Business Focus: PFA versus SRL. Care sunt diferențele de impozitare după noile măsuri fiscale

Basescu: Inundatii in toata tara. Nu presedinte, nu premier, nu ministri... Ceva este in neregula cu noi

Luni, 20 Iunie 2016, ora 11:37
5059 citiri
Basescu: Inundatii in toata tara. Nu presedinte, nu premier, nu ministri... Ceva este in neregula cu noi
Foto: Arhiva/Ziare.com

Fostul presedinte Traian Basescu a atras atentia, luni, ca sinistratii au nevoie de ajutor, dupa inundatiile din ultimele zile, dar politicienii isi vad linistiti de weekend-ul prelungit.

"Inundatii in mai toate zonele tarii, furtuni, grindina, culturi agricole distruse, acoperisuri smulse de vijelii, alunecari de teren, case, paduri, stalpi de electricitate si livezi puse la pamant, sate izolate. Nu presedinte, nu premier, nu ministri, nu politicieni printre oamenii loviti de natura. Ei doar citesc si se considera informati, vazandu-si linistiti de weekend-ul prelungit", scrie pe Facebook Traian Basescu.

Fostul presedinte afirma ca, desi inainte gestul de a merge cu "ajutoare" in zonele sinistrate era uneori demonstrativ, chiar si asa lucrurile aduse erau de ajutor celor aflati in nevoie.

"De frica acuzatiilor DNA ca ar putea obtine foloase necuvenite in voturi, ceea ce le poate aduce inchisoare, politicienii nu au mai batut pe la portile patronilor pentru a strange ajutoare pentru cei aflati in necaz, fie ca este vorba de paturi, conserve, paine, apa minerala, ulei, zahar, haine, incaltaminte sau materiale de constructii.

Chiar daca aceste gesturi erau facute uneori demonstrativ, ele erau extrem de utile sinistratilor", continua fostul presedinte.

"Parem o natiune careia parca nu-i mai pasa de necazurile amaratilor loviti de furia naturii. Sau poate asteptam sa-i vedem pe procurori in cizme de cauciuc impartind apa si conserve in zonele sinistrate? Ei, cu siguranta, n-ar face-o pentru voturi, dar nici nu le pasa de sinistrati, pentru simplul motiv ca ei sunt bugetari numiti si nu alesi prin vot.

Legatura intre votant si politician este insa una care trebuie sa se manifeste in primul rand atunci cand oamenilor le este greu, iar acum, oamenilor afectati de inundatii le este tare greu.

Si de ce sa n-o recunoastem, daca oameni politici nu sunt, nici televiziuni nu prea sunt in satele calamitate si printre oamenii aflati in necaz", mai scrie Basescu pe reteaua de socializare.

"Ceva este in neregula cu noi, dar si cu institutiile noastre", conchide Traian Basescu.

In prezent, vestul tarii se afla sub cod galben de ploi semnificative. Mai multe coduri de vijelii si grindina au fost valabile pana luni dimineata. In tara, situatia este grava in regiuni ca judetul Suceava sau Mures, unde vijelia a smuls acoperisurile caselor, iar o fetita a murit dupa ce un copac a cazut pe masina in care se afla.

Eveniment Quarterly Report

George Simion a mers însoțit de susținători la sediul Autorității Electorale. Pretențiile liderului AUR cu privire la alegerile din 2024
George Simion a mers însoțit de susținători la sediul Autorității Electorale. Pretențiile liderului AUR cu privire la alegerile din 2024
Preşedintele AUR, deputatul George Simion, s-a deplasat, joi, 21 septembire, la sediul Autorităţii Electorale Permanente, alături de mai mulţi susţinători ai partidului, unde a anunţat că...
Sebastian Burduja, despre piaţa de energie regenerabilă: „Investitorii serioşi sunt incomodaţi de cei care nu joacă în mod corect”
Sebastian Burduja, despre piaţa de energie regenerabilă: „Investitorii serioşi sunt incomodaţi de cei care nu joacă în mod corect”
Investitorii serioşi sunt incomodaţi de cei care nu joacă în mod corect în piaţa de energie regenerabilă, iar specula cu terenuri a devenit un fenomen în România, a afirmat joi, 21...
#Basescun politicieni inundatii, #Basescu sinistrati, #Traian Basescu guvern inundatii, #sinistrati inundatii Romania, #inundatii victime Romania Basescu , #presedinte Miscarea Populara