Basescu: Iohannis are o situatie mai grea decat am avut eu in doua mandate

Miercuri, 14 Decembrie 2016, ora 08:47
6277 citiri
Basescu: Iohannis are o situatie mai grea decat am avut eu in doua mandate
Foto: Arhiva Ziare.com

Fostul presedinte Traian Basescu, care conduce acum Partidul Miscarea Populara (PMP), a opinat ca seful statului Klaus Iohannis, se afla intr-o situatie grea, avand in vedere majoritatea covarsitoare pe care a obtinut-o PSD la alegerile parlamentare.

Basescu considera ca viitorul premier nu ar trebui sa fie un condamnat penal.

"Legea prevaleaza, deocamdata presedintele are legea 90 din 2001 care la articolul 2 spune clar: nu poate fi membru al guvernului un domn care a fost condamnat. Punct. Daca atunci cand USL a avut 68% imi venea cu o propunere de premier care avea o condamnare penala il refuzam fara sa respir. Acea lege 90 din 2001 se bazeaza pe articolul 15 din Constitutie. Presedintele nu poate incalca legea care izvoraste din Constitutie", a declarat Traian Basescu la Romania TV.

Seful PMP a mai spus ca presedintele Iohannis trece printr-o situatie foarte grea in acest moment.

"Eu daca as fi fost presedinte, azi, cu rezultatele astea electorale, imi puneam mainile in cap. Iohannis are o situatie mai grea decat am avut eu in doua mandate. Macar eu am avut niste majoritati cum am crezut, cum am zis ca e bine pentru tara", a completat Basescu.

Klaus Iohannis a chemat principalele partide, miercuri, la consultari, insa PSD si ALDE au refuzat invitatia. Dar ce va face PMP?

Basescu sustine ca va merge la Palatul Cotroceni pentru a discuta cu seful statului, mai ales ca si el a trecut prin umilinta de a-i fi refuzata invitatia pe vremea cand era seful statului.

"Daca as fi presedinte i-as chema macar la cafea, ma, veniti ca sa stiu si eu ce aveti in cap. E o invitatie a unui om politic care a ajuns presedinte cu 6,2 mililoane de voturi care cheama niste partide care toate la un loc nu au avut cat el. El spune inainte sa numar bobii, inainte sa anunte BEC, hai sa discutam doua vorbe sa vad spre ce se indreapta lucrurile, e inuman sa refuzi asta.

Si eu am suferit umilinta refuzului partidelor de a veni la consultari daca va amintiti. Pentru ca am trecut prin asta, maine o sa ma duc si nu trimit un presedinte executiv, ma duc eu, fiindca si eu mi-as fi dorit sa fiu respectat ca presedinte", a precizat Basescu.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#Basescu Iohannis viata grea, #Basescu Iohannis alegeri , #PMP