Traian Basescu: "Regretul meu e ca pana acum PMP-ul nu a ratat niciodata pragul"

Luni, 07 Decembrie 2020, ora 22:22
19058 citiri
Traian Basescu: "Regretul meu e ca pana acum PMP-ul nu a ratat niciodata pragul"
Traian Basescu. Foto Hepta

Fostul presedinte Traian Basescu spune ca spera pana la final ca PMP va trece pragul electoral pentru a se mentine in Parlament.

Basescu a precizat luni seara la Digi24 ca are un regret, respectiv ca pana acum PMP-ul nu a ratat niciodata pragul. "Asteptam pana in ultima clipa. Doar Ponta fuge inainte de scorul final. Cert e ca pana la anuntarea rezultatului final, noi avem obligatia si dreptul sa speram", a afirmat Basescu.

Despre o eventuala alianta la guvernare, in cazul in care partidul face pragul, Basescu afirma ca exista riscul care a existat si la locale cand USR nu a vrut alianta cu PMP-ul.

"Orban lasa cale libera catre orice negociere. USR-PLUS a conditionat participarea la o alianta cu PNL-ul prin inlaturarea lui Ludovic Orban, probabil din dorinta de a se face alianta de dreapta, s-a luat decizia de a-l abandona prematur pe Orban. Mai sunt saptamani buni pana cand vom putea avea un nou Guvern, iar situatia crizei din sanatate nu pare usor de gestionat de un Guvern interimar", a completat fostul presedinte.

Referindu-se la premierul interimar Nicolae Ciuca, Basescu a precizat urmatoarele: "Un militar de mare calitate, acoperit de respectul armatei, dar ma gandesc daca nu e prematura demisia Guvernului Orban dat fiind urgentele. Ar trebui sa se gestioneze cu mana forte fiecare zi a acestei crize sanitare".

"Regretul meu e ca pana acum PMP-ul nu a ratat niciodata pragul. E adevarat ca pana acum am candidat la toate alegerile. A trecut de fiecare data. De data asta n-am mai candidat, nu stiu daca ar fi fost mai bine sa candidez, dar am si eu limite fizice", a mai afirmat fostul presedinte.

Cititi si:

Basescu: "PMP si-a luat "aurul" inapoi din ultimele 5 sectii de votare din Republica Moldova"

#Basescu, #alegeri, #PMP, #prag, #electoral, #rezultate alegeri 2020 , #PMP