Traian Basescu: Florin Citu, un economist excelent, dar o alegere catastrofala ca premier

Joi, 27 Februarie 2020, ora 10:57
20545 citiri
Traian Basescu: Florin Citu, un economist excelent, dar o alegere catastrofala ca premier
Foto: Arhiva Ziare.com

Presedintele Klaus Iohannis a ales ca prim-ministru un economist excelent, dar din punct de vedere al premierului care trebuie sa coaguleze o majoritate, alegerea presedintelui este catastrofala, considera eurodeputatul Traian Basescu, presedinte de onoare al PMP.

"Din punct de vedere al economistului, alegerea presedintelui a fost exceptionala, a ales un economist excelent. Din punct de vedere al premierului care trebuie sa coaguleze o majoritate, alegerea presedintelui este catastrofala", a spus Basescu la RFI Romania.

Fostul presedinte considera ca Florin Citu nu va reusi sa puna cap la cap o constructie politica, care sa dea Romaniei un Guvern stabil.

"In primul rand, a fost unul din adversarii cei mai acerbi ai PSD-ului, adesea explicand calificat care este dezastrul guvernarii PSD, ceea ce PSD-ul nu recunoaste si ceea ce PSD-ul este obisnuit sa sanctioneze. PSD-ul cand ii spui ca face greseli, erori, el de regula nu se uita sa vada ce a facut, ci incearca sa se razbune pe cel care i-a spus-o.

Deci Citu nu are nicio sansa sa faca o majoritate in care sa atraga si PSD-ul sau chiar Pro Romania", a punctat Basescu.

Fostul presedinte spune ca "PMP-ul cu certitudine va face ce a facut si la Guvernul Orban II, va vota, daca va avea ocazia, va vota Guvernul Citu".

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

AUR cere demiterea de urgență a ministrului Agriculturii. „O păpuşă uşor manevrabilă”
AUR cere demiterea de urgență a ministrului Agriculturii. „O păpuşă uşor manevrabilă”
Dan Tanasă, deputatul AUR susţine că demiterea şefului Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) Ionuţ Lupu, după doar două luni de mandat, din cauză că ar fi blocat...
Ludovic Orban, despre comasarea alegerilor: "Am auzit că vor să modifice legea prin ordonanţă de urgenţă, ceea ce agravează şi mai mult abuzul"
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a declarat miercuri, 21 februarie, despre comasarea alegerilor, că a auzit că guvernul vrea să modifice legea prin ordonanţă de urgenţă, ceea ce...
#Florin Citu Iohannis premier, #Florin Citu propunere premier , #PMP