Basescu se simte obligat sa candideze la parlamentare si crede ca Iohannis nu e o "maimuta dresata" (Video)

Joi, 06 Octombrie 2016, ora 20:53
7797 citiri
Basescu se simte obligat sa candideze la parlamentare si crede ca Iohannis nu e o "maimuta dresata" (Video)
Foto: Arhiva Facebook/Traian Basescu

Seful PMP, Traian Basescu, nu a decis inca daca va candida la alegerile parlamentare, insa, fiind presedinte de partid, are obligatia sa "ia steagul partidului in mana" si sa intre in cursa.

"Este clar ca, fiind presedinte de partid, am obligatia sa iau steagul partidului in mana la alegerile legislative si sa candidez. Asta este obligatia morala a unui presedinte de partid", a spus fostul sef de stat, joi seara, la B1TV.

Basescu a adaugat ca totusi trebuie vazut daca ajuta candidatura sa partidul sau nu si a precizat ca vor sti acest lucru in a doua parte al lunii octombrie, cand vor face un studiu sociologic, pentru a avea si un raspuns stiintific.

Traian Basescu a completat ca vor decide studiile sociologice ce hotarare va lua. "Trebuie sa vedem daca mai am capacitate de tractiune pentru partid", a mai afirmat el.

"Voi candida, daca sunt util partidului. Ce va pot spune insa este ca in mod categoric pot sa fiu util, de aceea, ma dedic constructiei acestui partid, pentru ca am acumulat atata experienta pe care as putea sa o dau politicului", a adaugat Traian Basescu, subliniind ca ar fi pacat sa se inchida intr-o camera sa isi scrie memoriile.

Intrebat daca se gandeste la postul de premier, Traian Basescu a repetat ceea ce a mai spus si cu alte ocazii, si anume ca nu ar avea Romania un premier mai bun decat el. "Problema este sa te numeasca cineva", a completat el, razand.

"Nu este cineva care sa cunoasca mai bine acest stat si cum trebuie imbunatatit el, de la Palatul Victoria", a aratat Traian Basescu.

In plus, Basescu a sustinut ca nu are niciun dosar penal. "De astazi am scapat si de calitatea de inculpat, nu am nicio trimitere in judecata decat in procese civile", a precizat el.

Procurorii de la Parchetul instantei supreme au clasat, joi, dosarul in care Traian Basescu era acuzat de santaj de primarul general al Capitalei Gabriela Firea

Iata ce spune Traian Basescu despre candidatura Elenei Udrea la parlamentare.

Iohannis nu e o maimuta dresata

Cat despre presedintele Klaus Iohannis, Traian Basescu a declarat ca, in lipsa unei majoritati clare dupa alegeri, seful statului va numi pe cine va dori, aratand ca asa prevede Constitutia si s-a pronuntat asupra acestui aspect si CCR.

"Daca (cei care contesta prerogativa presedintelui de a numi premierul - n.red.) cred ca presedintele Romaniei este maimuta dresata se insala. Sunt convins ca, daca nu va avea partidul cu 51%, nu va numi decat pe cine va vrea el (Iohannis - n.red.) ", a spus Basescu.

Liderul PMP a mentionat ca desemnarea premierului este reglementata clar in Constituie.

"Presedintele consulta partidele si desemneaza. Asta e, nu ii place lui Tariceanu, lui Dragnea, lui Ponta, asta e Constitutia, si pe aceasa tema s-a pronuntat si Curtea Constitutionala, cand am lasat PSD-ul in Opozitie, realizand solutia imorala", a explicat Basescu.

Presedintele Klaus Iohannis a afirmat, miercuri, ca politicienii care l-au acuzat ca nu respecta Constitutia, dupa anuntul sau ca nu va desemna un premier cu probleme de natura penala, ar mai trebui sa si citeasca textul legii fundamentale.

Invitat sa comenteze reactiile care au urmat dupa anuntul sau legat de desemnarea viitorului premier, Klaus Iohannis a raspuns: "Le zic sa stea linistiti. Eu nu incalc Contitutia. Eu sunt garantul respectarii Constitutiei si orice fac va fi in limita si in litera Constitutiei. Daca dumnelor vad lucrurile altfel, le recomand sa si deschida aceasta Constitutie pe care o tot citeaza".

Iohannis a respins astfel acuzatiile ca ar incalca prevederile constitutionale prin faptul ca va refuza sa desemneze un prim-minstru care este urmarit penal sau a fost condamnat.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Basescu Iohannis maimuta dresata, #Basescu candidatura parlamentare , #PMP