Lansarea candidatului PMP la Primaria Arad: cum a zambit larg Basescu la criticile aduse finului Gheorghe Falca

Duminica, 03 Aprilie 2016, ora 20:34
7115 citiri
Lansarea candidatului PMP la Primaria Arad: cum a zambit larg Basescu la criticile aduse finului Gheorghe Falca
Foto: Facebook Traian Basescu

Fostul presedinte Traian Basescu a participat, duminica, la lansarea candidatilor PMP Arad pentru alegerile locale, fiind pentru prima data in orasul condus de finul Gheorghe Falca alaturi de o tabara adversa acestuia, el asistand la discursuri foarte critice la adresa primarului PNL (fost PDL).

Traian Basescu si-a facut aparitia intr-o sala a Expo International Arad cu zece minute dupa ora stablita, adica 16,00, iar organziatorii s-au grabit sa incuie portile de acces in curte cu lanturi, astfel ca alti intarziati, precum ziaristii, au avut dificultati sa ajunga la eveniment, informeaza corespondentul news.ro.

Agentii de paza au fost asteptati pentru a desface lanturile de pe portile metalice. "Ati intarziat", le-au atras atentia ziaristilor, care au replicat aratand ca si Basescu a intarziat.

"Probabil le e frica sa nu fugim inainte de discursul sefului", a spus ironic unul dintre participantii intarziati care s-a strecurat pe poarta alaturi de ziaristi.

Basescu si invitatii au ascultat cateva discursuri ale unor candidati la primarii din judet care sustin ca n-au mai facut politica pana acum.

Printre cei care au vorbit a fost si candidatul PMP la Primaria Arad, pastorul Samuel Caba, fost membru PDL si, mai apoi, PNL. Acesta a fost foarte critic la adresa contracandidatului sau in functie, fostul coleg de partid Gheorghe Falca.

Aflat pe un scaun de pe scena, nasul lui Falca, Traian Basescu, a zambit larg la fiecare critica, fiind pentru prima data la Arad in tabara adversa primarului.

Caba a criticat nivelul ridicat al taxelor locale din Arad, "starea de faliment" in care ar fi ajuns strandul Neptun, cel mai mare din tara, sub adimistratia Falca, lipsa locurilor de parcare din oras si felul in care au fost realizate pistele de biciclete, care "nu sunt altceva decat niste tatuaje pe asfalt".

La finalul discursului in care l-a atacat pe Falca, Basescu a aplaudat intens. La eveniment a luat parte si socrul lui Gheorghe Falca, fostul vicepremier Gheorghe Seculici, care, in calitate de presedinte al Camerei de Comert Arad (administratorul Expo International Arad), a fost gazda evenimentului politic si a stat in prezidiu alaturi de liderii PMP.

Foto: Facebook Traian Basescu

Basescu a fost invitat sa vorbeasca in fata celor catorva sute de membri si simpatizanti PMP prezenti. "Va rugam sa ne insufletiti cum numai dumneavostra stiti!", i s-a adresat Florin Remetan, liderul judetean PMP, presedintelui partidului.

Dupa indelungi aplauze, Basescu le-a cerut candidatilor sa fie cat mai credibili in fata electoratului si sa nu se lanseze in "promisiuni fanteziste", amintind ca si la Bucuresti au fost promise autostrazi peste blocuri de 15 etaje. A mai spus ca electoratul nu trebuie cumparat cu panselute si borduri, ci mai curand cu gazon, pentru ca "impiedica praful sa se ridice in aer".

"Mi-as dori mult ca administratiile noastre sa nu foloseasca florile pentru a lua ochii oamenilor (...) Sa stiti ca cine pune lalele, are o problema cu comisioanele", a spus Basescu.

Daca la inceputul reuniunii liderul judetean afirma ca are sperante pentru un scors electoral cu doua cifre, "care poate va incepe cu 2", Basescu nu s-a multumit cu atat si a atras atentia ca in lupta se porneste cu mentalitatea de invingator.

Liderul PMP a depanat amintiri din campaniile pe care le-a castigat de-a lungul timpului, incercand sa le insufle candidatilor din Arad increderea ca vor castiga.

"Niciodata nu am intrat in competitie cu gandul ca voi fi pe locul doi. Cand intri, intri sa o castigi. Mentalitatea de castigator trebuie sa-l caracterizeze pe orice om care intra intr-o competitie", a spus fostul sef al statului, care si-a presarat discursul cu glume si bancuri.

Una dintre afirmatiile sale nu a putut fi incadrata de catre participanti la nicio categorie: "Poate va ganditi sa candidati pe lista noastra de consilieri, domnule Seculici", s-a adresat, la un moment dat, socrului lui Falca, aflat pe scenta. Au rumat rasete, dar si aplauze.

Intrebat de jurnalisti cum va raspunde invitatiei, Seculici a spus ca deocamdata considera doar ca i s-a facut o propunere si a precizat ca nu este membru PMP.

Foto: Facebook Traian Basescu

Basescu si-a parasit audienta dupa aproximativ o ora, insa la iesire a fost retinut de catre zeci de persoane care au dorit sa-si faca o fotografie cu liderul PMP. Cei mai multi erau candidati, care au marturisit ca au nevoie de fotografii pentru posterele electorale.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Basescu lansare candidat PMP Arad, #candidat PMP Primaria Arad , #PMP