Traian Basescu explica de ce are nevoie PMP de el

Sambata, 24 Octombrie 2015, ora 14:17
3828 citiri
Traian Basescu explica de ce are nevoie PMP de el
Foto: Ziare.com

Fostul presedinte Traian Basescu, care participa la Congresul PMP de sambata, a explicat de ce are nevoie PMP de el si chiar clasa politica romaneasca.

"Sunt mandru ca am avut sansa continuitatii, bataliei clasei politice", a spus el, referindu-se la experienta sa politica de peste 10 ani.

Dupa ce a trecut in revista realizarile mandatelor sale, mentionand intrarea in NATO si UE, moment in care s-a emotionat pana la lacrimi, Traian Basescu a mentionat ca "a venit timpul schimbarii si in clasa politica".

Basescu, in lacrimi la Congresul PMP: Cel mai important moment din viata mea, ca om politic

"Poate va vine sa radeti ca unul dintre cei mai experimentati oameni politici zice a venit timpul schimbarii", a atras el atentia amuzat, in aplauzele celor peste 5.000 de oameni prezenti in public, la Sala Palatului.

Basescu, la Congresul PMP: Tot ce a fost de experimentat... am experimentat

Dintre lucurile pe care le-ar avea de facut, in postura de lider al PMP, partid care-si va schimba si numele, devenind Miscarea Populara, Traian Basescu a nominalizat aducerea institutiilor statului la nivelul poporului.

Congres PMP: Basescu povesteste ca a primit multe oferte sa fie doctor - LIVE

"E pacat sa plec cu experienta acumulata fara sa o impartasesc, sa o dau unora care vin dupa mine", a mai spus Traian Basescu, mentionand ca reintoarcerea in politica, la nivel inalt, a fost o decizie care nu a fost luata usor.

Fostul presedinte a mentionat ca cea mai mare provocare a fost sa-si convinga sotia si fiicele sa accepte revenirea sa pe scena politica. "Mi-a fost foarte greu sa le conving", a marturisit el, completand: "Daca am reusit sa fac romanii sa ma voteze de atatea ori, am reusit si cu sotia".

El a tinut sa mentioneze ca, in acest moment, nu mai vrea nimic pentru el: "Vreau sa conducem acest partid pentru continuarea a ceea ce a ramas nefacut".

"Asa cum spuneam la incheierea mandatului, am ingenuncheat sistemul, dar nu l-am infrant definitiv. Am o datorie de onoare, sa raman alaturi de un partid pana cand vechile structuri nu vor mai influenta viata sociala, economica si politica", a continuat el.

Citește și:
Președintele Consiliului European vine în România. Anunțul, făcut după vizita lui Klaus Iohannis la Bruxelles
Președintele Consiliului European vine în România. Anunțul, făcut după vizita lui Klaus Iohannis la Bruxelles
Preşedintele Klaus Iohannis îl va primi luni, 27 martie, la Palatul Cotroceni, pe preşedintele Consiliului European, Charles Michel. Anunțul a fost făcut vineri, 24 martie, de...
Ce s-a discutat la Consiliul European. Explicațiile președintelui României, Klaus Iohannis
Ce s-a discutat la Consiliul European. Explicațiile președintelui României, Klaus Iohannis
Preşedintele Klaus Iohannis a participat, joi şi vineri, la Consiliul European de la Bruxelles, transmite Administraţia Prezidenţială. Astfel, Consiliul European a luat notă de mandatele...
#Traian Basescu sefie PMP, #Traian Basescu revenire politica, #Traian Basescu sotie fiice PMP , #PMP