Basescu: N-as discuta cu un partid mare decat cu functia de prim-ministru pe masa

Marti, 13 Septembrie 2016, ora 23:08
4424 citiri
Basescu: N-as discuta cu un partid mare decat cu functia de prim-ministru pe masa

Presedintele PMP, Traian Basescu a afirmat, marti, ca eventualele negocieri postelectorale ale partidului sau cu alte formatiuni vor fi conditionate de o discutie prealabila legata de functia de prim-ministru.

"Nu as discuta cu un partid mare decat cu functia de prim-ministru pe masa si pe urma mai vedem (...) Un partid mic ca PMP nu poate discuta cu un partid mare decat cu functia de premier pe masa", a afirmat Traian Basescu la postul b1 TV, raspunzand unei intrebari legate de politica de aliante a PMP dupa alegerile parlamentare.

Basescu a evitat sa spuna daca PMP ar putea cere functia de sef al Guvernului pentru el ori pentru alt membru al PMP.

Fostul presedinte al Romaniei a estimat insa ca cea mai probabila varianta de guvern dupa alegerile parlamentare va fi una PNL-PSD pe care o doreste presedintele Klaus Iohannis. "Va vrea sa-i aiba pe toti la un loc, fara sa dea Cezarului ce-i al Cezarului, adica functia de premier PSD-ului", a spus Basescu, adaugand ca social-democratii ar putea fi nevoiti sa accepte aceasta varianta intrucat Liviu Dragnea ar dori sa scape de dosarele din justitie.

Pe de alta parte, Basescu s-a declarat sceptic in privinta soliditatii unui guvern PNL-PSD apreciind ca alianta se va rupe in mai putin de un an. "Este vorba de caractere, de respectarea cuvantului. Liberalii nu-si vor respecta cuvantul. Si PSD-ul e tot pe acolo, dar liberalii vor fi primii care vor incalca intelegerea", a spus fostul sef al statului.

Potrivit acestuia, exista si alte motive care ar determina cele doua mari partide sa se desparta. "Daca nu, se fac tandari si unii, si altii pentru ca electoratul lor este antagonizat", a explicat Traian Basescu.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea a declarat, luni, la Romania TV, ca in interiorul partidului a existat o discutie, la initiativa unor lideri de organizatii judetene, despre un posibil guvern PSD-PNL dupa alegerile parlamentare, insa concluzia a fost ca nu poti avea incredere in liberali pentru o guvernare comuna.

Citeste si:
Ce efecte are pentru PNL scandalul plagiatului tezei de doctorat a premierului Nicolae Ciucă
Ce efecte are pentru PNL scandalul plagiatului tezei de doctorat a premierului Nicolae Ciucă
Informația cum că premierul Nicolae Ciucă și-ar fi plagiat teza de doctorat a provocat numeroase reacții pe scena politică, în special în tabăra liberalilor care par că s-au împărțit...
Cum își face AUR imagine grație bâlbelor guvernului: ”Sunt jumătăți de adevăr pentru a livra electoratului victorii”
Cum își face AUR imagine grație bâlbelor guvernului: ”Sunt jumătăți de adevăr pentru a livra electoratului victorii”
Alianța pentru Unirea Românilor s-a poziționat constant împotriva guvernelor care s-au perindat la conducere în ultima perioada, iar cele mai agresive discursuri au vizat măsurile impuse în...