Basescu ii cere lui Ciolos sa suspende pensiile speciale ale alesilor

Luni, 21 Decembrie 2015, ora 13:49
10137 citiri
Basescu ii cere lui Ciolos sa suspende pensiile speciale ale alesilor
Foto: Facebook/ Traian Basescu

Traian Basescu afirma ca pensiile speciale pentru parlamentari si alesii locali "ingroapa in datorii viitorul tarii" si cere guvernului Ciolos sa le suspende prin ordonanta de urgenta.

"Guvernul Boc a introdus sistemul de pensii in functie de contributia fiecaruia de-a lungul activitatii. De mai bine de un an, sub atenta supraveghere a presedintelui Iohannis, PSD si PNL au dus o politica de revenire la pensiile speciale si marire de salarii, incercand sa isi atraga electorat utilizand banii publici.

Astazi, ticalosia va fi desavarsita prin introducerea pensiilor speciale si pentru administratia locala. Cele doua partide nu fac nimic altceva decat sa ingroape viitorul generatiei tinere si sa o inhame la plata datoriilor facute de parinti.

Exista o singura solutie: guvernul Ciolos sa emita o ordonanta de urgenta prin care sa suspende pe timp nelimitat aplicarea tuturor legilor care acorda pensiile speciale, mai putin cele care ii privesc pe magistrati", a scris pe Facebook Traian Basescu.

Alesii si-au votat pensii speciale. Ciolos: Parlamentul nu da socoteala in fata Guvernului (Video)

Iohannis va promulga pensiile speciale ale parlamentarilor. De ce nu le contesta la CCR

Totodata, fostul presedinte subliniza faptul ca anul acesta deficitul fondului de pensii a fost de circa 19 miliarde lei, "iar pentru anul 2016 se prefigureaza un deficit de circa 22 de miliarde RON".

Bugetul asigurarilor sociale, adoptat in Parlament: Cat cresc pensiile in 2016

Proiectul de lege ce vizeaza pensiile speciale acordate alesilor locali, care a trecut tacit de Camera Deputatilor si intra luni la vot in Senat, este similar cu cel referitor la pensiile speciale ale parlamentarilor.

Astfel, cuantumul indemnizatiilor pentru limita de varsta se acorda in limita a trei mandate si se calculeaza ca produs al numarului lunilor de mandat cu 0,55 din indemnizatia bruta lunara aflata in plata.

Astazi se voteaza pensii speciale si pentru primari: "Altfel, va fi greu sa aiba o anumita integritate"

Proiectul se refera la cei care au desfasurat activitate de primar si viceprimar, presedinte si vicepresedinte de consilii judetene.

Cuantumul indemnizatiei pentru limita de varsta ar urma sa fie suportat din bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice.

Potrivit initiativei legislative, nu vor beneficia de indemnizatia pentru limita de varsta persoanele care au fost condamnate definitiv pentru comiterea, in calitate de primar si viceprimar, presedinte si vicepresedinte de consiliu judetean, a unei infractiuni de coruptie prevazuta la Titlul V, Capitolul I din Legea nr. 286/2009 privind Codul Penal.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Basescu pensii speciale alesi, #pensii speciale parlamentari, #pensii speciale primari , #presedinte Miscarea Populara