Basescu, nemultumit ca i-a fost anulat interviul la TVR: Alta sluga, alta definitivare pe post

Marti, 10 Noiembrie 2015, ora 13:31
4936 citiri
Basescu, nemultumit ca i-a fost anulat interviul la TVR: Alta sluga, alta definitivare pe post

Traian Basescu, liderul partidului Miscarea Populara, il acuza pe directorul interimar al TVR ca i-a blocat participarea la o emisiune programata pentru marti seara, sub pretextul ca la ora aceea televiziunea publica transmiste protestele din Piata Universitatii.

"Inca de saptamana trecuta, la solicitarea TVR, am stabilit pentru data de 10.11. ac o emisiune cu Claudiu Lucaci. Astazi, am fost anuntat ca, din dispozitia Directorului General Interimar al TVR, doamna Irina Radu, emisiunea se anuleaza pentru ca la acea ora TVR trebuie sa faca transmisiune in direct din Piata Universitatii.

Ridicolul motivatiei este de povestit public. TVR nu a transmis nimic din Piata Universitatii si de la Victoria cand in strada au fost 30 - 40 de mii de bucuresteni, dar transmite in aceasta seara dintr-o piata goala.

Dupa Sassu si Tanase, alta sluga, alta definitivare pe post", a postat pe Facebook Traian Basescu.

Stelian Tanase, fostul presedinte director general al TVR, a fost demis de Parlament in data de 23 septembrie, in aceeasi zi fiind audiata si numita interimar Irina Radu, unul dintre realizatorii cu vechime din televiziunea publica, care va conduce timp de cateva luni institutia, pana cand Parlamentul va lua o decizie definitiva.

Cine este si ce planuri are noua sefa a TVR

TVR a fost aspru criticata in mass-media pentru faptul ca nu a transmis informatii despre incendiul din clubul Colectiv in regim de breaking news, in acea noapte, asa cum au facut alte televiziuni private.

In context, Valentin Jucan, membru in Consiliul National al Audiovizualului (CNA), a adresat o scrisoare deschisa comisiilor de specialitate din Parlament in care le-a solicitat convocarea de urgenta a conducerii TVR pentru a da explicatii.

"Lipsa unei proceduri pentru situatii de urgenta care necesita intrarea postului public in regim 'breaking news' este de netolerat. (...) Este inadmisibil ca aceasta situatie grava sa treaca neobservata, nesanctionata si fara o imediata remediere", sublinia Valentin Jucan.

Ca urmare a scandalului public declansat, lunea trecuta, Raluca Stroe Brumaru, seful interimar al stirilor TVR, si-a anuntat demisia. Ulterior, TVR a transmis in fiecare seara emisiuni despre protestele din Piata Universitatii si din tara.

Incendiu in Colectiv Scandal in TVR. Seful stirilor a demisionat

Citeste si:
Cum s-a ajuns la război total în PMP. Acuzații de lupte pe funcții și o fuziune eșuată
Cum s-a ajuns la război total în PMP. Acuzații de lupte pe funcții și o fuziune eșuată
Lupta internă din PMP a ajuns la noi culmi după ce actualul și fostul președinte al partidului s-au acuzat reciproc că au avut promise funcții de la PNL ca urmare a unei eventuale fuziuni....
Florin Cîţu, nemulţumit de relația cu PSD: ”Aş vrea mai mult fair-play. E foarte uşor să scriu pe Facebook că propunem să creştem pensiile cu 60%”
Florin Cîţu, nemulţumit de relația cu PSD: ”Aş vrea mai mult fair-play. E foarte uşor să scriu pe Facebook că propunem să creştem pensiile cu 60%”
Preşedintele PNL, Florin Cîţu, afirmă, marţi seară, că este nemulţumit de modul în care se comună în coaliţie, aşteptând mai mult fair-play din partea partenerilor. Cîţu susţine...