Basescu: Brexit? Imposibil! Vreau sa vad politicianul care va semna cererea

Duminica, 26 Iunie 2016, ora 10:23
20207 citiri
Basescu: Brexit? Imposibil! Vreau sa vad politicianul care va semna cererea
Foto: Arhiva Ziare.com

Fostul presedinte Traian Basescu crede ca referendumul din Marea Britanie va ramane fara urmari, pentru ca implementarea sa este foarte periculoasa.

Fostul sef al statului ii numeste iresponsabili pe oamenii politici britanici pentru ca au organizat un asemenea referendum si pentru ca au fortat poporul sa aleaga asupra unui lucru pe care nu il inteleg.

"Incrancenati in batalia lor pentru voturi, politicienii britanici au dus iresponsabilitatea pana la limita la care si-au impins propriul popor sa se pronunte printr-un referendum asupra unui subiect pe care nu avea cum sa-l inteleaga. Si poporul a votat cum a priceput el. In aceste conditii, rezultatul referendumului a aprins fitilele a doua bombe", a scris Basescu pe Facebook.

Acesta a explicat cele doua motive pentru care Brexitul este imposibil din punctul sau de vedere.

"Va trebui gasit un guvern al Majestatii Sale care sa activeze articolul 50 din Tratat (Tratatul de la Lisabona - n.red.) si sa ceara in scris iesirea Regatului Unit al Marii Britanii si al Irlandei de Nord din Uniunea Europeana.

Vreau sa vad politicianul care va semna cererea. Personal, cred ca acela care va face acest lucru va putea fi declarat, fara dubii, ca fiind cel mai inocent om din lume, daca nu cumva, va fi declarat tradator de tara", a notat el.

Cea de-a doua bomba din punctul de vedere al lui Basescu, "este legata de faptul ca, daca cererea de iesire va fi cumva semnata de un iresponsabil, in timp ce acesta va fi in drum spre Bruxelles spre a depune cererea pe masa UE, in Regat, se va declansa procesul de separare a Scotiei si Irlandei de Nord, care au optat pentru ramanerea in UE",

Concluzia este ca "nimeni nu va semna iesirea Regatui Unit al Marii Britanii si al Irlandei de Nord din Uniunea Europeana. Deci, BREXIT? IMPOSIBIL! PS - Oricum, referendumul a lasat o natiune profund divizata", a incheiat fostul presedinte.

Citeste care au fost primele reactii de pe scena politica din Romania imediat dupa referendum.

Britanicii au votat pentru iesirea din Uniunea Europeana in referendumul istoric de joi.

51,9% dintre britanici au votat pentru iesirea din UE, iar 48,1% au votat pentru ramanerea in blocul comunitar.

Citeste reactiile din intreaga lume dupa Brexit.

A.G.

SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
România a jucat un rol crucial în promovarea securităţii şi cooperării în cadrul NATO, contribuind la operaţiunile de menţinere a păcii şi sporind interoperabilitatea între statele...
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat vineri, 29 martie, că alianţa PSD-PNL poate lua la redistribuire 20 de mandate de europarlamentari. Europarlamentarul susține că AUR va...
#Basescu Brexit imposibil, #Basescu Marea Britanie UE, #Marea Britanie iesire UE , #presedinte Miscarea Populara