Basescu: o clasa politica noua nu inseamna politicieni de 18 ani

Sambata, 20 Februarie 2016, ora 15:41
3518 citiri
Basescu: o clasa politica noua nu inseamna politicieni de 18 ani

Presedintele Miscarii Populare, Traian Basescu, prezent sambata la Baia Mare, a afirmat ca o clasa politica noua nu inseamna politicieni de 18 sau de 21 de ani, ci inseamna atragerea catre partid a unor oameni care nu au mai facut politica si sunt cel putin la fel de valorosi ca tinerii, oameni cu experienta de viata.

El a reiterat ca este un adept al promovarii tineretului in politica, insa a subliniat ca este nevoie si de oameni cu experienta.

Planurile lui Basescu in politica - va candida sau nu la Primaria Capitalei? (Video)

"Intotdeauna am fost un adept al promovarii tineretului si al asumarii de catre tineri a deciziilor politice, dar va spun ca om care a trecut in cea mai mare parte a viteii lui prin politica: alaturi de elanul si entuziasmul tinerilor trebuie sa fie si experienta de viata. De multe ori, esti in situatia de a lua decizii care influenteaza viata tuturor, iar experienta de viata este cea care va contribui esential la decizia ta, dincolo de legi, dincolo de conjuncturi, dincolo de intamplarile de moment, intotdeauna te va ajuta si experienta de viata sa iei o decizie.

De aceea nu as vrea ca ideea de clasa politica noua sa fie gresit inteleasa. Clasa politica noua nu inseamna politicieni de 18 ani sau de 21 de ani, inseamna atragerea catre partid in primul rand a multor oameni care nu au mai facut politica si sunt cel putin la fel de valorosi ca si tinerii, oameni cu experienta de viata. Un partid are nevoie sa ia decizii, sa aiba abordari mature", a explicat Traian Basescu.

El a sustinut ca este nevoie de o schimbare a clasei politice, dar si a partidelor traditionale, care, in opinia sa, si-au epuizat resursele de credibilitate adresate electoratului.

"Foarte multi spun ca trebuie schimbata clasa politica. Si eu sunt de acord cu acest lucru. Partidele traditionale sau, daca vreti, partidele mari de dupa Revolutie si-au epuizat nivelul de credibilitate de la care sa mai poata fi urmate cu incredere de populatia Romaniei. Nu spun ca aceste partide nu si-au facut datoria; si-au atins principalele doua mari obiective: acela de a impinge tara in NATO, acela de a deveni membra a UE.

Obiectivele nationale, obiectivele strategice au fost realizate de vechile partide, dar marea problema este insa erodarea acestor partide, datorita chiar faptelor membrilor lor. Viata in Romania nu va fi usoara din punct de vedere al vietii politice, ca de altfel si viata de zi cu zi. Inca sunt multe lucruri neterminate, chiar daca sunt incepute", a declarat Traian Basescu.

El a spus ca peste 80% din membrii MP nu au facut politica si se afla pentru prima data la o asemenea experienta publica.

Basescu a participat sambata, la Baia Mare, la lansarea candidatilor pentru alegerile locale.

Filiala MP Maramures va avea candidat la functia de primar al municipiului Baia Mare, candidat la sefia CJ Maramures, precum si candidati pentru primariile si consiliile locale din judet.

Citeste si:
AUR câștigă teren în fieful lui Gheorghe Flutur. Primar liberal: ”A instaurat dictatura în întreg judeţul Suceava şi orice funcţie este ocupată cu şpagă”
AUR câștigă teren în fieful lui Gheorghe Flutur. Primar liberal: ”A instaurat dictatura în întreg judeţul Suceava şi orice funcţie este ocupată cu şpagă”
Primarul liberal al comunei sucevene Bosanci, Neculai Miron, a semnat pe listele AUR pentru demitere preşedintelui Klaus Iohannis. Gestul edilului este însoţit de critici la adresa şefului...
USR, despre faptul că fostul ministru Cristian Ghinea ar primi bani pentru monitorizarea PNRR: „Fake news promovat de PSD”
USR, despre faptul că fostul ministru Cristian Ghinea ar primi bani pentru monitorizarea PNRR: „Fake news promovat de PSD”
USR respinge afirmaţiile conform cărora fostul ministru al Investiţiilor de Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, ar fi plătit pentru a realiza monitorizarea modului în care este implementat...