Un primar din Alba cere sa fie dat afara din PNL pentru ca este "basist"

Vineri, 15 Ianuarie 2016, ora 20:07
3528 citiri
Un primar din Alba cere sa fie dat afara din PNL pentru ca este "basist"
Foto: Arhiva/Ziare.com

Primarul liberal al comunei Metes din judetul Alba, Traian Ursales, cere sa fie dat afara din PNL pe motiv ca este "basist", sustinator al fostului presedinte Traian Basescu, iar la viitoarele alegeri locale intentioneaza sa candideze din partea Miscarii Populare.

Traian Ursales a declarat, vineri, ca a solicitat de mai multe ori public conducerii PNL Alba sa il excluda din partid, deoarece nu se regaseste in noul PNL si este "basist", respectiv sustinator al fostului presedinte Traian Basescu.

"Eu m-am inscris in PDL, nu m-am inscris in PNL. Am fost si voi fi basist. M-am inscris in PDL in 2004, cand Traian Basescu era presedinte de partid, nu era presedinte de tara. Nu pot acum sa lupt impotriva partidului lui Traian Basescu", a spus Ursales.

El a adaugat ca a avut inca de anul trecut o discutie cu conducerea PNL Alba si mai ales cu fostii sai colegi din fostul PDL si le-a cerut sa il excluda din partid, anuntandu-i, totodata, ca va candida la viitoarele alegeri locale din partea Miscarii Populare.

"Eu intotdeauna in activitatea mea politica m-am bazat si ma voi baza pe sinceritate. Puteam sa tac si sa nu spun nimic, iar cand trebuia sa imi depun candidatura in loc de PNL scriam MP si ramaneau fara candidat. Eu insa m-am bazat pe sinceritate, i-am contactat din septembrie si le-am spus ca nu pot sa lupt impotriva partidului lui Traian Basescu. Am vorbit foarte corect si transparent si le-am cerut sa ma excluda din partid", a afirmat Traian Ursales.

Mesajul lui Traian Basescu de Anul Nou: Ce le-a transmis "basistilor"

El a adaugat ca, desi nu se regaseste in noul PNL, are si va avea mereu respect fata de o parte dintre liberalii din Alba, in special fata de fostii sai colegi democrat-liberali.

"Voi purta toata viata respect unor oameni din vechiul PDL, precum Ion Dumitrel (presedintele Consiliului Judetean Alba - n.red.), oameni care mi-au fost colegi si care acum sunt in PNL. Nu voi da niciodata cu noroi in oamenii care sunt oameni", a conchis Ursales.

Traian Ursales este la al doilea mandat de primar in comuna Metes, iar ultimele alegeri le-a castigat cu aproximativ 67% din voturi. El a fost membru in fostul PDL, iar din februarie 2014 este membru al Fundatiei Miscarea Populara. Traian Ursales nu si-a dat demisia din PNL, dupa unirea PDL cu PNL, deoarece prin demisie si-ar fi pierdut si mandatul de primar.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#primar Alba basist, #primar cere excludere PNL basist, #Traian Ursales primar PNL , #presedinte Miscarea Populara