Chistocul lui Traian Basescu

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Miercuri, 13 Iulie 2016, ora 09:00
16950 citiri
Chistocul lui Traian Basescu

"Stii necajitii aceia care cauta prin gunoaie, doar, doar or mai gasi un chistoc din care sa mai traga cu nesat cateva fumuri? La asta m-am gandit cand l-am vazut pe Traian Basescu anuntand fuziunea PMP - UNPR", mi-a spus o prietena. Si cred ca momentul nu poate fi definit mai plastic de atat.

UNPR a ajuns nefrecventabilul politicii romanesti, chiar dupa ce, teoretic, generalul Oprea s-a retras, facandu-i loc lui Valeriu Steriu.

Indiferent cine va sta in vitrina, partidul acesta va ramane iremediabil al generalului Oprea si, de aceea, din seara nenorocita cu ploaie rece, pe sigla lui va ramane mereu groapa lui Bogdan Gigina.

Dar nu e numai atat. E vorba despre simbolistica UNPR. Partidul acesta a inghitit tot ce era imoral si amoral in politica romaneasca. A fost un aspirator de traseisti si penali, de oameni fara principii si fidelitati profunde, o combinatie de ridicol si infantil dupa chipul si asemanarea liderului maxim.

Traian Basescu insusi numea UNPR, in octombrie 2015, deci acum mai putin de un an, "un partid santajist". In ansamblu, nu numai Gabriel Oprea, Serban Mihailescu, care au demisionat, si cine s-a mai dus spre PSD, precum Eugen Nicolicea. Lor li s-a adaugat ce a ramas din caricatura politica numita PP-DD, alt partid de lider ramas fara tatuc.

UNPR simbolizeaza esenta a ce trebuia reformat in politica romaneasca: un partid care nu a castigat nicio confruntare electorala pe cont propriu, ci doar tractat in Parlament pentru serviciile de vidanja pe care le realiza ca sa isi justifice locul mereu la putere.

Dupa naruirea lui Gabriel Oprea, PSD l-a curatat pe buna parte dintre parlamentari, dar a refuzat pasivul carcasei goale. PNL a incercat si el sa puna mana pe niste parlamentari, dar cu mult mai putina abilitate decat PSD, a apucat sa se manjeasca, a starnit valuri de indignare si a renuntat.

Dar iata ca s-a gasit si cineva care sa ridice chistocul de pe jos.

Cum vad ca PMP a devenit principalul partid antiJustitie din Romania, nu este exclus ca socoteala sa tina in primul rand de starnirea unui val de salvare pentru Udrea, Oprea & co. pe acest final de mandat parlamentar.

Pentru ca nu stiu in ce masura un asemenea amestec maximizeaza sansele de intrare in Parlament, electoratul fiecaruia dintre cele doua partide fiind obisnuit sa scuipe gros in directia celuilalt in ultimii doi ani cel putin. Dimpotriva, as zice, probabil ca noul PMP isi traieste finalul ca pe un sacrificiu pe altarul antiJustitiei. Si din acest punct de vedere poate deveni periculos precum un terorist sinucigas.

Povestea adevarata a UNPR, o stiu eu cum o stie si Alin Teodorescu (marturisita intr-un interviu pentru Robert Turcescu, acum mare adept al fuziunii desigur din postura de vicepresedinte PMP):

"Oprea a fost unul dintre realizatorii programului Basescu-Maior din 2005, un program prin care serviciile de informatii au inceput sa creeze ofiteri acoperiti si avea o logica in contextul intrarii in NATO si in UE, dar logica acestui program era valida pentru exterior, pentru interior era cam ilegala.

Amandoi or sa nege ca exista acest program, dar a inceput in 2005. Oprea a inteles programul si l-a introdus."

Deci UNPR a fost din start creatia lui Traian Basescu. Acum doar si-a luat-o inapoi. E o reunire fireasca intre doctorul Frankenstein si monstruoasa lui opera care sa moara impreuna in gheturile politicii.

Dar in aceste ultime luni toata fauna despre care vorbeste Alin Teodorescu e la locul ei, la comanda lui Traian Basescu. Si uneori ajunge un chistoc pentru a starni un mare incendiu.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Traian Basescu fuziune PMP UNPR , #PMP