Basescu inghite UNPR: Reactia de baza pe scena politica a fost ironia

Joi, 14 Iulie 2016, ora 09:35
3329 citiri
Basescu inghite UNPR: Reactia de baza pe scena politica a fost ironia

Dupa ce Traian Basescu a anuntat ca PMP inghite UNPR, reactiile vechilor aliati ai progresistilor din PSD nu au intarziat sa apara.

Primul a fost Victor Ponta, care a gasit de cuvinta sa remarce pe Facebook ca odata cu noua uniune "Traian Basescu va avea de acum birou in curtea din Kiseleff a sediului PSD".

Ceva mai serios, liderul Liviu Dragnea a sustinut ca fuziunea dintre PMP si UNPR este o "casatorie din interes".

"Ce sa spun...daca se va intampla in final (fuziunea PMP-UNPR - n.red.), va fi o casatorie din interes. Traian Basescu era interesat sa puna mana pe sediile UNPR din tara, ceea ce se va intampla, iar UNPR era interesat sa prinda cateva locuri pe lista. Sa vedem cine va fi avantajat. Ce va fi interesant este ca ne strangem cativa vecini interesanti in curtea PSD. PSD vecin cu Basescu", a spus Dragnea, la Romania TV.

Intrebat ce se va intampla in teritoriu, acolo unde PSD a facut majoritati cu UNPR si au candidat pe liste comune la locale, Dragnea a tinut sa precizeze ca situatia nu este "in multe locuri. Din pacate sau din fericire. Nu stiu. La Sectorul 2 am fost aliati in sensul ca am dat locuri pe lista noastra si am inteles ca colegii din UNPR au votat pentru cei din PNL. Politica noastra va fi de deschidere pentru toti cei care vor sa colaboreze cu noi".

Si liberalii, care au purtat negocieri cu UNPR dupa alegerile locale, au ironizat fuziunea dintre PMP si UNPR, spunand ca nu este o surpriza, ci doar oficializarea unui "mariaj neformalizat" si un "un gest disperat de supravietuire".

"PMP nu face altceva decat sa se transforme in 'solutia imorala' a democratiei romanesti", se arata intr-un comunicat PNL.

Dupa fuziunea celor doua partide, exista un semn de intrebare legat de majoritatea din Consiliul General al Capitalei. La alegerile din 5 iunie, PSD si UNPR au candidat in Capitala pe lista comuna, obtinand 24 de locuri si avand impreuna cu ALDE o majoritate fragila in consiliu, de doar 1 vot in plus. Ce se intampla dupa fuziunea dintre UNPR si PMP, anuntata marti? Trece UNPR in opozitie sau PMP se alatura majoritatii?

Deputatul Eugen Tomac, presedintele executiv al PMP, a declarat pentru Ziare.com ca subiectul urmeaza sa fie discutat dupa ce fuziunea se va definitiva.

"Toate aspectele legate de majoritatile pe care le-am facut, noi sau UNPR, in perioada post-electorala vor fi analizate in cadrul partidului. Deocamdata nu s-a luat nicio decizie, nici in ceea ce priveste Capitala, nici in legatura cu orasele resedinta de judet sau cu consiliile judetene. Vom analiza de la caz la caz si vom lua decizii prin vot acolo unde va fi cazul.

Noi nu am stabilit decat drept obiectiv politic ca pe 20 iulie sa avem un congres in care vom face fuziunea dintre cele doua partide. Conform procedurii, intai fiecare partid isi valideaza protocolul de fuziune semnat intre dl presedinte Basescu si dl presedinte Steriu, iar dupa cele doua congrese va avea loc un congres comun in care va fi validata noua conducere a PMP", ne-a explicat Eugen Tomac.

Afla si cum va fi aleasa conducerea noului PMP si ce se intampla in Parlament.

Citeste si:
Ce ar avea de pierdut coaliția dacă scoate UDMR-ul de la guvernare. Câtă nevoie reală este de maghiari
Ce ar avea de pierdut coaliția dacă scoate UDMR-ul de la guvernare. Câtă nevoie reală este de maghiari
În ultimele luni UDMR-ul a fost implicat în mai multe scandaluri care i-au determinat pe unii actori din PNL, dar și PSD scoaterea maghiarilor de la guvernare. Cu toate astea, liderii...
Românii vor beneficia și la iarnă de plafonarea și compensarea prețului la energie. Anunțul lui Nicolae Ciucă
Românii vor beneficia și la iarnă de plafonarea și compensarea prețului la energie. Anunțul lui Nicolae Ciucă
Premierul Nicolae Ciucă a anunțat miercuri, 17 august, că măsurile de plafonare şi compensare a preţului la energie vor rămâne active ”în formula necesară protejării cetăţenilor şi...