Business Focus: Quarterly Report - transmisie online

Directiva de campanie de la Basescu: Fara promisiuni fanteziste

Sambata, 02 Aprilie 2016, ora 15:12
2701 citiri
Directiva de campanie de la Basescu: Fara promisiuni fanteziste
Foto: Facebook/Traian Basescu

Presedintele Partidului Miscarea Populara, Traian Basescu, a participat, sambata, la Timisoara, la lansarea candidatilor filialei pentru alegerile locale din acest an, carora le-a cerut "sa nu dezinformeze electoratul" si sa nu faca "promisiuni fanteziste".

El le-a transmis candidatilor PMP Timis ca trebuie sa porneasca in campanie de la premisa ca vor castiga aceste alegeri.

"As vrea sa plecam toti de la premisa ca vom castiga aceste alegeri. Nu cred ca un partid sau un om care intra intr-o competitie o face ca sa ia locul doi, trei sau patru. Oricine intra intr-o competitie intra cu gandul si cu convingerea ca o poate castiga.

Se poate intampla sa nu castigi, dar, daca pleci de la premisa ca nu vei castiga, de ce te mai duci in competitie? Spiritul acestui partid trebuie sa fie spiritul invingatorului si, daca intram in competitie cu gandul sa castigam, cu certitudine, vom obtine cel mai bun rezultat", le-a spus Traian Basescu celor aproximativ 800 de membri si simpatizanti prezenti la eveniment.

De asemenea, Traian Basescu le-a cerut candidatilor PMP sa aiba un program "ancorat in obligatiile care rezulta din Constitutie pentru administratiile locale, fara urma de demagogie".

"Nu as vrea sa constatam ca vreun candidat al PMP se duce in campanie electorala cu promisiuni fanteziste si dezinformeaza electoratul. (...). Vreau sa ne confirmam obiectivul de a fi un partid serios, care priveste la obligatiile lui fata de cetateni in spiritul Constitutiei si al legilor", le-a spus Basescu candidatilor.

Totodata, presedintele PMP a subliniat ca vrea ca acest partid sa respecte, fara exceptie, parteneriatul cu cetatenii.

Scandal in PMP: Basescu ar fi fost anuntat ca s-au cerut 15.000 de euro pentru o candidatura

"Sunt convins ca vom castiga destul de multe primarii, vom avea cuvant greu de spus in multe Consilii (judetene - n.red.). Parteneriatul cu cetatenii trebuie sa ramana prima obligatie a membrului Partidului Miscarea Populara, dupa ce va fi ales. Pentru ca acest parteneriat este cel care-ti da resursa viitoare, de incredere si pe care, odata castigata, iti credibilizeaza activitatea, ca om politic", a adaugat Basescu.

Presedintele PMP nu neaga partidele vechi, din anii '90, de pe scena politicii romanesti, care au asigurat tranzitia, si nici contributia pe care ele au avut-o la realizarea marilor obiective de tara, precum intrarea Romaniei in NATO si aderarea la UE, dar acestora le spune ca "le-a trecut timpul".

Basescu ne mai tine in suspans. Cand anunta daca va candida sau nu la Primaria Capitalei (Video)

"Este timpul unor partide politice noi, care sa nu fi fost partase la toate compromisurile tranzitiei, unele necesare, altele nenecesare", a punctat Basescu.

Fostul sef al statului a apreciat ca ineficienta, coruptia sau incapacitatea de a crea sentimentul de incredere sunt elemente care arata ca partide precum PSD sau PNL "si-au epuizat capacitatea de a mai fi credibile si de a da tarii si populatiei, noi obiective".

"Nu as vrea ca acest partid sa fie partidul lui Basescu. Acest partid este partidul vostru, este facut pentru ca voi sa slujiti tara prin acest partid, si nu pentru Traian Basescu", a spus presedintele PMP.

Sorin Lavric a omagiat un legionar în Parlament, la doar două săptămâni după ce liderul AUR condamna antisemitismul
Sorin Lavric a omagiat un legionar în Parlament, la doar două săptămâni după ce liderul AUR condamna antisemitismul
Senatorul AUR Sorin Lavric l-a omagiat pe Tache Rodas, lider al unei grupări legionare și deținut politic, în cadrul unei declarații politice din Parlamentul României, de pe 13 septembrie....
Ciolacu, la fabrica Coca-Cola din Ploiești: ”Toată această supraimpozitare se va întoarce către companie, sub formă de ajutor de stat, în noile proiecte de dezvoltare”
Ciolacu, la fabrica Coca-Cola din Ploiești: ”Toată această supraimpozitare se va întoarce către companie, sub formă de ajutor de stat, în noile proiecte de dezvoltare”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri, la Fabrica Coca Cola din Ploieşti, că în timpul comunismului, când vorbeai de Coca Cola te gândeai imediat la un sentiment de libertate. ”Noi...
#Basescu campanie electorala PMP , #PMP