Basescu, nou atac la Arafat: S-a defectat de cand i-a placut sa se faca si politician sub acoperire

Luni, 07 Decembrie 2015, ora 08:44
5162 citiri
Basescu, nou atac la Arafat: S-a defectat de cand i-a placut sa se faca si politician sub acoperire
Foto: B1Tv

Traian Basescu afirma ca nu are sa ii reproseze nimic lui Raed Arafat si ca ii recunoaste acestuia toate meritele. Fostul sef al statului spune insa ca secretarul de stat in Ministerul de Interne "s-a defectat" in momentul in care i-a placut sa se faca si politician sub acoperire.

"Eu nu ii aduc niciun repros lui Arafat. Categoric ii recunosc meritele. L-am si decorat pentru ce a facut, dar s-a defectat de cand i-a placut sa se faca si politician sub acoperire. A fost un sustinator al Guvernului Ponta fara rezerve.

Cred ca a depasit nivelul de competenta pe care putea sa-l aiba. El si are un defect funciar: respinge orice colaborare cu sectrorul privat. O stim foarte bine. Nu accepta ambulantele private", a declarat Traian Basescu, duminica seara, la B1Tv.

Basescu nu a uitat razboiul cu Raed Arafat: Sa plece sau va face mult rau (Video)

Totusi, fostul presedinte spune ca daca ar putea sa ii reproseze ceva lui Arafat, i-ar reprosa incapacitatea de a vedea dincolo de stat.

"Daca pot sa ii reprosez, ii pot reprosa incapacitatea de a vedea dincolo de stat. Niciodata niciun stat nu poate acoperi el singur toata nevoia de salvare de pe teritoriul sau.

Daca maine ar putea crea un sistem al statului care sa acopere ultimul kilometru patrat din tara, ar fi foarte bine, dar daca nu poate si sunt mijloace, de ce sa nu le anexezi?", a subliniat Traian Basescu.

Nu este primul atac al fostului presedinte la Raed Arafat. In urma cu circa doua saptamani, Basescu afirma ca secretarul de stat in Ministerul Afacerilor Interne ar trebui sa fie schimbat din functie si sa plece din sistemul de urgenta din Romania, pentru ca altfel va continua sa faca mult rau.

Raed Arafat raspunde acuzatiilor lui Basescu: Din greseala, cred ca m-a laudat

"Arafat, daca nu este schimbat sau nu se va retrage, va face mult rau sistemului de urgenta din Romania. El trebuie sa isi schimbe mentalitatea, altfel va face mult rau. Avem sisteme care pot fi cuplate la sistemul national. Am vazut ca acum zice ca acum a primit o lectie. Arafat este un etatist convins si el nu intelege ce inseamna concurenta", a acuzat seful Miscarii Populare, in cadrul unei emisiuni difuzate online pe site-ul Unde.tv.

Fostul sef de stat si-a continuat argumentatia spunand ca, atunci cand e un accident pe DN1, Arafat "insira masinile rosii si face spectacol, dar nu poate gasi un avion in Apuseni, un planor prin munti, iar la Siutghiol nu e in stare ca la 30 de metri de tarm sa salveze niste oameni".

Arafat a raspuns atunci acuzatiilor lui Basescu, afirmand ca el considera ca din greseala, fostul presedinte l-a laudat.

"Sa mi se spuna ca sunt etatist nu cred ca este o jignire. In niciun caz, si nu o iau ca pe o o injuratura. Din greseala, cred ca m-a laudat, din punctul meu de vedere. Etatist, din punctul meu de vedere, inseamna ca sunt un om la stat, care lucreaza si vede in primul rand interesul statului si interesul public. Si dupa aia alte interese. Nu ma intereseaza alte interese.

Faptul ca sunt secretar de stat, la stat, indiferent de Guvern, rolul meu este sa ma ocup de un sistem girat si care trebuie sa fie functional cand avem o problema, ca sa cream un stat rezilient la orice situatie de urgenta. Suntem departe de a fi rezilienti fata de orice situatie de urgenta", a spus Raed Arafat la Antena 3.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#Traian Basescu atac Raed Arafat, #Traian Basescu Raed Arafat Politica, #Raed Arafat demisie , #presedinte Miscarea Populara