Ziare.com

Basescu nu renunta la cetatenia moldoveneasca: O sa ma judec cu Dodon, caut cel mai bun avocat!

Joi, 05 Ianuarie 2017, ora 19:29

   

Basescu nu renunta la cetatenia moldoveneasca: O sa ma judec cu Dodon, caut cel mai bun avocat!
Traian Basescu se va judeca cu presedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, care i-a retras cetatenia moldoveneasca.

"Caut cel mai bun avocat din Republica Moldova. Am termen sase luni. Decretul produce efecte dupa sase luni si caut avocat si o sa ma judec cu Dodon", a spus Basescu, joi, rugat sa comenteze gestul lui Igor Dodon, scrie Mediafax.

Precizam ca liderul de la Chisinau a semnat, marti, decretul prin care i-a retras cetatenia moldoveneasca lui Traian Basescu. Dodon a facut acest anunt pe contul sau de Facebook.

"Am semnat decretul privind retragerea cetateniei Republicii Moldova domnului Traian Basescu", a scris pe Facebook Igor Dodon, care a sustinut ca cetatenia i-a fost acordata in mod ilegal fostului presedinte roman.

Igor Dodon i-a retras cetatenia moldoveneasca lui Traian Basescu. Cum a reactionat fostul presedinte

Documentul semnat de Dodon nu face insa precizari si la sotia fostului presedinte al Romaniei, care are si ea cetatenie moldoveneasca.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3202 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
11 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Nu mutație, ci mutant, Parerea, dacă mi-o permiți !

Moldova noastră a fost depopulata de Stalin spre Siberia sau aiurea, și reopopulata cu ceea ce moldoveanul numea venetici.
Au trecut ani de iubire și de cotarceala comuna.
Populația de azi a Moldovei, nu mai are nimic de-a face cu Sedan cel Mare.
Prin educație prorusa și prin denationalizare organizată propagandistic, prin circuite, romanismul nu mai este decat in structura afectivă a unor poeti stilistic marunti, dar imenși patrioți.
La urma urmei, Bucovina e a noastră, Odessa e a noastră, quadrilateryl este (sau nu) al nostru, mic nord-sarbesc este al nostru.
Pledez pentru fericire, acolo unde te afli. Cata vreme Romania este un sat din care romanii fug pe capete, iar cei rămași primesc bani de la cei plecați, cetățeniile romanesti acordate de Base moldovenilor, nu sunt decat bon de fuga spre Vest, cu risturna Western Unionist familiilor rămase.
Neghiobie spre inaltul displac al UE deja sufocată de mizeria și mai ales, mizeravlbilismul nostru, al cetățenilor romani transfugi.
Acțiuni cu pretenții voievodale absolut inepte și contraproductive.
Și Europa a greșit cu noi căci n-a lăsat presiunea socială profund pro-Occidentala sa puna foc vechilor structuri avide de "să avem și noi bogații noștri".
Sentimentul de prea tarziu este că intotdeauna rădăcina regretului și a nostalgiei la romani.
Greu insa de cadențat cu valori europeene.
La noi nostalgia lui ar fi trebuit să, la ei silă de a se fi pus in card cu noi.
Lumea e in mers, extrema dreapta pandește ajutata de rusi, iar noua ne-o trage-ti freza Dragnea, bunul nostru Erdogan.
In cea privește, din tzarani mea, imi rămane un pumn de tzarani pe masa.
Dacă evreii și-au adus in '47 pămant fertil in buzunare, eu am luat pămantul țării cu mine, cat să-mi țină lumanare dreapta.
Te imbrățișez voinicește, Părerea.

 

N-ai cu cine ...n-ai cu cine ..

O sa te judeci vreo trei cincinale....da eu zic sa nu recunosti pozitia lui Doradon asta si atunci esti si ramai...Tu puteai sa candidezi la aia ca sunt foarte inteligenti...

 

Domn Basescu

mai usor cu pianul pe scari.Stii foarte bine ca Dodon te-a salvat anulandu-ti cetatenia si inca nu s-a nascut in Moldova avocatul care sa te reprezinte.La dosarul pe care ti l-au instrumentat moldovenii instruiti de prietena ta Kovessi,adica de atentat la siguranta si independenta Moldovei,Moldova sustinuta in acesti termeni de...americani,aveai proces ca Ceausescu la Targoviste.

 

Foarte bine face dar deocamdata nu prea are sanse.

Cind Traian Basescu era pro-american a vrut sa captureze Moldova si s-o anexeze Romaniei, acesta este motivul pentru care i-a fost anulata cetatenia lui . Sotia lui are cetatenia Republicii Moldova pentru ca nu s-a exprimat politic ca fostul presedinte al Romaniei. Ar trebui sa-si cumpere o casa la Chisinau si sa se mute cu sotia acolo. Alta sansa este s-o primeasca din nou cind Igor Dodon nu va mai fi la putere.
p.s Pina una alta ...se poate bucura de scutul de la Deveselu dar cine stie, America(care a saracit foarte mult si este plina de datorii) poate sa forteze Romania sa cumpere scutul sau va fi demontat de mina lui Trump. Ajuta-te singur D-le Basescu nu te mai baza pe altii.

