Basescu, despre o eventuala noua candidatura la presedintie: O Doamne, nu! (Video)

Sambata, 07 Iulie 2012, ora 00:14
4068 citiri
Basescu, despre o eventuala noua candidatura la presedintie: O Doamne, nu! (Video)

Traian Basescu a declarat vineri, dupa suspendarea sa de catre Parlament din functia de presedinte al Romaniei, ca, nu se mai gandeste sa candideze vreodata la prima prima pozitie in stat.

Intrebat de jurnalisti daca, in cazul in care referendumul pentru demiterea sa trece, ia in considerare o noua candidatura la alegerile prezidentiale, Basescu a raspuns ferm ca nu.

Basescu: Nu ii voi mai pune niciodata lui Ponta in mana un mandat de premier

"O Doamne, nu! Sigur nu voi mai candida vreodata la functia de presedinte al Romaniei", a spus Basescu, razand.

Traian Basescu a fost suspendat din functia de presedinte al Romaniei, vineri, dupa ce senatorii si deputatii au votat in plenul reunit al celor doua camere parlamentare.

Ziua suspendarii, LIVE TEXT pe Ziare.com

Pentru suspendare au votat 256 de parlamentari. Doua voturi au fost anulate iar 114 au fost impotriva. Crin Antonescu este presedinte interimar.

Referendumul va fi organizat pe 29 iulie, cand romanii vor vota daca Traian Basescu va fi demis sau va ramane in functia de presedinte.

Este pentru a doua oara cand Traian Basescu este suspendat de Parlament. Suspendarea precedenta a fost in 2007, cand Basescu a fost reconfirmat, prin referendum, ca presedinte al tarii.

Basescu, suspendat: Vreau sa cred ca romanii nu isi doresc linistea din timpul Guvernului Iliescu

Senatorul independent Iulian Urban, afiliat grupului PDL, a declarat joi, ca o eventuala demitere a presedintelui i-ar putea da dreptul lui Traian Basescu sa candideze din nou.

Iulian Urban a precizat, pentru Romania TV, ca un mandat prezidential care nu a fost dus pana la capat nu mai intra sub incidenta articolului 81 din Constitutie care prevede expres ca o persoana poate detine cel mult doua mandate de presedinte.

Urban: Daca e demis, Basescu poate candida din nou

"Erau doua mandate si atat, dar si in Constitutie, unde se reglementeaza durata si modul de desfasurare al unui presedinte, se spune foarte clar ca in situatia in care mandatul nu este dus pana la capat, persoana in cauza mai are dreptul la un nou mandat", a declarat Urban.

Totusi, el a precizat ca asta nu inseamna ca Basescu chiar va candida in toamna.

Senatorul a completat ca exista deja un precedent in care judecatorii la Curtea Constitutionala au primit un nou mandat pentru ca primul nu era un mandat cu o durata deplina.

In acest sens, deputatul PDL Ioan Oltean nu a exclus varianta, dar a precizat ca nu este luata in calcul din moment ce demiterea presedintelui este, deocamdata, ipotetica.

Citeste si:
Poate fi Maia Sandu o variantă pentru români? Analist: Scoate în evidență criza de leadership de la noi
Poate fi Maia Sandu o variantă pentru români? Analist: Scoate în evidență criza de leadership de la noi
Prin modestia și discursurile sale, președintele Republicii Moldova Maia Sandu se bucură de o popularitate uriașă atât la Chișinău, cât și în România, acolo unde tot mai mulți se...
Ce avere declara Sorin Oprescu când era primarul Capitalei. Artă de zeci de mii de euro cu salariu de 6.500 de lei
Ce avere declara Sorin Oprescu când era primarul Capitalei. Artă de zeci de mii de euro cu salariu de 6.500 de lei
Sorin Oprescu a fost primarul Bucureștiului începând din 2008 până în 2015, an în care a fost reținut de Direcția Națională Anticorupție după ce a primit o mită de 25.000 de euro,...