Traian Basescu isi anunta retragerea din PMP si se tine de glume cu Paleologu

Duminica, 25 August 2019, ora 15:21
10401 citiri
Traian Basescu isi anunta retragerea din PMP si se tine de glume cu Paleologu
Foto: Captura Digi 24

Traian Basescu, europarlamentar si presedinte de onoare al Partidului Miscarea Populara (PMP), a declarat ca implicarea sa in tranzitia catre "noul" PMP se va incheia la sfarsitul anului, odata cu votul pe care il va da in favoarea candidatului formatiunii la prezidentiale.

"Noi am inceput acest proces de tranzitie, de la mine catre un nou PMP, odata cu ocuparea functiei de presedinte al partidului de catre Eugen Tomac. Astazi suntem, daca veti da un vot pozitiv, suntem in situatia in care tranzitia se cam apropie de sfarsit si va lua sfarsit in ziua votului. Cand ma duc, voi vota candidatul partidului si voi considera ca nu mai am nicio obligatie fata de PMP. Deocamdata raman angajat in a-mi da cu parerea prin sediul partidului, pentru ca fata partidului trebuie sa se schimbe si partidul trebuie sa evolueze", a precizat duminica Basescu, in sedinta Colegiului National al PMP, citat de Agerpres.

El a adaugat ca prin propunerile sale - Theodor Paleologu, candidat din partea PMP la alegerile prezidentiale si Mihail Neamtu, purtator de cuvant si sef de campanie al partidului -, Partidul Miscarea Populara "se va muta in alta categorie decat cea de tip PMP, Pro Romania, la limita de jos a solvabilitatii politice".

"Asa cum suntem nu am putut decat sa trecem de fiecare data pragul si atunci trebuie jucat in politica, trebuie sa gasim solutii alternative la ceea ce am avut pana acum ca electorat. Eu cred ca solutia pe care v-o propun este una buna, o solutie care poate sa mute partidul in alta categorie decat cea de tip PMP, Pro Romania, la limita de jos a solvabilitatii politice", a spus Basescu.

Basescu glumeste cu Paleologu

Fostul sef al statului a sustinut ca Theodor Paleologu are foarte multe calitati care il recomanda ca pe un candidat care, daca ar castiga, "ar fi un bine pentru Romania".

De asemenea, cei doi au avut un schimb de replici, transmite Digi 24.

Traian Basescu: E absolvent de Sorbona, a fost si in alte scoli unde nu a reusit Macron. A fost si ministru, si ambasador. Eu te-am numit ambasador?

Theodor Paleologu: Dar cine? Nastase?

Traian Basescu: Are si 46 de ani si e si fiul lui Paleologu batranul. Are foarte multe calitati care il recomanda ca un candidat care, daca ar castiga, ar fi un bine pentru Romania. Sper sa ii incure rau pe Barna si Dancila, sa le cream o surpriza.

Mihai Neamtu, extrem de impetuos, va trebui sa se pondereze pe ici, pe colo, ca nu trebuie sa omoare pe nimeni in campanie. Cu certitudine, cu Mihai am lucrat, cu Toader am lucrat, nu vad niciun impediment ca partidul sa ii accepte pe cei doi in aceste doua calitati.

Daca veti da un vot pozitiv, suntem in situatia in care tranzitia se cam apropie de sfarsit si va lua sfarsit in ziua votului, cand ma duc, voi vota candidatul partidului si voi considera ca nu mai am nicio obligatie fataa de PMP. Deocamdata raman angajat in a-mi da cu parerea prin sediul partidului.

Sa va spuna Theodor cateva cuvinte, dar eu nu o sa stau la vot.

Theodor Paleologu: Despre ce sa fie discursul? Despre Plutarh? Despre Aristotel?

Traian Basescu: Sa stii ca eu nu stau nici la tot discursul tau.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primarul Capitalei anunță că al 11-lea şantier pentru modernizarea sistemului de termoficare a fost deschis. Care este ținta pe anul 2024 VIDEO
Primarul Capitalei anunță că al 11-lea şantier pentru modernizarea sistemului de termoficare a fost deschis. Care este ținta pe anul 2024 VIDEO
Nicuşor Dan, primarul Capitalei, anunţă că a fost deschis în curtea Spitalului Colentina al 11-lea şantier pentru modernizarea sistemului de termoficare din Capitală. El afirmă că pe...
Liderul PNL admite că cea mai bună variantă pentru Primăria Capitalei este un candidat comun cu PSD. Ce spune despre prezidențiale
Liderul PNL admite că cea mai bună variantă pentru Primăria Capitalei este un candidat comun cu PSD. Ce spune despre prezidențiale
Candidatul la Primăria Capitalei va fi stabilit în funcţie de rezultatul sondajelor, dar varianta cea mai probabilă este a unui candidat comun cu PSD, a declarat joi, 29 februarie, la...
#Basescu se retrage din PMP, #Basescu retrage PMP, #Basescu glume Paleologu, #candidat presedintie PMP , #PMP