Basescu: Cei care conduc tara sa doarma cu Constitutia sub cap

Marti, 17 Iulie 2012, ora 20:26
595 citiri
Basescu: Cei care conduc tara sa doarma cu Constitutia sub cap
Foto: presidency.ro

Presedintele suspendat Traian Basescu le-a raspuns celor care l-au criticat ca foloseste imaginea Constitutiei in campania electorala, recomandand oamenilor politici din Romania "sa doarma cu Constitutia sub cap".

"(...) Inteleg ca este o plangere legata de faptul ca pe fundal scrie Constitutia Romaniei. Am castigat alegerile spunand ca joc totul pe o singura carte, tinand Constitutia in mana. Fara respectarea acestei carti, Romania poate sa se prabuseasca.

Este un reper dupa care ne conducem si ziua de azi, si viitorul. Sa se respecte Constitutia si sa nu-mi reproseze ca respect Constitutia Romaniei in campanie. Carticica asta trebuie sa fie in constiinta fiecarui roman si in constiinta fiecarui politician. Cei care conduc tara au obligatia sa doarma cu ea sub cap", a afirmat presedintele suspendat.

PNL: Basescu incalca legea folosindu-se de insemnele nationale in campanie

PNL il acuza pe presedintele suspendat Traian Basescu ca incalca legea, folosind insemnele nationale in campania sa dinaintea referendumului pentru demitere, din 29 iulie. In acest sens, liberalii au depus, marti, la Biroul Electoral Central, o sesizare, acuzandu-l pe Traian Basescu de incalcarea legislatiei in vigoare.

Traian Basescu a criticat USL ca "incearca sa arunce vina" pe el, pe Monica Macovei sau pe Cristian Preda, "in conditiile in care niciunul nu i-a pus sa treaca la dezmembrarea statului pur si simplu", si i-a acuzat pe Antonescu si Ponta ca folosesc minciuna drept arma cu care "au ajuns sa detina puterea".

Basescu: Antonescu si Ponta sa-si asume responsabilitatea pentru raul facut Romaniei

"I-au pacalit pe romani ca ei au solutii, ca ei stiu ce au de facut, ca ei sunt cei care ar respecta legea. Din pacate, in ultimele 10 zile, au reusit sa devina Puterea care a facut cele mai nepermise incalcari constitutionale dintre toate statele Uniunii Europene, au reusit sa coboare standardul de credibilitate al Romaniei mult sub ceea ce este permis pentru un stat membru al Uniunii si au reusit sa dea cu piciorul la tot efortul facut de romani in procesul de integrare.

A fost un proces care a avut costuri, care a insemnat rabdare din partea romanilor si care a facut Romania stat credibil in Uniunea Europeana, pe masura ce a evoluat", a explicat presedintele suspendat.

The Guardian: Raportul pe justitie arata ca Ponta abuzeaza sistematic Constitutia

Raportul pe Justitie al Comisiei Europene, care va fi publicat oficial miercuri, arata ca Guvernul premierului Victor Ponta "a amenintat judecatori, a schimbat oficiali ilegal si a falsifica sistemul democratic", scrie presa britanica. "Premierul roman abuzeaza sistematic Constitutia, spune Uniunea Europeana", titreaza The Guardian in editia electronica de marti.

"Autoritatile europene au atacat energic conflictul politic care a paralizat Romania si l-a acuzat pe premierul Victor Ponta ca a abuzat sistemativ Constitutia tarii si ca a subminat statul de drept in campania lui de a-l demite pe presedintele Traian Basescu", potrivit The Guardian.

Raportul pe justitie privind Romania, care se intinde pe 22 de pagini si a fost intocmit de Comisia Europeana, subliniaza esecurile Romaniei in a respecta standardele jurdice ale UE, atrage atentia ca Guvernul Ponta a ignorat Constitutia, i-a amenintat pe judecatori, a inclouit ilegal sefii de la institutii cheie in stat si a falsificat democratia din Romania in incercarea de a-l da jos pe presedintele Basescu, mai scriu jurnalistii britanici.

Totodata, dupa ce presa internationala a comparat, in ultimele zile, criza politica din Romania cu cea din Ungaria, un oficial din Guvernul lui Viktor Orban neaga orice asemanare: "Situatiile sunt diferite, Ungaria respecta Constitutia". In plus, Curtea Constitutionala a Romaniei l-a acuzat, joi, pe prim-ministrul Victor Ponta ca are un comportament "neconstitutional si abuziv".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Basescu respectare Constitutie, #Basescu recomandari politicieni Constitutie, #Traian Basescu Constitutie campanie electorala , #presedinte suspendat