Traian Basescu, PMP si mostenirea Elenei Udrea

Luni, 12 Octombrie 2015, ora 06:58
4753 citiri
Traian Basescu, PMP si mostenirea Elenei Udrea

Un fost presedinte se intoarce in politica la scurt timp dupa terminarea mandatului.

Traian Basescu s-a inscris in Partidul Miscarea Populara. Dar mai are acesta vreo sansa sa transforme o formatiune care a fost o dezamagire in alegerile de anul trecut, cand, sa nu uitam, Elena Udrea, candidata la presedintie, s-a bucurat de sustinerea pe fata a unui presedinte in functie si degeaba?

PMP a iesit sifonat din intalnirea cu Elena Udrea, arestata preventiv pentru o vreme si aflata sub control judiciar, fiind acuzata de coruptie.

Cariera politica a protejatei lui Traian Basescu s-a incheiat pentru multa vreme, dar cat de mult a afectat imaginea PMP si cat de mult a zdruncinat acest scandal imaginea lui Traian Basescu?

In opinia mea, destul de mult. Fostul presedinte are inca o mare capacitate de a-si transmite mesajul politic. Revenirea sa a fost prezentata de toate televiziunile, iar capacitatea de a se raporta la evenimentele importante ii ofera un mare avantaj in lumea politica din Romania. Are inca energie si pare dispus sa se ocupe de PMP pentru a-l impinge in alegerile de anul viitor. Dar, de aceasta data, ii va fi foarte greu s-o faca de unul singur.

La Cotroceni, nu are un dusman, cel putin nu la nivel declarativ, la PSD, Victor Ponta e istorie si nu mai reprezinta o miza politica pentru anul viitor, intrebarea care se pune este cu cine se poate lupta Traian Basescu.

Fara un inamic, asa cum a fost Adrian Nastase, sau fara o criza politica, asa cum a fost cea din 2012, fostul presedinte nu poate sa revina si sa capteze intreaga atentie a opiniei publice.

In aceasta apa calduta in care se scalda societatea romaneasca in aceste zile e foarte dificil sa pescuiesti. Oamenii isi vor aminti mereu de faptul ca exista o legatura intre Traian Basescu si Elena Udrea, un politician respins de opinia publica in nenumarate ocazii, incat e posibil sa se gandeasca de doua ori inainte sa-l urmeze.

Apoi, mai e ceva. Pentru a reveni, Traian Basescu trebuie sa castige ceva si nu poate incepe decat cu Primaria Bucurestiului. Nu exista politician influent fara victorii in alegeri. E un moment oportun, dupa arestarea lui Sorin Oprescu, dar e destul de greu sa-l vezi pe Basescu din nou in functia de primar dupa ce a fost zece ani presedinte.

In opinia mea, cred ca singura sansa in aceasta situatie ar fi sa-si caute un aliat puternic, iar cel mai puternic aliat in lupta cu coruptia, cu PSD, cu mostenirea lui Ponta e poporul Facebook. Atat Traian Basescu cat si oricare alt lider nu mai pot sa ajunga la putere fara sa fie validati de acest partid extrem de amestecat, moral, glumet, neiertator si reactiv. Cel putin in batalia pentru Bucuresti si orasele mari, rolul tendintelor de pe reteaua de socializare va fi imens.

Exista cativa oameni care au reusit sa faca minuni cu ajutorul sustinerii mediului virtual si cred ca a venit vremea sa fie ajutati sa treaca din acest mediu in cel real. Intalnirea dintre interesul celor care vor sa revina si sa se spele de pacate si interesul celor care reprezinta vectorii schimbarii desenate in mediul online poate reprezenta solutia castigatoare. Dar trebuie "sa fii mafiot" ca sa pariezi pe o astfel de carte.

Eveniment Quarterly Report

Ce spune Marcel Ciolacu despre o candidatură la alegerile prezidențiale de anul viitor. Provocarea pe care o are în prezent
Ce spune Marcel Ciolacu despre o candidatură la alegerile prezidențiale de anul viitor. Provocarea pe care o are în prezent
Prim-ministrul Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a declarat că nu ştie ce va face legat de o candidatură a sa la alegerile prezidenţiale de anul viitor, subliniind că provocarea pe care o are...
Marcel Ciolacu exclude USL 2. „Exista un duşman, Traian Băsescu. Eu nu am duşmani în politică”
Marcel Ciolacu exclude USL 2. „Exista un duşman, Traian Băsescu. Eu nu am duşmani în politică”
Liderul PSD Marcel Ciolacu a precizat că exclude crearea unui nou USL şi a adăugat că Uniunea Social-Liberală a fost creată deoarece exista un duşman atunci, respectiv Traian Băsescu....
#Traian Basescu inscriere PMP, #Basescu candidat Primaria Bucuresti, #Basescu Udrea alegeri rezultate , #PMP