votam niste obligatii si drepturi constitutionale foarte clar precizate in Constitutia Romaniei. Pentru ce ne trebuie o declaratie ca sa ne facem atributiunile?", a afirmat Traian Basescu inainte de asumarea din Parlament a documentului.

El a mai spus ca in declaratie se incearca eliminarea presedintelui tarii din jocul politic. "In declaratie se incearca eliminarea presedintelui din jocul politic in baza art. 80 din Constitutia Romaniei. Faptul ca presedintele Romaniei reprezinta statul l-ar face inapt sa fie in interiorul vietii politice, a declararatiilor politice, a atitudinilor, a pozitiilor", a completat fostul sef al statului.

El le-a spus parlamentarilor ca au "probleme comportamentale" pe care incearca sa le ascunda in spatele unei declaratii "neinspirate".

"Domnilor, avem probleme comportamentale si incercam sa le ascundem in spatele unei declaratii pe care o consider neinspirata ca nu avem nevoie sa ne atribuim noi ceea ce ne-a dat Constitutia.

Pe de alta parte, nici exagerarile din document nu sunt in regula, ne vor face criticabili. Va dau cateva exemple din comportamentul nostru. Cine v-a pus, dragi deputati, sa va duceti cu caciula in mana la procurorul general sa il intrebati daca puteti sa va reangajati salariatii din mandatul trecut in cabinetele parlamentare?

Cine v-a pus sa inchinati Parlamentul procurorilor? Cine v-a spus, dragi parlamentari, sa mergeti la CSM sa intrebati daca dati gratiere pe 5 ani si v-a spus 3 si ati venit cu scufita in mana la Comisia Ju0ridica sa spuneti 'da, facem trei' cand va spune Constitutia ca sunteti cei care legifereaza? Cine va pune, dragilor, sa va tot caciuliti la institutii altele decat Parlamentul?", a subiniat presedintele PMP.

Pe ordinea de zi a plenului comun de miercuri s-a aflat proiectul unei declaratii, initiate de catre presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, prin care Parlamentul isi reafirma "suprematia politica" si prin care Klaus Iohannis este acuzat de "abuz de drept" si de "uzurpare" a dreptului Parlamentului de a trage Guvernul la raspundere, ca urmare a sesizarii depuse la CCR privind OUG 13.

Citeste si Un fost ministru explica de ce Iohannis nu poate fi acuzat de abuz de drept: Nu a subminat rolul si prestigiul Parlamentului, ci l-a aparat

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Basescu aparat Iohannis Parlament, #Iohannis abuz drept Parlament, #Iohannis uzurpare Parlament , #PMP