Basescu: Eram "betivul" si "chiorul", acum sunt "presedintele suspendat"

Luni, 16 Iulie 2012, ora 23:16
8846 citiri
Basescu: Eram "betivul" si "chiorul", acum sunt "presedintele suspendat"

Presedintele suspendat Traian Basescu a afirmat ca, de pe 6 iulie, de cand a fost suspendat de cei 256 de parlamentari, lumea ii spune "presedintele suspendat" cu toate ca pana atunci era "betivul, chiorul".

"Pana acum, eram Basescu sau betivu' sau chiorul', acum sunt presedintele suspendat. In realitate, sunt presedintele ales al Romaniei. Sunt somer, nu primesc salariu, nimic. Sunt cetateanul Traian Basescu, mi se spune presedintele suspendat", a declarat Basescu, luni seara, invitat la B1 Tv.

Traian Basescu a continuat, comentand situatia sa si afirmand ca se poate duce "la fortele de munca", fiind suspendat din serviciu.

In plus, Traian Basescu a subliniat ca nu vrea sa apara pe panouri electorale, dand si explicatia.

"Ma stiu romanii ca pe un cal breaz, nu vreau mutra mea pe panouri, ce mai au de aflat romanii despre mine, ce le pot spune eu nou romanilor? (...) Sunt un politician imposibil intr-o misiune imposibila", a explicat Basescu.

Presedintele a adaugat ca nu i-a luat nimeni casa de protocol, pana acum.

"Nu m-a dat nimeni afara din casa, dar daca pierd pe 29, trebuie sa plec", a mai spus Traian Basescu.

Basescu: Antonescu si Ponta nu pot servi tara ca mine

Acesta mai afirmase si joi seara, intr-o emisiune la postul public de televiziune ca, de fiecare data cand este suspendat, i se spune "Domnule presedinte suspendat", iar in alte dati i se spune doar "Basescu".

"Domnule presedinte ales Traian Basescu, nu am devenit civil dupa suspendare. Cetateanul Traian Basescu nu ajungea niciodata in platoul dumneavoastra", i-a raspuns el atunci moderatorului.

Basescu: Unii se lauda cu masterate inventate, eu chiar sunt comandant. As fi salvat Titanicul

Ponta, in Financial Times: Basescu e fost capitan si nu stie sa aiba parteneri

Totodata, presedintele suspendat a dat un interviu si pentru revista Kamikaze, in care a precizat ca este comandant de nava si ca, daca ar fi fost la conducerea Titanicului, acesta nu s-ar fi scufundat.

"Sa stii ca m-am gandit, si pot sa-ti spun ca stiu sigur ca, daca eram eu comandantul Titanicului, nu s-ar fi scufundat. Nu ma laud ca sunt comandant, eu sunt comandant. Unii se lauda cu masterate si doctorate inventate, eu chiar sunt comandant.

Uite ce faceam: Pe Oceanul Atlantic, unde stii ca sunt ghetari, nu te duci cu capul inainte si in primul rand respecti regulamentul. In zonele riscante comandantul trebuie sa fie pe comanda, iar zona de gheturi il obliga pe comandant la asa ceva. Comandantul Titanicului era, din pacate, la un bal. Am comandat nave la traversarea Atlanticului si stiu ce spun. In primul rand, nu stiu daca tu cunosti, dar pe ocean drumul cel mai scurt nu e cel in linie dreapta, ci un drum pe ortodroma, in curba. Din acest motiv nici acum nu pot fi batut la trigonometrie sferica", a explicat Traian Basescu.

Citeste si:
Un fost prefect USR obligă coaliția PSD-PNL să îl repună în funcție. Cine este cel omul care a stat prefect doar două săptămâni
Un fost prefect USR obligă coaliția PSD-PNL să îl repună în funcție. Cine este cel omul care a stat prefect doar două săptămâni
Prefectul USR al judeţului Galaţi, Gabriel-Aurelian Panaitescu, care a obţinut în instanţă suspendarea Hotărârii de Guvern prin care a fost eliberat din funcţie după ce USR a ieşit de la...
Ciolacu, iritat de afirmațiile lui Rareș Bogdan privind ruperea într-un an a alianței cu PSD: ”Cer mâine de urgenţă o şedinţă a coaliţiei”
Ciolacu, iritat de afirmațiile lui Rareș Bogdan privind ruperea într-un an a alianței cu PSD: ”Cer mâine de urgenţă o şedinţă a coaliţiei”
Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a reacţionat miercuri seara, 19 ianuarie, la acuzele europarlamentarului PNL Rareş Bogdan, anunţând că cere organizarea de urgenţă a unei şedinţe a coaliţiei....