Basescu, despre PDL: Imi reprosau prea multe arestari din cadrul partidului. Maraiau

Marti, 17 Iulie 2012, ora 21:52
4932 citiri
Basescu, despre PDL: Imi reprosau prea multe arestari din cadrul partidului. Maraiau

Presedintele suspendat Traian Basescu a afirmat ca dosarul "Flota" este unul inchis, recunoscand in acelasi timp si ca a avut probleme in relatia cu PDL, care ii reprosa "prea multe arestari".

"Celebrul dosar 'Flota' este inchis, s-au facut expertize. (...) N-am nicio problema cu domnul Casuneanu, nu stiu sa am un dosar, a fost o reclamatie la Parchetul General, nu am nicio teama din punctul asta de vedere. Credeti ca unul care se temea de Justitie sa batea atata pentru o justitie independenta? Nu mi-e teama de Justitie", a spus Basescu, marti seara, invitat la Romania Tv.

Acesta a precizat ca USL nu concepe "justitie independenta", acuzandu-i pe Relu Fenechiu, Catalin Voicu si Tudor Chiuariu ca "tipa" pentru ca au dosar penal, recunoscand si ca are o singura teama.

"Am o singura teama - ca munca de opt ani sa nu se risipeasca pe mana unor neispraviti. As suferi enorm sa vad un proces de restauratie, in care iarasi venim si punem sub control presa, se scrie numai de bine, ne scrie prim-ministrul cum respiram si ce mancam.

Daca au facut un asemena abuz care a aruncat Romania sub izolare, cine va veni nu va ezita sa faca abuzuri impotriva populatiei. Daca ii va sacai cineva cu demonstratiile, s-ar putea sa le interzica, au demonstrat ca nu au niciun fel de limita. Daca i-a sacait cineva cu vorba, vor inchide un post de televiziune", a declarat presedintele suspendat.

"Am avut o problema cu PDL, imi reprosau prea multe arestari de la PDL"

Traian Basescu a recunoscut ca a avut "o problema" in relatia cu PDL, care ii reprosa "prea multe arestari" din cadrul partidului.

"Am avut o problema in relatia mea cu PDL, imi reprosau prea multe arestari de la PDL. Maraiau. Stiu discutii din teritoriu - Ce face presedintele, ne aresteaza pe toti pana terminam mandatul? Cine isi imagineaza ca un presedinte poate sa sune la un procuror sau la un judecator sa ceara o anumita abordare intr-un dosar, nu stie pe ce lume este si unde a ajuns Romania", a afirmat presedintele suspendat.

Basescu a aratat ca exista "un singur mare risc" atunci cand presedintele este subordonat intereselor de partid, nevrand sa fi suspendat - "trebuie sa devina sluga partidului ca sa nu fie suspendat, ca altfel il suspenda. (...) In acel moment, Justitia poti sa o inchizi".

Nu in ultimul rand, Traian Basescu a explicat ca numirea lui Daniel Morar la DNA "a facut sa explodeze" fostii sai colegi de partid - "toti au spus este imposibil, Presedintele este impotriva noastra, asta (Daniel Morar - n. red.) vaneaza doar PD".

Citeste si:
Klaus Iohannis, la volanul noului model Dacia Duster. „Firmele s-au pregătit pentru continuarea activităţilor economice” VIDEO
Klaus Iohannis, la volanul noului model Dacia Duster. „Firmele s-au pregătit pentru continuarea activităţilor economice” VIDEO
Preşedintele Klaus Iohannis a testat sâmbătă, 18 septembrie, noul model Dacia Duster, varianta facelift produsă la Mioveni. Șeful statului a mărturisit că experienţa şofatului a fost...
Congresul PNL s-ar putea ține în aer liber, susține Ludovic Orban
Congresul PNL s-ar putea ține în aer liber, susține Ludovic Orban
Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat sâmbătă că au fost pregătite două variante de rezervă cu privire la locul în care se va desfăşura Congresul şi e posibil ca acesta să se...
Sursa: Ziare.com