Basescu revine in politica: Nu am infrant sistemul, doar l-am ingenuncheat. S-a ridicat iar in picioare

Vineri, 09 Octombrie 2015, ora 11:12
5939 citiri
Basescu revine in politica: Nu am infrant sistemul, doar l-am ingenuncheat. S-a ridicat iar in picioare

Fostul presedinte Traian Basescu s-a inscris oficial, vineri, in PMP.

Fostul sef de stat a explicat ca intoarcerea in politica era "singura solutie" pe care o avea ca sa-si apere cele doua mandate.

"Institutiile abia au asteptat eliberarea locului de la Cotroceni pentru a reveni la vechile naravuri, sa fie folosite la prigonirea politicienilor incomozi. Voi ramane un politician extrem de incomod", a continuat Traian Basescu, spunand ca acesta este unul dintre principalele motive ale revenirii sale in politica, "in afara de motivul major ca, daca nu mai pot lasa mostenire un PDL, o sa las o Miscare Populara".

Traian Basescu a mers aproape zilnic la sediul PMP in ultimul timp. Joi, de exemplu, a precizat (a doua oara) ca are de gand sa semneze adeziunea de partid pana pe 10 octombrie. Recent, Basescu a declarat ca vrea sa construiasca "un partid nou, care sa nu fi fost implicat in toate compromisurile perioadei de tranzitie".

Basescu se inscrie in PMP. Urmeaza o candidatura?

Ziare.com v-a prezentat in format LIVE TEXT declaratiile fostului presedinte Traian Basescu:

- Nu am crezut ca ma voi inscrie intr-un partid, viata ma obliga insa sa o fac.

- Primul si cel mai important motiv legat de revenirea mea este ceea se intampla din decembrie 2014: denigrarea celor doua mandate pe care le-am avut la Cotroceni si negarea transformarilor prin care a trecut tara in acesti zece ani si efortul urias pe care il depun trusturi mass-media si, spre surprinderea mea, institutii ale statului pentru discreditarea mea.

- Singura solutie pe care o am e sa revin in viata politica sa ma apar in fata valului de denigrare.

- Am constatat in aceste 11 luni de la terminarea mandatului ca viziunii mele trebuia sa ii adaug ceva si nu am facut-o, o voi face acum, ca om politic de opozitie: respectul pentru drepturile omului.

- In cei zece ani am vorbit de nevoia de a avea institutii puternice sau de a aduce in fata Justitiei oameni corupti; nu am vorbit niciodata consistent ca in paralel trebuie dezvoltata responsabilitatea pentru drepturile omului.

- Si cand este vinovat, omul are dreptul la o ancheta corecta si la un proces corect.

- In fine, un alt motiv reprezinta chiar propriile mele patanii, cand am vazut o haituire pe care nu o credeam posibila dupa zece ani de mandat. Dar se pare ca abia au asteptat eliberarea locului de la Cotroceni pentru a reveni la vechile naravuri, sa fie folosie pentru prigonirea politicienilor incomozi.

- Va garantez ca voi ramane un politician extrem de incomod. Fara sa vreau razboi, va spun ca nimeni nu va reusi sa imi inchida gura.

- Am avut dreptate cand am spus ca nu am infrant sistemul, ci doar l-am ingenuncheat. Acum el s-a ridicat in picioare.

- Acesta este un alt motiv, pentru ca am trait si traiesc pe pielea mea, n-am avut in vedere ca institutiile vor trece la incalcarea lor.

- Neputand sa las mostenire un PDL, voi lasa PMP.

Foto: PMP/Adeziunea lui Traian Basescu

*******

Acum cateva zile, Basescu a declarat ca vrea sa construiasca "un partid nou, care sa nu fi fost implicat in toate compromisurile perioadei de tranzitie".

Basescu, despre reintrarea in politica: Cu certitudine voi reveni. Mai am putina treaba

Intrebat daca are de gand sa devina presedintele PMP, fostul sef de stat a raspuns: "Nu stiu. Va trebui sa gasim o formula. Cert este ca pana pe 10 octombrie ma voi inscrie in Partidul Miscarea Populara, aici nu mai exista dubii".

"Cred ca mi-ar sta mai bine asa, un presedinte facultativ, onorific (...), ca nici nu ma desconsider intr-atat incat sa spun ca pot fi simplu membru... probabil ceva onorific pe acolo", a mai spus recent Basescu.

Basescu, din nou la Primaria Capitalei? Ce spune despre o posibila candidatura

Citeste si:
Premierul Nicolae Ciucă, la 6 luni de guvernare: „Pas cu pas, ne apropiem de atingerea tuturor obiectivelor propuse”
Premierul Nicolae Ciucă, la 6 luni de guvernare: „Pas cu pas, ne apropiem de atingerea tuturor obiectivelor propuse”
Premierul Nicolae Ciucă a prezentat, la Liga Aleşilor Locali organizată de PNL joi 26 mai, la Braşov, bilanţul guvernării în prima jumătate a anului. Premierul a precizat că, după şase...
Marcel Ciolacu va veni în Parlament cu bilanțul „nefardat” al primelor 6 luni de guvernare
Marcel Ciolacu va veni în Parlament cu bilanțul „nefardat” al primelor 6 luni de guvernare
PSD va prezenta în fața Parlamentului, joi, de la ora 18.00, bilanţul primelor 6 luni de guvernare. Liderul partidului, Marcel Ciolacu, a afirmat că bilanţul va fi unul cinstit şi realist,...