PMP inghite azi UNPR, dupa ce din partidul progresist au plecat mai multe vedete

Miercuri, 20 Iulie 2016, ora 08:51
2943 citiri
PMP inghite azi UNPR, dupa ce din partidul progresist au plecat mai multe vedete
Foto: Facebook/Traian Basescu

Congresul de fuziune dintre UNPR si PMP va avea loc, miercuri, la Palatul Parlamentului, dupa ce cele doua formatiuni politice vor aproba, in congrese separate, fuziunea prin absorbtie.

Noul partid se va numi Partidul Miscarea Populara, va fi condus de Traian Basescu si va pastra semnele electorale si imnul PMP.

In cadrul Congresului extraordinar se va alege noua conducere a PMP.

La nivel national toate functiile, mai putin cea de presedinte, se vor dubla.

Valeriu Steriu va ocupa functia de presedinte executiv, alaturi de Eugen Tomac, urmand ca progresistii sa primeasca si doua functii de prim-vicepresedinti, alaturi de Cristian Diaconescu si Siegfried Muresan.

In sesiunea parlamentara care va incepe in septembrie PMP, va avea si grup parlamentar la Camera Deputatilor. Potrivit unor surse News.ro, actele pentru crearea unui grup parlamentar au fost deja depuse, iar ca urmare a fuziunii vor fi 35 de parlamentari PMP si aproximativ alti 10 deputati care, desi nu se vor inscrie in partid, vor face parte din grupul parlamentar al Miscarii Populare.

Timp de o saptamana, de la anuntul privind fuziunea dintre cele doua partide pana la Congres, au fost mai multi membri de partid, si din UNPR si din PMP, nemultumiti de aceasta decizie.

Actorii Mihai Malaimare, Cezara Dafinescu si Alexandru Arsinel au anuntat ca pleaca din UNPR.

Actorul Malaimare a parasit UNPR din cauza fuziunii cu PMP: Am fost un dobitoc

Actorii fug de Basescu: Dupa Malaimare, alti doi artisti pleaca din UNPR

De asemenea, organizatia de tineret al UNPR se va inscrie in TSD, fiind nemultumita de decizia conducerii partidului de a face fuziune cu Partidul Miscarea Populara, a anuntat marti presedintele organizatiei, Cezar Stancu, care a precizat ca si consilierii locali care fac parte din organizatie vor semna adeziunea la TSD cu riscul de a-si pierde mandatul.

Pe de alta parte, senatorul UNPR Ilie Nastase a declarat, luni, pentru News.ro, ca nu s-a decis daca va parasi partidul dupa fuziunea cu PMP, dar a precizat ca i-au ajuns 10 ani cu un presedinte "chior in Tara Orbilor" si ca nu se duce la Traian Basescu.

Ilie Nastase vrea sa plece din UNPR: Nu ne unim cu dracul. Nu am treaba cu tovarasul Basescu

Iata ce spune si Traian Basescu despre fuziune: Liderii UNPR nu sunt puscariabili

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#PMP fuziune UNPR, #Basescu PMP UNPR , #PMP
Comentarii
Poza DAN-795
DAN-795
rank 5
NOROC CU FUZIUNEA sa mai aflam si noi cati paraziti
Poza niculaeda
niculaeda
rank 5