 

Asa zisa "Rep Moldova" e Basarabia noastra rupta din Moldova

Fiecare roman daca nu e un "Hamurabi" ar trebui sa stie lucrul acesta. Cand au patruns neamurile slave in Europa, despre romanitatea si latinitatea poporului roman, cand a inceput Rusia sa devina vecina cu Moldova? abia in 1792 Rusia devine vecin cu Moldova.
După ce in 1792 a ocupat teritoriile estice ale Statului Polono-Lituanian, Rusia ocupă in 1793 si restul teritoriului acestuia, aflat in vecinătatea Moldovei. Intentia Imperiului Rus a fost anexarea ambelor principate romane, ca mai apoi să insiste doar pe anexarea intregii Moldove, după – pe anexarea Moldovei dintre Siret si Nistru, iar odată cu cresterea pericolului napoleonian să ajungă să ceară doar tinuturile moldovenesti aflate sub conducerea directă a turcilor, adică Hotinul, Tighina, Cetatea Albă si Chilia.
Insă in rezultatul manevrelor diplomatice Imperiul Rus pune mana si pe tinuturile aflate sub controlul domnilor moldoveni (Soroca, Orhei, Lăpusna, Tigheci si cea mai mare parte a tinutului Iasi). La fel ca in cazul anexării nord-vestului Moldovei de către austrieci, anexarea jumătătii răsăritene a Moldovei s-a făcut cu incălcarea normelor internationale, prin cedarea unui teritoriu vasal (autonom). Spre deosebire de statutul pe care il avea Moldova in calitatea sa de vasal al turcilor (legi proprii, limbă proprie, biserică proprie), pămanturile moldovenesti ocupate de rusi sunt integrate complet in imperiul rus, legile locale fiind inlocuite de cele rusesti, limba rusească devine singura oficială, biserica moldovenilor este trecută ilegal in subordinea celei rusesti. In 1856, ca urmare a infrangerii suferite in Războiul Crimeii, Rusia este obligată să retrocedeze Moldovei judetele Cahul, Bolgrad si Ismail. In 1859 Moldova si Muntenia se unesc sub conducerea domnitorului moldovean Alexandru Ioan Cuza.
Un lucru extrem de important pe care il omit intentionat anti-moldovenii aflati in slujba Rusiei este că Unirea din 1859 a fost făcută si de moldovenii din stanga Prutului, din actuala Republică Moldova – Cahul, si de moldovenii din sudul Basarabiei, din actuala regiune Odesa a Ucrainei – Ismail si Bolgrad, dar si de moldovenii din nordul ocupat al Moldovei, azi in regiunea Cernăuti a Ucrainei – Herta.
Actul Unirii Moldovei si Munteniei a fost expresia vointei tuturor moldovenilor liberi si a fost singura cale de a rezista in fata ambitiilor expansioniste ale rusilor.

Deci despre ce Moldova vorbim? Sau am ajuns atat de jos sa ne uitam in gura tuturor dodonilor si hamurabilor, cozi de topor rusesti? Chiar atat de jos nu vreau sa cred ca am ajuns.

Basarabia noastra zisa azi... "Rep Moldova"

Prin particularitătile sale geografice, Basarabia nu are nimic comun cu Rusia. Această concluzie a fost trasă de rusul Nabokih, care observa corect că solul acestei regiuni este total diferit de al celorlalte gubernii ale imperiului. "Dacă la acestea adăugăm prezenta colinelor, devine evident pentru toată lumea că Basarabia este o regiune cu caracteristici proprii, care o deosebesc de campiile rusesti", conchidea el.
Pe de altă parte, aspectul romanesc al Basarabiei a fost sesizat de geograful francez E. De Martonne la inceputul secolului al XX-lea. El era uimit de asemănarea regiunii de la nordul Chisinăului, pe care a vizitat-o, cu zonele colinare din Moldova sau Muntenia. "Aceleasi linii ale peisajului, aceleasi sate", nota el. Specificul geografic al Basarabiei a făcut teritoriul său foarte accesibil populării din vremuri străvechi. Aceasta o dovedesc descoperirile arheologice care se inmultesc intr-una. Dintotdeauna aici au existat numeroase centre locuite si o viată economică infloritoare. Dar tot atat de cert este că teritoriul Basarabiei face parte integrantă din spatiul de formare si dezvoltare al poporului roman. După cum remarca istoricul rus Veltman, care a si trăit o perioadă in Basarabia, fiind deci in absolută cunostintă de cauză: "Istoria Basarabiei nu mai necesită studii speciale; ea este legată de istoria Moldovei si a Ţării Romanesti si de soarta voievozilor lor."

Basarabia nu a format niciodată o entitate ea a fost parte componentă a teritoriului locuit de romani sau de strămosii lor. Pană la 1812 Prutul nu despărtea două regiuni, ci curgea prin mijlocul aceluiasi teritoriu, după cum trece Siretul prin mijlocul Moldovei.

