Basescu: Premierul Ciolos se va compromite pana la urma, stand alaturi de Toba si Curaj

Sambata, 06 Februarie 2016, ora 14:29
3921 citiri
Basescu: Premierul Ciolos se va compromite pana la urma, stand alaturi de Toba si Curaj
Foto: Facebook/Miscarea Populara

Presedintele Miscarii Populare, Traian Basescu, a declarat, sambata, ca premierul Dacian Ciolos se va compromite, pana la urma, pentru ca ii are alaturi in Guvern pe "plagiatorul" Petre Toba si pe "academicianul Curaj" si nu ia o masura in acest sens.

"Asta il va compromite pe Ciolos pana la urma: stai cu plagiatorul Toba, la dreapta ta, in sedintele de Guvern, stai cu academicianul Curaj de la Academia de Stiintele Securitatii in acelasi Guvern si te faci ca nu vezi ca in jurul tau este o cangrena care nu poate sa faca decat rau societatii romanesti", a afirmat Basescu, la inceputul sedintei Colegiului National al MP.

El i-a indemnat pe liderii locali ai partidului sa abordeze tema plagiatului in conferintele de presa pentru a atrage un curent impotriva acestui tip de "a parveni".

"Nu vorbim ca lipseste din arsenalul dumneavoastra (al liderilor MP - n.red) ceea ce se numeste cancerul sistemului de educatie romanesc - doctorii, nu medicii primari, nu la ei ma refer, ci la doctorii in stiinte. De la stalpul doctoratelor, Gabriel Oprea, pana la mai proaspatul intrat in club, Busoi, sunt niste figuri triste ale vietii politice romanesti care incearca sa se defineasca a fi in grupul de elita intelectual al tarii si ei sunt niste prapaditi care copiaza precum elevii de liceu. De regula, cand copiezi la facultate sau la liceu te exmatriculeaza, pe astia vad ca ii tine ministrul Curaj si nu are curaj sa transfere catre opinia publica nici macar lista completa a doctorilor din Romania, sa ia o masura cum a vrut sa ia doamna Pruna cu marii academicieni din puscarie", a spus Basescu.

El a vorbit si despre Academia de Stiinte ale Securitatii Nationale.

"Nu am vazut in temele dumneavoastra de pe plan local povestea academicienilor de la Academia Stiintelor Securitatii, unde, printr-o ordonanta de urgenta, o institutie care voia sa studieze despre evolutiile NATO si UE si-a facut toti acolitii academiei lui Gabriel Oprea cu renta viagera de academician, ceea ce intrece orice masura a tupeului. Asta nu mai este o proba de tupeu, este o proba de constructie a unei institutii platite de la bugetul de stat, o institutie transpartinica care a vrut sa onorabilizeze oameni care s-au imbogatit intre timp si mai vor si titluri academice", a aratat Basescu.

Potrivit acestuia, Adrian Curaj nu stie cum sa lase neatins "acest ghiveci al coruptiei intelectuale".

Ministrul Curaj a cerut sa nu mai fie platit de academia infiintata de Oprea, dar ramane membru

"Asta sunt oamenii astia. Nu sunt mai prejos decat cei care fura din bugetul de stat, pentru ca ei isi atribuie titluri de doctor, se fac si profesori universitari, au sporuri la salarii, au o usa in plus deschisa fata de un om care nu are un doctorat, care nu a coborat la nivelul de a fura intelectual. (...) Ei sunt niste plagiatori fara niciun Dumnezeu. Te uiti la ei, unul termina facultate de medicina, nu a practicat nicio zi, dar este doctor, altul termina stiu eu ce facultate militara si e doctor pe niste teme care nu au nicio legatura pe aplicabilitatea lor in activitatea structurilor militarizate, nu mai vorbim de doctori in drept. Astia au intrecut orice masura ca si tupeu in a se aranja", a spus Basescu.

Conlegiul National al MP s-a reunit la Palatul Parlamentului, avand pe ordinea de zi propunerile de candidati la alegerile locale, situatia listelor cu reprezentantii in sectiile de votare, probleme organizatorice privind campania de sustinere a listelor de candidati, aprobarea regulamentului de functionare a departamentelor, analiza situatiei politice actuale.

Basescu anunta candidatii MP la primariile din tara: Surpriza mare in Capitala

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Basescu Ciolos compromite Toba Curaj, #Adrian Curaj academie Oprea , #presedinte Miscarea Populara