Basescu: SRI, singura beneficiara a legii defaimarii. Slava Domnului ca nu a trecut

Miercuri, 17 Februarie 2016, ora 23:49
2269 citiri
Basescu: SRI, singura beneficiara a legii defaimarii. Slava Domnului ca nu a trecut
Foto: Arhiva Facebook/Traian Basescu

Presedintele Miscarii Populare, Traian Basescu, fost sef al statului, spune ca legea initiata de Liviu Dragnea ar fi avut ca beneficiar intarirea SRI, singura institutie a statului roman capabila sa supravegheze domeniul IT.

"Slava Domnului, a fost retrimisa inapoi. Am fost adversarul ei. (...) Nu este necesara, avem legislatie care blocheaza si atitudinile de tip fascist si declaratiile antisemite - eu insumi am fost subiect CNCD, am fost si sanctionat", a declarat Traian Basescu.

Scandal pe legea defaimarii: Dragnea acuza de minciuna secretariatul general, PSD face plangere penala (Video)

Scandal pe legea defaimarii la Camera Deputatilor: Proiectul lui Dragnea a picat, liderul PSD anunta ca va initia altul (Video)

El a spus ca in Romania exista o singura structura care ar fi fost capabila sa supravegheze domeniul IT.

"Cine ar fi putut sa supravegheze, cine avea capacitate in Romania sa supravegheze mijloacele IT? Cumva credeti ca vreun comitet numit de Parlament? Hai sa fim oameni seriosi! Eu stiu o singura structura a statului roman care poate face acest lucru si e SRI, pentru ca dupa ce trecea legea, trebuia sa-i dai si mijloace, iar mijloacele nu ar fi fost la un consiliu cu 17 - 50 de numiti de Parlament sau de societatea civila, ci erau la institutiile de forta ale statului.

Plangere penala pe numele lui Liviu Dragnea la Parchetul General, pentru legea "defaimarii"

Cred ca s-a procedat corect. Ce au facut, ce nu au facut parlamentarii, ce au gresit, ce nu au gresit, dar cred ca unii au intuit catre unde duce aceasta lege, cu ce instrumente se va putea face controlul Facebookului, Twitterului, a blogurilor... Iti trebuie capacitate uriasa", a adaugat fostul sef al statului.

Reactie la declaratia ambasadorului SUA: Dragnea scoate defaimarea din lege, dar nu renunta

Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a insarcinat serviciul IT cu efectuarea unor verificari ale sistemului electronic de vot, in contextul acuzatiilor privind votul asupra legii defaimarii, urmand ca rezultatele sa fie prezentate luni, a declarat, miercuri, deputatul Niculae Mircovici.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Traian Basescu legea defaimarii Dragnea SRI , #presedinte Miscarea Populara