Basescu: Desfiintarea Comisiei de Etica, un truc pentru a nu se discuta plagiatul lui Toba (Video)

Luni, 07 Decembrie 2015, ora 07:33
3346 citiri
Basescu: Desfiintarea Comisiei de Etica, un truc pentru a nu se discuta plagiatul lui Toba (Video)

Fostul presedinte Traian Basescu este de parere ca revocarea Consiliului National de Etica a reprezentat un truc pentru ca acuzatia de plagiat adusa lui Petru Toba sa nu mai poata fi verificata.

Totodata, fostul sef al statului considera ca plagiatul ministrului de Interne este mai grosolan decat cel al lui Ponta.

Consiliul National de Etica, responsabil cu analiza plagiatelor, revocat de noul ministru al Educatiei (Video)

"Desfiintarea Comisiei a fost un truc pentru a nu se lua in discutie plagiatul lui Toba. E evident si nu-ti trebuie multa carte ca sa-ti dai seama. Trebuie doar sa fi terminat liceul.

Plagiatul lui Toba este mai grosolan decat al lui Ponta. Faptul ca ei au desfiintat Comisia fara sa se puna imediat in loc altceva arata ca a fost un truc pentru a mosmondi o decizie legata de Ministrul de Interne", a declarat Traian Basescu, duminica seara, la B1Tv.

Ciolos, despre suspiciunile de plagiat in cazul Toba: Nimeni nu trece peste criteriul de integritate

Fostul presedinte se intreaba cine il sustine atat de puternic pe Petru Toba astfel incat premierul Dacian Ciolos a fost nevoit sa se compromita.

"Problema este cine il sustine atat de puternic incat Ciolos a fost nevoit sa se compromita. Greu de spus (cine il sustine pe Toba - n.red), dar e clar ca nu Ciolos. E cineva deasupra puterilor lui", a sustinut Basescu.

Noul ministru al Educatiei, Adrian Curaj, a anuntat la finalul saptamanii trecute ca toti membrii Consiliului National de Etica (CNE), organismul responsabil cu analiza plagiatelor, au fost revocati.

Petre Toba a solicitat oficial analizarea lucrarii sale de doctorat (Video)

Scrisoare catre Ciolos: Cercetatori seriosi, la un loc cu indivizi imorali. Schimbati toti membrii Consiliului de Etica!

"Am decis sa revoc Consiliul National de Etica. Azi voi semna ordinul in acest sens", a anuntat ministrul Educatiei, intr-o conferinta de presa sustinuta la Palatul Victoria.

Adrian Curaj a anuntat ca are in vedere "crearea unui cadru normativ clar, coerent, privind doctoratele in Romania".

Mai exact, ministrul a spus ca se va infiinta un nou mecanism care sa se ocupe de situatia doctoratelor, urmand sa se intalneasca in acest scop cu reprezentanti ai Consiliului National al Rectorilor si cu prezidiul Academiei Romane.

Adrian Curaj a precizat ca doctoratul ministrului de Interne, Petre Toba, acuzat de plagiat, va fi analizat de membrii noului organism, cat de curand.

"Mecanismul nou, care va fi rapid functional, va avea in spate o claritate legislativa buna si vom putea lua decizii", a precizat acesta.

Noul ministru de Interne, Petre Toba, care a condus Politia Romana in ultimii trei ani, se alatura listei cu demnitari suspectati ca si-au plagiat tezele de doctorat, potrivit Press One, care scrie ca peste 250 din cele 390 de pagini ale tezei de doctorat a acestuia ar fi copiate din diverse lucrari.

Citeste si:
Ludovic Orban și-a anunțat retragerea din grupul parlamentar liberal: ”PNL trebuie să se întoarcă cu spatele la chiriaşul de la Cotroceni” VIDEO
Ludovic Orban și-a anunțat retragerea din grupul parlamentar liberal: ”PNL trebuie să se întoarcă cu spatele la chiriaşul de la Cotroceni” VIDEO
Fostul președinte PNL, liberal Ludovic Orban, fost preşedinte al Camerei, şi-a anunţat marţi, 26 octombrie, în plen retragerea din grupul deputaţilor PNL, decizia în acest sens fiind luată...
Alexandru Rafila crede că doar PSD poate rezolva criza sanitară: "Restricţiile actuale sunt un soi de mermeleală naţională”
Alexandru Rafila crede că doar PSD poate rezolva criza sanitară: "Restricţiile actuale sunt un soi de mermeleală naţională”
Deputatul PSD Alexandru Rafila a declarat luni seară, 26 octombrie, la Antena 3, că în opinia sa intrarea PSD la guvernare, în formula unui guvern tehnic, ar duce la rezolvarea actualei crize...
Sursa: Ziare.com