Basescu acuza USL pentru telefonul STS: Aveau nevoie de inca 2-3 milioane de voturi

Vineri, 20 Iulie 2012, ora 20:35
7842 citiri
Basescu acuza USL pentru telefonul STS: Aveau nevoie de inca 2-3 milioane de voturi
Foto: Digi 24

Presedintele suspendat Traian Basescu este de parere ca USL avea nevoie "sa adauge 2-3 milioane de voturi", acesta fiind motivul scandalului telefonului special al STS, institutia fiind cea care transmite datele alegerilor catre Biroul Electoral Central.

"Din punctul meu de vedere, este o chestiune ridicola, ea a fost utilizata pentru ca STS are o misiune foarte importanta - transmiterea datelor de la alegeri.

Transmiterea datelor la Biroul Electoral Central se face de catre STS. Aveau nevoie sa mai adauge 2-3 milioane de voturi in transmisie, ca altfel nu se explica", a declarat Traian Basescu, invitat la o emisiune a Digi24.

Antonescu: I-am cerut sefului STS intreruperea serviciilor pentru Traian Basescu

Acesta a explicat de ce era nevoie de un telefon special, la sediul sau de campanie, pentru un presedinte ales.

"Telefonul operativ la ce te ajuta? Nu exista riscul ca de la un operator de telefonie sa se afle ca te duci la Suceava si acolo sa te astepte un grup violent. Asta este tot cu acel telefon operativ din punct de vedere al unui presedinte suspendat. (...) Acum o sa sun pe mobil sau pe oras", a afirmat presedintele suspendat.

Basescu a mai spus ca acel telefon "pur si simplu garanta securitatea convorbirilor", din cauza ca un operator de telefonie ar fi putut sa intercepteze o convorbire telefonica a presedintelui Romaniei, dar ca acest lucru nu s-a intamplat niciodata in tara noastra.

"Omul din mediul rural nu se hotaraste la vot intre 10 si 11 noaptea"

Presedintele suspendat s-a declarat "suparat" de faptul ca urnele vor fi deschise pana la ora 23.00, apreciind ca votantii din mediul rural "sunt in pat la ora 10".

"Ma supara teribil ca au stabilit ca urnele sa fie deschise pana la ora 23.00. Nu stiu daca va imaginati ce se poate intampla in sectii, in mediu rural, la ora 10. Eu stiu sigur ca oamenii din mediul rural sunt in pat la ora aia.

PDL s-a oferit sa ma reprezinte in sectiile de votare. Va fi maxim un om din partea mea si sase din partea celor care m-au suspendat. Este foarte greu ca acest om sa stea pana la ora 23.00 sa vegheze la buna desfasurare in sectiile de votare. Mi se pare necinstit. Plus ca viteza de votare este mult mai mare acum ca la alte alegeri, este un singur buletin de vot. Omul din mediul rural nu se hotaraste la vot intre 10 si 11 noaptea", a explicat Basescu.

Acesta a subliniat ca insista ca romanii sa mearga la vot deoarece este "un moment de cumpana", apreciind ca actiunea politicienilor va costa mult si ca Romaniei ii vor fi necesari 3-4-5 ani pana cand sa redobandeasca increderea partenerilor occidentali ca este un stat de drept.

Presedintiele si "sluga majoritatii parlamentare"

Presedintele suspendat crede ca reprezentantii USL sunt "disperati" deoarece vor pierde referendumul "si il vor pierde urat si nu pentru ca nu s-a realizat pragul de 50 la suta plus unu, ci pentru ca romanii nu vor fi de acord ca presedintele lor sa fie debarcat printr-o lovitura de stat".

"Cand vor fi in fata urnii si romanii se vor intreba Pentru ce votez?, romanii vor vota 'Nu' majoritar", a spus acesta.

Traian Basescu a mentionat ca un presedinte, ca sa supravietuiasca atunci cand nu are majoritate parlamentare, trebuie sa devina "sluga majoritatii parlamentare". Totodata, el a recunoscut ca nu le va cere romanilor sa fie adeptii absenteismului la vot, pentru ca apoi tara s-ar intoarce la "de unde a plecat pe data de 3 iulie".

"Va dau in scris: se vor rezolva dosarele FNI si Banca Agricola"

Presedintele suspendat a afirmat ca legitimitatea unui presedinte se castiga la alegeri, si ca, chiar daca ar fi suspendat inca o data, in toamna sau in anul 2013, nu va negocia Justitia sau vreun dosar. Traian Basescu s-a declarat increzator ca se vor rezolva dosarele FNI si Banca Agricola.

"Va dau in scris ca se va face lumina in alte doua dosare: Se vor rezolva dosarele FNI si Banca Agricola", a subliniat Basescu.

Referindu-se inca o data la taierile salariale, Traian Basescu a mentionat ca i s-a parut ca solidaritatea a fost o solutie, in momentul in care au fost taiate salariile, in loc sa fie dati afara 250.000 de oameni. O alternativa nesigura ar fi fost cresterea fiscalitatii.

"Un lucru bun pe care l-am facut a fost ca am fost sincer cu populatia", a sustinut presedintele suspendat, care a marturisit ca Guvernul Ungureanu vroia sa dea inapoi 15 la suta, nu 8 la suta, din salarii in luna iulie, dar si ca "o tara scufundata se scufunda cu tot cu poporul ei".

"Am gresit neexplicand suficient de ce s-au luat niste masuri. Romanii nu sunt nedrepti, ei vad ce s-a intamplat. Stiu ca bun-rau cum a fost presedintele, stiu ca el a tractat tara impreuna cu Guvernul prin criza, din 2010", a spus Traian Basescu.

Crin Antonescu, intre "paiata" si "un caraghios"

Amintind despre declaratia de joi seara, cand l-a numit pe Crin Antonescu "paiata", presedintele suspendat a continuat, catalogandu-l pe cel interimar drept "un caraghios".

Basescu: Paiata de la Cotroceni si clica sa de ticalosi vor raspunde in fata legii

"Crin Antonescu e un caraghios. (...) Asta este el pentru Voiculescu - o paiata pe care o muta cum vrea. Nu m-ati vazut vorbind asa niciodata de la Palatul Cotroceni, nu m-ati vazut folosind un astfel de limbaj intr-o batalie politica. (...) Ar fi ideal pentru Antonescu si Ponta ca, si in aceste 20 de zile cat este perioada de campanie, eu sa tac", a completat Traian Basescu.

Nu in ultimul rand, vorbind si despre plangerea penala depusa de USL impotriva sa si a 14 lideri PDL, presedintele suspendat a precizat ca a spus in fata presedintelui Curtii Constitutionale a Romaniei ca tara este in fata unei lovituri de stat.

USL cere urmarirea penala a lui Basescu si a mai multor lideri PDL

"Imi doresc sa fiu chemat la Parchetul General, sa explic de ce vorbesc despre lovitura de stat. Constitutia spune foarte clar ca un presedinte poate fi suspendat pentru fapte grave, nu pentru declaratii, iar presedintele poate face declaratii oricand vrea", a subliniat Traian Basescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Cătălin Cîrstoiu va lămuri totul în legătură cu candidatura sa la Primăria Capitalei într-o conferința de presă, este mesajul public al coaliției PSD-PNL. În spatele ușilor,...
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au luat act marţi, 16 aprilie, de scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis prin care informează Parlamentul că a aprobat...
#Traian Basescu telefon STS, #USL intrerupere servicii telefonie Basescu, #telefon operativ Traian Basescu, #Traian Basescu vot referendum, #USL plangere penala Basescu, #Traian Basescu declaratii , #presedinte suspendat