Basescu revine in politica: Nu am infrant sistemul, doar l-am ingenuncheat. S-a ridicat iar in picioare

Vineri, 09 Octombrie 2015, ora 11:12
6007 citiri
Basescu revine in politica: Nu am infrant sistemul, doar l-am ingenuncheat. S-a ridicat iar in picioare
Foto: Romania TV

Fostul presedinte Traian Basescu s-a inscris oficial, vineri, in PMP.

Fostul sef de stat a explicat ca intoarcerea in politica era "singura solutie" pe care o avea ca sa-si apere cele doua mandate.

"Institutiile abia au asteptat eliberarea locului de la Cotroceni pentru a reveni la vechile naravuri, sa fie folosite la prigonirea politicienilor incomozi. Voi ramane un politician extrem de incomod", a continuat Traian Basescu, spunand ca acesta este unul dintre principalele motive ale revenirii sale in politica, "in afara de motivul major ca, daca nu mai pot lasa mostenire un PDL, o sa las o Miscare Populara".

Traian Basescu a mers aproape zilnic la sediul PMP in ultimul timp. Joi, de exemplu, a precizat (a doua oara) ca are de gand sa semneze adeziunea de partid pana pe 10 octombrie. Recent, Basescu a declarat ca vrea sa construiasca "un partid nou, care sa nu fi fost implicat in toate compromisurile perioadei de tranzitie".

Basescu se inscrie in PMP. Urmeaza o candidatura?

Ziare.com v-a prezentat in format LIVE TEXT declaratiile fostului presedinte Traian Basescu:

- Nu am crezut ca ma voi inscrie intr-un partid, viata ma obliga insa sa o fac.

- Primul si cel mai important motiv legat de revenirea mea este ceea se intampla din decembrie 2014: denigrarea celor doua mandate pe care le-am avut la Cotroceni si negarea transformarilor prin care a trecut tara in acesti zece ani si efortul urias pe care il depun trusturi mass-media si, spre surprinderea mea, institutii ale statului pentru discreditarea mea.

- Singura solutie pe care o am e sa revin in viata politica sa ma apar in fata valului de denigrare.

- Am constatat in aceste 11 luni de la terminarea mandatului ca viziunii mele trebuia sa ii adaug ceva si nu am facut-o, o voi face acum, ca om politic de opozitie: respectul pentru drepturile omului.

- In cei zece ani am vorbit de nevoia de a avea institutii puternice sau de a aduce in fata Justitiei oameni corupti; nu am vorbit niciodata consistent ca in paralel trebuie dezvoltata responsabilitatea pentru drepturile omului.

- Si cand este vinovat, omul are dreptul la o ancheta corecta si la un proces corect.

- In fine, un alt motiv reprezinta chiar propriile mele patanii, cand am vazut o haituire pe care nu o credeam posibila dupa zece ani de mandat. Dar se pare ca abia au asteptat eliberarea locului de la Cotroceni pentru a reveni la vechile naravuri, sa fie folosie pentru prigonirea politicienilor incomozi.

- Va garantez ca voi ramane un politician extrem de incomod. Fara sa vreau razboi, va spun ca nimeni nu va reusi sa imi inchida gura.

- Am avut dreptate cand am spus ca nu am infrant sistemul, ci doar l-am ingenuncheat. Acum el s-a ridicat in picioare.

- Acesta este un alt motiv, pentru ca am trait si traiesc pe pielea mea, n-am avut in vedere ca institutiile vor trece la incalcarea lor.

- Neputand sa las mostenire un PDL, voi lasa PMP.

Foto: PMP/Adeziunea lui Traian Basescu

*******

Acum cateva zile, Basescu a declarat ca vrea sa construiasca "un partid nou, care sa nu fi fost implicat in toate compromisurile perioadei de tranzitie".

Basescu, despre reintrarea in politica: Cu certitudine voi reveni. Mai am putina treaba

Intrebat daca are de gand sa devina presedintele PMP, fostul sef de stat a raspuns: "Nu stiu. Va trebui sa gasim o formula. Cert este ca pana pe 10 octombrie ma voi inscrie in Partidul Miscarea Populara, aici nu mai exista dubii".

"Cred ca mi-ar sta mai bine asa, un presedinte facultativ, onorific (...), ca nici nu ma desconsider intr-atat incat sa spun ca pot fi simplu membru... probabil ceva onorific pe acolo", a mai spus recent Basescu.

Basescu, din nou la Primaria Capitalei? Ce spune despre o posibila candidatura

Eveniment Quarterly Report

Traseismul, boala incurabilă a politicii românești. Toate partidele parlamentare au deschis porțile pentru trădători
Traseismul, boala incurabilă a politicii românești. Toate partidele parlamentare au deschis porțile pentru trădători
Cu doar câteva luni înainte de maratonul celor patru rânduri de alegeri din 2024, partidele parlamentare au început să îmbrățișeze fenomenul traseismului politic și au deschis ușa, cu...
Primarul Nicușor Dan anunță că lucrările pentru reparaţia trotuarelor continuă FOTO
Primarul Nicușor Dan anunță că lucrările pentru reparaţia trotuarelor continuă FOTO
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a anunțat duminică, 24 septembrie, că lucrările pentru reparaţia trotuarelor continuă. Administraţia Străzilor Bucureşti execută, în prezent, reparaţii...
#Basescu inscriere PMP, #Basescu candidatura Primarie , #PMP