Istoricul Laskov ne lămurea asupra primilor locuitori ai Basarabiei: "In spatiul dintre Nistru, Tisa, Dunăre si extremitătile nordice ale Muntilor Carpati, in secolul I al erei noastre era in fiintă un puternic regat barbar, in fata căruia nu o dată a tremurat chiar si Roma civilizată. Regatul acesta era Dacia." Concluzia acestei afirmatii o trăgea singur: "Moldovenii se trag, după cum am văzut, din daco-geti amestecati cu colonisti romani, de unde le-a rămas si numele de rumani sau romani, după cum isi zic ei."

Despre limba vorbită de noul popor si despre caracterul ei spunea lucruri foarte interesante Krusevan: "Inrudirea stransă a limbii moldovenesti cu limbile de origine latină, sederea prelungită a legiunilor romane in aceste părti, insusi numele de romani (romani) nu lasă să subziste nicio indoială asupra originii acestei natiuni care o leagă de populatiile ce au locuit in Moesia si Dacia lui Traian si colonistii romani."

Basarabia reprezintă cel mai răsăritean spatiu al latinitătii. Ea este locuită de acelasi popor roman care se intalneste si in Moldova, Transilvania, Dobrogea sau Banat.

Si atunci va intreb si eu: despre ce Moldova vorbim?

O MUTATIE

ar ajuta romanii de pe ambele maluri ale Prutului! Pe unii, sa-i vindece de iluziile in care i-a prins Traian Basescu, iar pe ceilalti, sa respire!

 

Părerea, dragul meu, la ce am tot scris mai sus tie, adaug din

respect pentru adevăr, să relatez un fapt de viață ce m-am marcat.
La ieșire dintr-un supermarket, in WE, seara pe intuneric, mă abordează un individ cu limbaj precar, și mă intreabă da că nu cumpăr aur.
Ii explic că detest bijuteriile, ii arat degetele, gatul, urechile.
Il intreb dacă accentul sau nu e moldav .
Imi răspunde că e moldovean de dincolo de Prut.
Ii spun, complice, cca eu sunt Moldovean de dincoace de Prut.
Mă intreabă in ce sat.
Ii explic aceea că din copilăria mea mica, pe cand plangeam, imi arata bunica luminile din satul "Tziganca" de peste Prut.
A fost bucuros.
Indărătul portbagajului meu, era ascuns un tovarăș de-al lui, și el moldovean. Mi l-am chemat spre buna cunostinta.
Nu incape indoială că amintirile mele l-au, i-au sensibilizat.
Emotionant, de n-ar fi fost furtul organizat din portbagajul meu, pe care, patrotic, mi-l consacrarea.

Basilic

Nu mai bea daca nu tii la alcool! Faci greseli gramaticale si de exprimare groaznice.

"Mi l-am chemat", "mi-l consacrarea"' Odihna maxima iti doresc!

Lui Multimax,

Multumesc de sfatul tau lejer insultator, dar o pun pe seama unei concluzii plecate dintr-o premiza gresita.
"Greshalele noastre" nu sunt intotdeauna de imputat "greshitilor nostri", dupa cum nici cuvintele noastre.
Aici insa, am explicat de vreo doua sau trei ori :
Scriam de pe un Huawei cu corectorul ortografic fixat pe franceza si corectarile dadeau textului o "noima" de esperando, prin corectii automate urma redactatrii textului cu vreo trei -patru cuvinte.
Am remediat cerand limba de baza romana.
Bagajul lexical instalat de chinezii de la Huawei este rudimentar si se amelioreaza cu timpul scriind. Incapatzanarea corectarilor aleatorii insa e in continuare exersata cu acerbicie. Cum imi urmaresc sirul ideilor in patratica zgarcita rezervata redactarii textului pusa la dispozitie de ziare.com, din urma mi se prefac cuvintele de-aiurea. Scriam despre Max Cady personajul lui de Niro, si imi corecteaza Max Vasta parca.
Sunt un impatimit al cuvintelor si dincolo de idei, un fervent al limbii romane in toate aspectele sale argotice, arhaice, de lemn, de lingusire, de semidoct, de lexic tehnologiic de import ca ap-kant bunoara.
Progresele sunt imbucuratoare pentru mine, in urma acestor intense, fastidioase eforturi de laborator lingvistic pe care ziare.com si fauna politicii romanesti doldora de onomatopee dezarticulate, simiesti, mi le pun la indemana.
Caci daca as socoti (si adesea o si fac), doar dupa utilitatea zero a acestor postari ale noastre, ar fi trebuit demult sa renuntam la acest discurs demn de spart seminte.
Cainii latra caravana nici nu bbassheshte.
De cele mai multe ori nu corectez, si las textul in forma sa dadaista in care corectorul imi scoate cuvintele din caciula ca lui Tzara.
Inchei cu iarta si tu greshitilor tai.
Cu prietenie,
T. Basilic.
PS. QED !

 

Viktor Ponta cel mai bun avocat!

Eu zic va Dottore e cel mai bun dintre cei buni, e spuma spumelor! :-))))

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor